Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Οι διάσημες κουμπαριές του Νίκου Κούρκουλου

Οι διάσημες κουμπαριές του Νίκου Κούρκουλου

Φιλίες μιας ζωής, σχέσεις οικογενειακές. Οι περισσότεροι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου δεν είχαν ανταγωνισμό μεταξύ τους και δεν ήταν λίγες οι φιλίες εκείνες που όχι μόνο γεννήθηκαν στα γυρίσματα μιας ταινίας, αλλά άντεξαν στο χρόνο κι έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Πολλές μάλιστα, επισφραγίστηκαν και με κάποια κουμπαριά. Αρκετοί είναι οι παλιοί Έλληνες σταρ που υπήρξαν κουμπάροι μεταξύ τους. Αληθινές φιλίες μέσα από τον χώρο είχε κάνει και ο Νίκος Κούρκουλος, δυο εκ των οποίων τις επισφράγισε με κουμπαριά.

Στον πρώτο του γάμο με την Μελίτα Κουτσογιάννη το 1966, κουμπάρος ήταν ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας, Νότης Περγιάλης. Μάλιστα, οι δύο άνδρες την περίοδο εκείνη είχαν ξεκινήσει και τα γυρίσματα της ταινίας, «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», όπου ο σπουδαίος Περγιάλης υποδυόταν σε αυτήν, τον Μαρίνο Αντύπα.

Η άλλη φιλία του Νίκου Κούρκουλου που επισφραγίστηκε με κουμπαριά, ήταν εκείνη με την Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία έχει βαφτίσει τον γιο του, Άλκη. Κούρκουλος και Χρονοπούλου είχαν μία δυνατή φιλία από παιδιά και όπως έχει εξομολογηθεί η ηθοποιός σε συνεντεύξεις της, ο αξέχαστος ηθοποιός ήταν για εκείνη εκτός από φίλος και ο προστάτης της.

Πάντα ήταν δίπλα της και όποτε τον χρειαζόταν, της προσέφερε τη βοήθειά του. Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια, ο Κούρκουλος είχε δείρει ακόμη και σύντροφό της.

«Έτρεχε να με βγάλει από τους μπελάδες πάντα…. 3:30 η ώρα τη νύχτα του έλεγα με χτυπάει ο γκόμενος και έτρεχε με τις πιτζάμες να με γλιτώσει. Και έδερνε τον γκόμενο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις τηλεοπτικές κάμερες.


Πηγή