Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Contagion δίνουν συμβουλές για τον κορονοϊό

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Contagion δίνουν συμβουλές για τον κορονοϊό

Τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του σωστού πλυσίματος των χεριών υπογραμμίζουν πρωταγωνιστές της ταινίας «Contagion», που έχει χαρακτηριστεί «προφητική» για τον κορονοϊό καθώς η πλοκή της αφορά την εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού, που ξεκινά από την Κίνα.

Στην ταινία, που προβλήθηκε προ ημερών και στην Ελλάδα κι έκανε το Twitter να «πάρει φωτιά», πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Ματ Ντέιμον, η Κέτι Γουίσνλετ, η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Λόρενς Φίσμπερν.

Οι αστέρες της ταινίας πρωταγωνιστούν αυτή τη φορά σε σποτάκια του Columbia’s Mailman School of Public Health, και απευθυνόμενοι στο κοινό το καλούν να δώσει σημασία στην κοινωνική αποστασιοποίηση και στο πλύσιμο των χεριών.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους να δίνουν συμβουλές προστασίας από τον Covid-19, σε συνεργασία με το Columbia University.

«Πλύντε τα χέρια σας σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό» λέει η Γουίνσλετ.

«Γιατί αυτή τη στιγμή, συγκεκριμένα, μπορεί. Ή η ζωή κάποιου που αγαπάτε. Ή ακόμα και η ζωή κάποιου που δεν ξέρετε αλλά αξίζει τη σκέψη σας».

Η ταινία έχει γνωρίσει νέες δόξες με το ξέσπασμα του κορονοϊού. 

Ο Ντέιμον, πως είχε υποτίθεται ανοσία στον ιό, στην ταινία, στέλνει το δικό του μήνυμα για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Σημαίνει να κρατάς αποστάσεις από τους άλλους ανθρώπους. Να μην συγκεντρώνεσαι με άλλους. Και να μένεις στο σπίτι, εφόσον αυτή την εντολή έχεις».

Η Μαριόν Κοτιγιάρ μιλά για την επιλογή που καλούμαστε να κάνουμε όλοι μαζί.

Και ο Λόρενς Φίσμπερν τονίζει: «Στην ταινία έπαιζα έναν γιατρό, ρόλο γραμμένο από τον σεναριογράφο. Ο Covid-19 είναι πραγματικός».


Πηγή