Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Οικονομικό πλήγμα για τους παπαράτσι λόγω κορονοϊού

Δύσκολες ώρες σε οικονομικό επίπεδο φαίνεται πως περνούν οι παπαράτσι λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vanity Fair, μετά το Instagram έχουν να αντιμετωπίσουν και τον Covid-19, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφήσουν τους διάσημους, καθώς λόγω της καραντίνας έχουν απομονωθεί στις βίλες.

Πλέον, ελάχιστοι σταρ κυκλοφορούν στους δρόμους για τα απαραίτητα ψώνια, όμως τόσο οι μάσκες που φοράνε όσο και το απλό καθημερινό ντύσιμο δεν είναι ελκυστικά για τα περιοδικά.

Ο φωτογράφος Vicente Cain Rivera ένας από τους πιο «δραστήριους» στην βιομηχανία του θεάματος με άφθονες επιτυχίες στο ενεργητικό του και μόνιμη σκιά διασημοτήτων όπως των Μπίμπερ, Τζένερ/Καρντάσιαν και αδερφών Χαντίντ αναφέρει στο περιοδικό ότι την προηγούμενη χρονιά χάρη στις φωτογραφίες του, κατάφερε να αγοράσει το δικό του σπίτι στο Λος Αντζελες αναφέροντας χαρακτηριστικά την φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου με τον Τζάστιν Μπίμπερ να φορά το γούνινο παλτό.

Τα πράγματα όμως τελευταία άλλαξαν δραματικά. «Από 2000 δολάρια που έβγαζα σε ένα μήνα με ελάχιστη δουλειά, έφτασα το Μάρτη να βγάλω μόλις 200», αναφέρει ο Rivera προσθέτοντας ότι η ακύρωση του Met Gala στη Νέα Υόρκη του στέρησε την κύρια ετήσια πηγή εσόδων του. Η καραντίνα και ο φόβος του κορονοϊού ήρθε να προστεθεί σε έναν ακόμα μεγάλο πονοκέφαλο για τους φωτογράφους των σταρ, τα social media. Οι διάσημοι που έχουν πια τους δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς στο instagram «κλέβουν» το ψωμί των φωτογράφων αφού γίνονται οι ίδιοι φωτογράφοι του εαυτού τους ανεβάζοντας συνεχώς σέλφι και βίντεο από προσωπικές τους στιγμές ακυρώνοντας έτσι τον λόγο ύπαρξης των επαγγελματιών.

Οι φωτογραφίες που βλέπει το αναγνωστικό κοινό των εντύπων και των σάιτ από καθημερινές στιγμές των σταρ είναι αποτέλεσμα μεγάλης υπομονής αφού για ένα μόλις κλικ μπορεί να έχουν προηγηθεί δεκάωρες αναμονές από τους φωτογράφους που παραμονεύουν έξω από τα σπίτια και τα διαμερίσματα των σταρ. Πολλά μάλιστα από αυτά τα στιγμιότυπα δεν είναι απαραίτητο ότι θα «χτυπήσουν» και καλή τιμή αφού εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως την καθαρότητα της φωτογραφίας αλλά και την είδηση που βγάζει ή δεν βγάζει.

«Συνήθως παράγουμε από 5 έως 7.000 φωτογραφίες το μήνα», αναφέρει ο Randy Bauer, συνιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου Bauer Griffin, ένα από τα πιο γνωστά στο Λος Αντζελες. «Τώρα το πολύ να φτάσουμε στις 500 φωτογραφίες», καταλήγει. Πολλοί φωτογράφοι μάλιστα που μέχρι πρότινος κυνηγούσαν τους celebrities, ελλείψει υλικού έχουν αναγκαστεί να στραφούν σε πιο ειδησεογραφικές φωτογραφίες, τραβώντας στιγμιότυπα καθημερινών ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης σε μία Αμερική που καθημερινά μετρά χιλιάδες νεκρούς αλλά και εκατομμύρια άνεργους λόγω του lockdown. Το αν ένας σταρ είναι ντυμένος με διάσημους οίκους ή με την φόρμα του, είναι προφανώς κάτι που ελάχιστα αυτή τη στιγμή ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη που στήνεται έξω από τα τα συσσίτια των κοινωφελών ιδρυμάτων..


Πηγή