Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Ο γυναικοκατακτητής Έλβις Πρίσλεϊ -Οι διάσημες γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του

Ο Έλβις Πρίσλεϊ παντρεύτηκε μόνο μία φορά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του συνδέθηκε με μια σειρά από εντυπωσιακές γυναίκες.

Ήταν ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ και έκλεψε καρδιές σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος σύναψε σχέσεις με σταρ του κινηματογράφου και βασίλισσες της ομορφιάς μέχρι με κορίτσια της διπλανής πόρτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την κυκλοφορία της βιογραφικής ταινίας του Έλβις Πρίσλεϊ, η Mirror ρίχνει μια ματιά στις γυναίκες που του κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Ρίτα Μορένο

Μια από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ, η Ρίτα Μορένο είχε οκταετές ειδύλλιο με τον Μάρλον Μπράντο τη δεκαετία του 1950.

Όταν βρήκε εσώρουχα που δεν ήταν δικά της στο σπίτι του Μπράντο, πήγε σπίτι της και βρήκε ένα μήνυμα από τον Έλβις που ζητούσε ραντεβού. Συμφώνησε γιατί «κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τον Μάρλον να ζηλέψει περισσότερο». Το ζευγάρι έβγαινε ραντεβού, αλλά μετά από λίγο καιρό, η σχέση τους χάλασε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρίτα Μορένο
Ρίτα Μορένο / Φωτογραφία: AP Photo

Γκαέλ Γκριν

Η Γκαέλ ήταν δημοσιογράφος 21 ετών όταν τράβηξε το βλέμμα του τραγουδιστή όταν έφτασε για δύο συναυλίες στο Ντιτρόιτ.

Η ίδια είπε: «Ο Έλβις ήρθε κοντά μου, έχωσε το γόνατό του ανάμεσα στα πόδια μου και μου είπε να ανέβω επάνω». Θυμάται ότι σκέφτηκε: «Θεέ μου, αυτός είναι ο Elvis. Είμαι έτοιμη να το κάνω με τον Elvis!».

Γκαέλ Γκριν
Γκαέλ Γκριν / Φωτογραφία: AP Photo/Ray Stubblebine

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανίτα Γουντ

Ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ γνώρισε την τραγουδίστρια και τηλεπερσόνα Ανίτα Γουντ το 1957. Ο Έλβις την έπεισε να σπάσει ένα επταετές συμβόλαιο με την Paramount για ταινίες και να έρθει μαζί του στο κτήμα του στο Μέμφις, την Graceland.

Λίγο αργότερα, επιστρατεύτηκε στο στρατό και τοποθετήθηκε στη Δυτική Γερμανία, όπου γνώρισε την 14χρονη Πρισίλα. Για ένα χρόνο, ο Έλβις Πρίσλεϊ έμενε με την Ανίτα, ενώ κρυφά ερωτοτροπούσε με την Πρισίλα.

Ο Elvis Presley αγκαλιάζει την Anita Wood /
Ο Elvis Presley αγκαλιάζει την Anita Wood / Φωτογραφία: AP Photo/FJG

Πρισίλα Μπολιέ

Πρισίλα Πρίσλεϊ: Η μοναδική γυναίκα που παντρεύτηκε ο Έλβις. Αυτός ήταν 24 ετών και εκείνη 14 όταν γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό το 1959, ενώ εκείνος υπηρετούσε στη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από αρκετά χρόνια επιστολών και τηλεφωνημάτων, ο πατέρας της τελικά της επέτρεψε να μετακομίσει στην Graceland κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς του λυκείου της.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 1967 και το μοναδικό τους παιδί, η Λίζα Μαρί, γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Όμως ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Η απιστία και από τις δύο πλευρές οδήγησε στο διαζύγιό τους το 1973.

Οι νεόνυμφοι Ελβις και Πρισίλα Πρίσλεϊ λίγο πριν ανέβουν στο ιδιωτικό τους τζετ
Οι νεόνυμφοι Ελβις και Πρισίλα Πρίσλεϊ λίγο πριν ανέβουν στο ιδιωτικό τους τζετ / Φωτογραφία: Getty Images

Τιούσντεϊ Ουέλντ

Ο Έλβις Πρίσλεϊ γνώρισε την 17χρονη ηθοποιό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μουσικοδραματικής ταινίας Wild in the Country του 1961.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους είχαν ένα σύντομο ειδύλλιο. Ο road manager του Έλβις, Joe Esposito, δήλωσε στα απομνημονεύματά του: «Η Τιούσντεϊ ήταν ελεύθερο πνεύμα- δεν θα ανεχόταν ποτέ τον Έλβις, στον οποίο άρεσε να ελέγχει τις γυναίκες του… Η Τιούσντεϊ δεν θα έμπαινε ποτέ σε αυτό το πρόγραμμα».

Οι Tuesday Weld και Elvis Presley στα γυρίσματα της ταινίας Wild in the Country
Οι Tuesday Weld και Elvis Presley στα γυρίσματα της ταινίας Wild in the Country, σε σκηνοθεσία Philip Dunne / Φωτογραφία: Getty Images

Κόνι Στίβενς

Η ηθοποιός τράβηξε την προσοχή του Έλβις Πρίσλεϊ όταν την είδε στην τηλεοπτική σειρά ντετέκτιβ Hawaiian Eye, η οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια μέχρι το 1963. Ο Έλβις την κάλεσε στο πλατό και έβγαιναν μαζί για περίπου δύο χρόνια.

Η ίδια είπε: «Ήξερα ότι αυτός ήταν ένας τύπος που μπορούσε να σου ραγίσει την καρδιά. Ήταν τόσο όμορφος. Ήταν ένας από τους έρωτες της ζωής μου. Θα μπορούσα να περάσω μια ολόκληρη ζωή μαζί του, αλλά ήξερα ότι αυτό δεν θα γινόταν ποτέ. Ήμουν ικανοποιημένη που είχα αυτό το μικρό κομμάτι της καρδιάς του που ήταν αληθινό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόνι Στίβενς
Κόνι Στίβενς / Φωτογραφία: ΑΡ

Αν Μάργκρετ Όλσον

Η χημεία μεταξύ του Έλβις Πρίσλεϊ και της συμπρωταγωνίστριάς του στο Viva Las Vegas δεν περιορίστηκε στην οθόνη.

Η ταινία του 1964 ήταν η αρχή αυτού που η Σουηδέζα ηθοποιός αποκάλεσε «μια πολύ δυνατή, έντονη σχέση», η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια, παρόλο που εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος με την Πρισίλα εκείνη την εποχή.

Στην αυτοβιογραφία της, η Αν Μάργκρετ έγραψε: «Νιώσαμε και οι δύο ένα ρεύμα που μας διαπερνούσε κατευθείαν. Θα γινόταν μια δύναμη που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ann-Margret και ο Elvis Presley στην ταινία "Viva Las Vegas", 1964
Η Ann-Margret και ο Elvis Presley στην ταινία “Viva Las Vegas”, 1964 / Φωτογραφία: Getty Images)

Σίμπιλ Σέπερντ

Η σταρ του Χόλιγουντ έριξε μια βόμβα το 1988, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το έχω πει σε κανέναν. Βγήκα με τον Έλβις. Είναι ένας πραγματικά υπέροχος, σέξι, απίστευτος τύπος».

Αργότερα ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τον είχε εκπαιδεύσει για το σεξ.

Είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι πριν τον γνωρίσω, ήταν (σεξουαλικά) συντηρητικός, παγιδευμένος σε ένα ηλίθιο macho πράγμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε, τερμάτισε το ειδύλλιο μετά από ένα μήνα λόγω της συνήθειας του σχετικά με τα ναρκωτικά.

Σίμπιλ Σέπερντ
Σίμπιλ Σέπερντ / Φωτογραφία: AP Photo/Chris Pizzello

Πέγκι Λίπτον

Η ηθοποιός ήταν γνωστή ως το παιδί των λουλουδιών Julie Barnes στην τηλεοπτική σειρά The Mod Squad όταν έβγαινε για λίγο με τον Έλβις Πρίσλεϊ το 1973 και το 1974.

Η Πέγκι Λίπτον έγραψε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, αποκαλύπτοντας ότι ο Έλβις «φιλούσε σαν θεός» αλλά ποτέ δεν κατάφερε πολλά στο κρεβάτι. «Απλά δεν του συνέβαινε. Προσπαθήσαμε μερικές ακόμη φορές και τίποτα δεν συνέβη ποτέ, οπότε το άφησα να περάσει», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέγκι Λίπτον
Πέγκι Λίπτον / Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP, File

Λίντα Τόμσον

Η Λίντα ήταν 22 ετών όταν γνώρισε τον Έλβις, ο οποίος ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερος.

Η πρόσφατα εστεμμένη Μις Τενεσί μετακόμισε στη Γκρέισλαντ αμέσως μετά την έναρξη του ειδυλλίου τους τον Ιούλιο του 1972 και ήταν μαζί για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Χώρισαν μόλις οκτώ μήνες πριν από το θάνατό του. Η ίδια δήλωσε αργότερα: «Υπήρχε τέτοια συντροφικότητα, που ένιωσα ότι ισοδυναμούσε με 10 χρόνια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Elvis Presley με τη φίλη του Linda Thompson στο ξενοδοχείο Hilton στο Σινσινάτι του Οχάιο
Ο Elvis Presley με τη φίλη του Linda Thompson στο ξενοδοχείο Hilton στο Σινσινάτι του Οχάιο / Φωτογραφία: Wargacki/WireImage

Τζίντζερ Άλντεν

Η ηθοποιός και μοντέλο γνώρισε τον Έλβις Πρίσλεϊ όταν εκείνος προσκάλεσε την αδελφή της, τη Μις Τενεσί του 1976, να τον επισκεφτεί στη Γκρέισλαντ.

Η Τζίντζερ είπε ότι «προσελκύστηκε αμέσως» από τον βασιλιά και ότι ήταν ο τελευταίος του έρωτας. Της έκανε πρόταση γάμου και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατο του το 1977. Η Τζίντζερ ήταν αυτή που τον βρήκε νεκρό στο μπάνιο του.

Ο Elvis Presley με τη φίλη του Ginger Alden τον Μάρτιο του 1977 στη Χαβάη / Φωτογραφία: Michael Ochs Archives/Getty Images
Ο Elvis Presley με τη φίλη του Ginger Alden τον Μάρτιο του 1977 στη Χαβάη / Φωτογραφία: Michael Ochs Archives/Getty Images

Πηγή