Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι μικρές Ελισάβετ -Οι εγγονές και δισέγγονες της βασίλισσας που πήραν το όνομά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μια αγαπημένη μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά, και η οικογένειά της έδειξε πόσο πολύ την εκτιμούσε δίνοντας το όνομά της στα παιδιά της.

Η ίδια η βασίλισσα -Elizabeth Alexandra Mary Mountbatten-Windsor- πήρε το όνομά της από τη μητέρα της Elizabeth Bowes-Lyon, η οποία ήταν δούκισσα της Υόρκης όταν τη γέννησε το 1926.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο μεσαίο
της όνομα Αλεξάνδρα προήλθε από την
προγιαγιά της και σύζυγο του βασιλιά
Εδουάρδου Ζ΄, ενώ το δεύτερο μεσαίο της
όνομα Μαίρη προήλθε από τη γιαγιά της
και σύζυγο του βασιλιά Γεωργίου Ε΄.

Αλλά όπως ακριβώς
το όνομά της το εμπνεύστηκαν από εκείνες
που προηγήθηκαν, έτσι και το όνομα
Ελισάβετ χρησιμοποιήθηκε από τις
νεότερες γενιές της δικής της οικογένειας.

Από την κόρη της Άννα μέχρι τις τρεις από τις τέσσερις εγγονές της και τη δισέγγονή της Λίλιμπετ, παρακάτω παρουσιάζονται όλα τα μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, των οποίων τα ονόματα έχουν εμπνευστεί από τη βασίλισσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Princess Anne Elizabeth
Alice Louise

Γεννημένη το 1950, η Άννα, η μοναδική κόρη της βασίλισσας, πήρε ίσως χωρίς έκπληξη ως μεσαίο της όνομα, το Ελισάβετ. Οι δυο τους μοιράστηκαν στενό δεσμό και πάθος για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για τα ιππικά αγωνίσματα. Η Άννα, μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο -τον σημερινό βασιλιά- ήταν στο κρεβάτι της βασίλισσας όταν πέθανε.

Πριγκίπισσα Άννα
Πριγκίπισσα Άννα / Φωτογραφία: Richard Heathcote/Pool Photo via AP

Lady Louise Alice
Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor

Δεν είναι μόνο
το όνομα που πήρε από τη γιαγιά της. Η
Lady Louise, 18 ετών, έχει επίσης την εργασιακή
ηθική της γιαγιάς της και πρόσφατα
εντοπίστηκε να εργάζεται σε ένα κέντρο
κήπων για τον κατώτατο μισθό πριν
ξεκινήσει το πανεπιστήμιο. Η νεότερη
εγγονή της βασίλισσας είναι επίσης μια
πετυχημένη οδηγός άμαξας και ιππέας,
ακολουθώντας τα χνάρια τόσο της αείμνηστης
βασίλισσας όσο και του πρίγκιπα Φίλιππου.
Μιλώντας στο Femail τον Απρίλιο του 2021, η
βασιλική συγγραφέας Ingrid Steward εξήγησε
πώς η Lady Louise ήταν «πάντα ένα πλεονέκτημα»
για τη βασιλική οικογένεια και είναι
«πολύ ευγενική», κάτι που η Μεγαλειότητά
της λατρεύει.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος της Βρετανίας και η Σόφη, κόμισσα του Ουέσσεξ, με την κόρη τους Lady Louise Windsor
Ο πρίγκιπας Εδουάρδος της Βρετανίας και η Σόφη, κόμισσα του Ουέσεξ, με την κόρη τους Lady Louise Windsor / Φωτογραφία: Steve Parsons/Pool Photo via AP

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lena Elizabeth Tindall

Ενώ η μεγαλύτερη αδελφή της ονομαζόταν Mia Grace Tindall, η Lena πήρε το μεσαίο όνομα Elizabeth ως ένδειξη προς τη βασίλισσα. Γεννήθηκε το 2018, αφού η μητέρα της υπέστη δύο αποβολές. Σε συνέντευξή της στους Sunday Times, η Zara δήλωσε: «Για μένα, το χειρότερο ήταν ότι έπρεπε να το πούμε σε όλους – όλοι το ήξεραν. Στη συνέχεια, είχα άλλη μια αποβολή πολύ νωρίς». Η Lena συνήθως κρατιέται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη βλέπουμε πραγματικά μόνο σε ιππικούς αγώνες στους οποίους αγωνίζεται η μητέρα της.

Lena Elizabeth Tindall
Lena Elizabeth Tindall / Φωτογραφία: Getty Images

Lilibet Diana
Mountbatten-Windsor

Το Lilibet ήταν το βαθιά προσωπικό παιδικό παρατσούκλι της μονάρχη, το οποίο χρησιμοποιούσαν μόνο οι γονείς της, μερικοί στενοί φίλοι και ο αγαπημένος της πρίγκιπας Φίλιππος. Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να μίλησε με τη μονάρχη για να πάρει την ευλογία της προτού αποκαλέσει την κόρη του με το παρατσούκλι, αλλά αρκετές ιστορίες κυκλοφόρησαν επίσης στον Τύπο λέγοντας ότι ήταν «περισσότερο μια υπόδειξη, παρά μια παράκληση». Η κοκκινομάλλα μικρούλα κατάφερε τελικά να γνωρίσει τη βασίλισσα όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου τον Ιούνιο του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Zara Anne Elizabeth
Tindall

Η Zara πήρε τα
δεύτερα ονόματα από τη μητέρα της Anne
και τη γιαγιά της Elizabeth – και μοιράζεται
την αγάπη της για την ιππασία και με τις
δύο. Κέρδισε το αργυρό ομαδικό μετάλλιο
στην ιππασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Λονδίνου το 2012 και στέφθηκε επίσης
παγκόσμια πρωταθλήτρια ιππασίας στη
Γερμανία το 2006 – γεγονός που οδήγησε το
βρετανικό κοινό να την ψηφίσει ως την
αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στο
BBC. Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας
του κορωνοϊού, μίλησε για το πόσο περήφανη
ήταν για τη γιαγιά της απευθυνόμενη στο
έθνος. Εμφανιζόμενη στην εκπομπή GMB,
είπε ότι η Μεγαλειότητά της που προέτρεπε
το βρετανικό κοινό να ενωθεί και να
προστατεύσει το NHS ήταν «100% αυτό που
χρειαζόταν η χώρα» εκείνη τη στιγμή.
Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είμαστε
προφανώς πολύ περήφανοι».

Η Zara Tindall και ο σύζυγός της Mike Tindall υποβάλλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ Β'
Η Zara Tindall και ο σύζυγός της Mike Tindall υποβάλλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ / Φωτογραφία: Christopher Furlong/Pool Photo via AP

Princess Beatrice
Elizabeth Mary

Γεννημένη το 1988, η Beatrice -η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Andrew και της Sarah Ferguson- είχε ως δώρο το μεσαίο της όνομα Elizabeth. Η μικρότερη αδελφή της λέγεται πριγκίπισσα Ευγενία Βικτόρια Έλενα και είναι η μόνη εγγονή που δεν φέρει το όνομα Ελισάβετ. Αν και δεν θεωρείται ανώτερη βασιλική οικογένεια, η πριγκίπισσα Βεατρίκη εκτελεί κατά καιρούς βασιλικά καθήκοντα. Σε ένδειξη της εγγύτητάς της με τη βασίλισσα, η μονάρχης προσφέρθηκε να διοργανώσει τη γαμήλια δεξίωση της πριγκίπισσας Βεατρίκης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2020. Η μονάρχης τής δάνεισε επίσης την τιάρα της βασίλισσας Μαρίας, την οποία φορούσε στον δικό της γάμο το 1947.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη
Πριγκίπισσα Βεατρίκη / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP, File

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Isla Elizabeth Phillips

Η 10χρονη Isla Phillips γεννήθηκε το 2012, κατά το έτος του διαμαντένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας, και είναι η μικρότερη κόρη του Peter Phillips, εγγονιού της βασίλισσας. Παρόλο που παίρνει το όνομα της βασίλισσας, δεν δικαιούται βασιλικό τίτλο. Η μεγαλύτερη αδελφή της, 11 ετών, ονομάζεται Savannah Anne Kathleen Phillips. Και οι δύο συνήθως μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συχνά εντοπίζονται μόνο να παίζουν μαζί σε ιππικούς αγώνες.

Η Isla Phillips, αριστερά, και η Savannah Phillips κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Platinum Jubilee Pageant στο Λονδίνο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Η Isla Phillips, αριστερά, και η Savannah Phillips κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Platinum Jubilee Pageant στο Λονδίνο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 / Φωτογραφία: Aaron Chown/Pool Photo via AP

Princess Charlotte
Elizabeth Diana

Η δισέγγονη της βασίλισσας πήρε το όνομά της από τον πρίγκιπα Κάρολο, την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη βασίλισσα. Ωστόσο, όπως και η βασίλισσα, έτσι και η Σάρλοτ έχει παρατσούκλια. Ο πατέρας της έχει ακουστεί να την αποκαλεί Mignonette, που στα γαλλικά σημαίνει μικρή και ντελικάτη, ενώ η μητέρα της την αποκαλεί Lottie, μια δημοφιλής συντομογραφία του Charlotte. Η πριγκίπισσα είναι γνωστή για τον διασκεδαστικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα της και λέγεται ότι αγαπάει τα πικάντικα φαγητά. Έχει επίσης συχνά απαθανατιστεί να τα βάζει με τους φωτογράφους ή με τον μικρότερο αδελφό της, τον πρίγκιπα Louis.

η πριγκίπισσα Σάρλοτ  παρανυφάκι
Πριγκίπισσα Σάρλοτ / Φωτογραφία: ΑΡ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Sienna Elizabeth
Mapelli Mozzi

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες της μικρής Sienna, το όνομά της εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό – αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα. Η μικρούλα γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Beatrice τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ με την ονομασία του παιδιού της, δεδομένου του πόσο κοντά ήταν η πριγκίπισσα Beatrice με τη γιαγιά της. Η ίδια είχε δηλώσει κάποτε στο Hello: «Έχω δύο πρότυπα, τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου. Είμαι πολύ τυχερή που τυχαίνει να έχω συγγένεια με αυτές τις δύο απίστευτες γυναίκες». Η Αυτής Μεγαλειότης λέγεται ότι είναι «ενθουσιασμένη με τα νέα», ανακοίνωσε το παλάτι. Αν και η μητέρα της είναι πριγκίπισσα, η Σιένα, που ήταν το 12ο δισέγγονο της βασίλισσας, δεν θα έχει βασιλικό τίτλο.


Πηγή