Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
«Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος γιατί τον είδα…»

«Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος γιατί τον είδα…»

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) από την Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου UICC.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσκαρης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook θέλησε να μοιραστεί τη δική του εμπειρία από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη νόσο.

«Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος αλλά να το διαβάσεις. Είναι πόνος θλίψη αγωνία δάκρυα πίκρα μελαγχολία. Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος αλλά να με νιώσεις. Είναι δύναμη αντοχή υπομονή ελπίδα σοφια αγωνας πάθος για την ζωή.

Να σου πω εγώ που το πέρασα και ξέρω. Είναι να σε λυπούνται οι άλλοι για αυτό που περνάς αλλά στην πραγματικότητα εσυ να τους λυπάσαι γιατί ξέρεις το νόημα της ζωης.

Να σου πω τι είναι καρκίνος γιατί τον είδα. Είδα να χάνω τους κοιλιακούς είδα να χάνω κιλά είδα να χάνω μαλλια γενιά να χάνω ένα κομμάτι του εαυτό μου.

Να σου πω τον πόνο να μην μπορείς να φας να μην μπορείς να πιεις αλλά να στέκεις με τις λίγες δυνάμεις σου κόντρα στον βοριά.

Να σου πω εγώ τι είναι καρκινος γιατί τον κοίταξα με στραβή μάτια, είναι λοιπόν η ψυχή που βγάζεις και παλεύεις οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Να σου πω τέλος ότι παγκόσμια ημέρα δεν είναι μόνο σήμερα είναι κάθε μέρα γιατί κάθε μέρα πρέπει να μάθεις να παλεύει» έγραψε στην ανάρτηση του ο Γιώργος Βότσκαρης και συνόδευσε την συγκλονιστική εξομολόγηση του με φωτογραφία από την εποχή που βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά και μια στην οποία ποζάρει χαμογελαστός και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας.

Ο δημοσιογράφος το 2018 είχε αποκαλύψει ότι έχει καρκίνο και τότε είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Όλα ξεκίνησαν, όταν ήμουν έξω σε ένα ρεπορτάζ και θυμάμαι να λέω στον κάμεραμαν: “Μήπως να πάμε μέχρι τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί με ενοχλεί το δεξί μου μάτι; Πηγαίνω στα ιατρεία και με στέλνουν σε στοματολόγο. Μόλις το βλέπει η στοματολόγος μου λέει: “Γιώργο, αυτό είναι όγκος κι ότι πρέπει να κάνουμε αμέσως βιοψία”. Όταν είδα ότι αργούσαν να βγουν τα αποτελέσματα της βιοψίας, εκεί άρχισα να υποπτεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα πει στη γιατρό από την πρώτη στιγμή να μου πει όλη την αλήθεια. Έτσι, λοιπόν μου είπε ότι έχω καρκίνο στην άνω γνάθο».

Να σου πω εγώ τι είναι καρκίνος αλλά να το διαβάσεις. Είναι πόνος θλίψη αγωνία δάκρυα πίκρα μελαγχολία. Να σου πω εγώ τι…

Δημοσιεύτηκε από Votskaris George στις Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020




Πηγή