Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Οι γονείς μου έκλαιγαν, έμειναν άφωνοι, δεν ξέρετε τι περάσαμε», είπε ο μαθητής από το Ιράν

Καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη ήταν ο 19χρονος Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, που αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόκειται για τον Ιρανό πρόσφυγα, που έφτασε στη Μυτιλήνη με βάρκα, έμεινε στον καταυλισμό της Μόριας και κατάφερε τρία χρόνια αργότερα να σαρώσει στις Πανελλήνιες, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18,25.

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε με την εισαγωγή της για τον 19χρονο λέγοντας ότι όταν τον πήρε τηλέφωνο η αρχισυντάκτρια να βγει στην εκπομπή απάντησε ότι δεν γνωρίζει την Ελένη Μενεγάκη. «Τον βρήκαμε. Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”. Λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί» ανέφερε χιουμοριστικά η Ελένη Μενεγάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι καλωσόρισε τον 19χρονο Κούρο, ο οποίος εξήγησε πώς κατάφερε μέσα σε μόλις τρία χρόνια στη χώρα μας να αριστεύσει στις Πανελλήνιες.

Κούρο Μπαγκί: Οι γονείς μου έκλαιγαν από συγκίνηση

«Χθες ήταν μία πολύ ωραία ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Οι γονείς μου έκλαιγαν και ήταν άφωνοι, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι. Ήταν μία πολύ ωραία μέρα. Είχα θέμα με τη γλώσσα. Στην Έκθεση, ακόμα και με τόσο διάβασμα που είχα κάνει, υπήρξαν λέξεις και φράσεις που δεν τις ήξερα. Οπότε πως θα απαντούσα στα ερωτήματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν οι λέξεις; Αυτή τη χρονιά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες.

Δεν είχα χαρτιά, δεν είχα ταυτότητα, δεν υπήρξα κάπου, κάπως… Πολλοί άνθρωποι από το υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Μετανάστευσης με βοήθησαν και μπόρεσα να πάρω επίσημα έγγραφα και να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις. Χωρίς τους καθηγητές μου, τους συμμαθητές μου και του ανθρώπους του υπουργείου δεν θα ήμουν εδώ» δήλωσε ο Κούρο, που αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή