Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ο Ηλίας ζει με τον HIV από 21 ετών και διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του | ΖΩΗ

Ο Ηλίας ζει με τον HIV από 21 ετών και διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του με κάθε ειλικρίνεια.

«Διαγνώστηκα αρχές του 2016. Ήμουν 21 ετών. Μόλις μου είπαν ότι διαγνώστηκα θετικός στην HIV λοίμωξη, καλώ τον σύντροφό μου και του το ανακοινώνω. Να σου πω την αλήθεια, έκλαψα αρκετά. Όχι τόσο για τη διάγνωση, γιατί είχα ήδη μια στοιχειώδη γνώση για το τι σημαίνει να ζεις με τον HIV, αλλά επειδή παράλληλα αντιμετώπιζα μια άλλη ιατρική κατάσταση, την οποία ακόμα δεν ξέραμε τι ήταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή έρχεται ένας γιατρός και μου λέει “Ηλία, δεν ξέρουμε τι γίνεται στην κοιλιά σου αυτή τη στιγμή”. Είχα πολλούς πόνους και η κοιλιά μου ήταν σκληρή σαν πέτρα.

Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις. “Είτε κάνουμε μια επέμβαση διερευνητική, να δούμε τι γίνεται, γιατί μπορεί να έχεις και 5 μέρες ζωής ή θα περιμένεις 5 μέρες και βλέπουμε”. Ουσιαστικά, δεν μου έδωσε επιλογή.

Τότε αντιλήφθηκα ότι έχω σύφιλη, μου έκαναν την επέμβαση, είδαν τη φλεγμονή που είχε προκαλέσει η σύφιλη, αφήνοντάς με, με παραφύση έδρα/κολοστομία. Από τον πόνο που είχα, κάθε βράδυ ευχόμουν να πεθάνω, να μην ξυπνήσω την άλλη μέρα».

Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία του Ηλία Μυρσινιά στο Bovary.gr.


Πηγή