Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Ο Γιάννης Σερβετάς θυμήθηκε τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης: Το 1978 κατεβήκαμε 6 ορόφους σε δευτερόλεπτα

Ο Γιάννης Σερβετάς θυμήθηκε τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης: Το 1978 κατεβήκαμε 6 ορόφους σε δευτερόλεπτα

Η κοινή γνώμη έχει «παγώσει» μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Σάμο και άπαντες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στο νησί που μετρά τις πληγές του.

Ο Γιάννης Σερβετάς ο οποίος το 1978 βίωσε τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Σάμο, θυμήθηκε τη δική του εμπειρία.

Μέσω δυο αναρτήσεων στα social media, ο Γιάννης Σερβετάς μοιράστηκε την εμπειρία του από εκείνον τον σεισμό ενώ τόνισε πως ακόμα έχει «σφίξιμο» στο στομάχι.

«Το 1978 βίωσα το μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλονίκη. Σας πληροφορώ πως 42 χρόνια μετά ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα. Υπομονή και όλα να πάνε βολικά και σε αυτήν την περιπέτεια» έγραψε στην ανάρτηση του και μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους το πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής που είχε «πρώτο θέμα» τον σεισμό της Θεσσαλονίκης.

Το 1978 βίωσα το μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλονίκη. Σας πληροφορώ πως 42 χρόνια μετά ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα. Υπομονή και όλα να πάνε βολικά και σε αυτήν την περιπέτεια

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σερβετάς – Giannis Servetas (official) στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Στην δεύτερη ανάρτηση του, ο Γιάννης Σερβετάς μοιράστηκε ακόμα μια «εικόνα» του. «Το 1978 κατεβήκαμε 6 ορόφους σε δευτερόλεπτα… βγήκαμε στην Τσιμισκή την ώρα που έπεσε η πολυκατοικία. Το κύμα σκόνης από το κτίριο που είχε πέσει μας «έβαψε» όλους λευκούς.

Θυμάμαι να περνάω το δρόμο και να ακούω μια γυναίκα να φωνάζει το όνομα του παιδιού της… Η αγωνία της δεν έχει φύγει ποτέ από το στομάχι μου. ΥΓ.: Το βράδυ την «βγάλαμε» στο Ανάκτορο του Γαλέριου» έγραψε και δημοσίευσε μια φωτογραφία με τα αντίσκηνα που φιλοξένησαν τότε τους σεισμοπαθείς.

Το 1978 κατεβήκαμε 6 ορόφους σε δευτερόλεπτα … βγήκαμε στην Τσιμισκή την ώρα που έπεσε η πολυκατοικία. Το κύμα σκόνης…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σερβετάς – Giannis Servetas (official) στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020




Πηγή