Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο κορονοϊός έβγαλε τις… μάσκες σε celebrities και influencers

«Ο, τι λάμπει δεν είναι χρυσός» και φαίνεται πως έπρεπε να έρθει μια πανδημία, ο κορονοϊός για να «σκοτώσει» τον μύθο των celebrities και influencers, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, κυρίως, μέσα από τα social media. Στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, οι μάσκες είναι από τα μέτρα προστασίας. Αλλά για τους «επώνυμους», ακόμη και για διάσημα πρόσωπα, η πανδημία… έριξε τις δικές τους μάσκες.

Στα χρόνια του covid-19, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της εποχής. Είναι αυτοί που δίνουν μάχη καθημερινά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές με «όπλα» τα ψυχικά αποθέματά τους και τις γνώσεις του. Αυτές που απέκτησαν στα έδρανα των πανεπιστημίων, σκυμμένοι πάνω από ένα βιβλίο. Σε αυτούς τους ήρωες, ο κόσμος ως μία μικρή ανταπόδοση, ως αναγνώριση του αγώνα τους, χαρίζει από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, το πιο θερμό και ειλικρινές χειροκρότημα. Φτάνει, όμως, αυτό; Όχι, αν οι ίδιοι δεν τους βοηθούν τηρώντας έστω τα μέτρα προστασίας.

Όμως, ακόμη και αυτό το χειροκρότημα δείχνει κάτι: ο κόσμος στην εποχή του κορονοϊού μπορεί να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι. Κι αν με σεβασμό υποκλίνονται σε γιατρούς και νοσηλευτές, με θόρυβο αρχίζουν όλο και περισσότεροι, σε όλο τον κόσμο, να γυρίζουν την πλάτη τους στους celebrities. Σε αυτούς, οι οποίοι προσάρμοσαν τον κορονοϊό στον μικρόκοσμό τους και σαν να είναι μέρος του lifestyle τους, «διεκδικούν» μια θέση στην πρώτη γραμμή του πολέμου, ευελπιστώντας οι προβολείς να μη φύγουν από πάνω τους.

Μα ο κόσμος φαίνεται να αλλάζει. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι του θεάματος και των social media, προκαλούν την οργή του κόσμου.

«Η νόσος των celebrities»

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν κοιτάει αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Άγνωστος ή διάσημος. Όλοι είναι το ίδιο εκτεθειμένοι στην πανδημία. Και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί διάσημοι έχουν νοσήσει από τον ιό, ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές, λόγω του ιού, όπως ο Σέρτζιο Ρόσι.

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον ήταν οι πρώτοι διάσημοι που αποκάλυψαν ότι νόσησαν από κορονοϊό, προκαλώντας σοκ σε όλους τους θαυμαστές τους. Εξάλλου, τότε ήμασταν ακόμη στις αρχές της εξάπλωσης της πανδημίας. Στην Ελλάδα, πάλι, η Χριστίνα Μπόμπα ήταν η πρώτη celebrity/influencer που ανακοίνωσε ότι έχει κορονοϊό. Ο τρόπος που οι παραπάνω έκαναν την αποκάλυψη, εντελώς διαφορετικός.

Το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ προτίμησε μία λιτή και καθησυχαστική ανακοίνωση. Η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη, από την άλλη, επέλεξε έναν τρόπο πιο… Instgram-ικό, ανακοινώνοντας τα νέα με τον παρουσιαστή στο πλευρό της, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε νοσήσει. Το ελληνικό ζευγάρι προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις για τον τρόπο που επέλεξε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είμαι καλά, είμαι σε καραντίνα σπίτι μου, τηρώ όλα τα μέτρα των επίσημων φορέων! Πάρτο σοβαρά, δεν είναι αστείο 🙏 #μένουμεσπίτι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo) στις

Τις επόμενες ημέρες, ο ένας μετά τον άλλον celebrity στον κόσμο ανακοίνωνε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή ότι έχουν τα συμπτώματα αλλά δεν έχουν κάνει τεστ ή ότι σκοπεύουν να κάνουν τις επόμενες ημέρες. Χαρακτηριστικό εδώ είναι το παράδειγμα της Αμερικανίδας influencer, Αριέλ Τσάρνας η οποία έκανε έξαλλους τους followers της όταν διαγνώστηκε θετική με τον κορονοϊό κι αποκάλυψε πως έκανε δωρεάν το τεστ γιατί ο γιατρός ήταν γνωστός της!

Η αλήθεια είναι πως είναι τόσοι πολλοί οι celebrities, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν κορονοϊό, που πια ο κόσμος αρχίζει να μην τους πιστεύει. Μάλιστα, στα social media οι χρήστες λένε πως μοιάζει πια με ανέκδοτο, ενώ χαρακτηρίζουν τον κορονοϊό ως τη «νόσο των celebrities».

Μένουμε σπίτι

Ο πλανήτης έχει μπει σε καραντίνα και η παραμονή στο σπίτι είναι το βασικό όπλο εναντίον του κορονοϊού. Το «Μένουμε Σπίτι» είναι το σύνθημα σε όλο τον κόσμο και παντού επιλέγονται αναγνωρίσιμα και αποδεκτά στο ευρύ κοινό πρόσωπα να συμμετέχουν σε σχετικές καμπάνιες, προκειμένου να ενθαρρύνουν τον κόσμο να παραμείνει στην ασφάλεια του σπιτιού του.

Υπάρχουν, όμως και οι celebrities εκείνοι – και δεν είναι λίγοι – που από μόνοι τους παρακινούν τον κόσμο να «μείνει στο σπίτι». Και για να τους «ψήσουν» δείχνουν στα social media ότι και εκείνοι πράττουν το ίδιο. Αλλά, άλλη η καραντίνα του celebrity και άλλη του… κοινού θνητού.

Τα σπίτια τους τεράστια. Το σαλόνι τους όσο ένα τριάρι διαμέρισμα. Τα μπάνια τους έχουν τέτοια πολυτέλεια που ακόμη και τα μικρόβια θαρρείς ντρέπονται να «μπουν» σε αυτά. Και όταν ο celebrity θέλει να πάρει λίγη βιταμίνη D, βγαίνει στον τεράστιο κήπο του, ενώ ρίχνει και μια βουτιά στην πισίνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Staying home is my super power ✌🏼 and yours! Please everyone take care of yourself, your loved ones and us all. This situation should not be taken lightly. The sooner we all stay home and keep ourselves from catching this Very contagious virus 🦠 the sooner we can go back to our lives without losing lives🙏🏼❤#WeAreOne

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gal Gadot (@gal_gadot) στις

Οι, δε, οικογενειάρχες βγαίνουν να παίξουν με τα παιδιά στον κήπο, που έχει κούνιες, τσουλήθρες και τραμπάλες καλύτερες και από παιδική χαρά του δήμου. Χαρακτηριστικό εδώ το παράδειγμα της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία βγήκε στον κήπο με τα παιδιά της κι έναν follower να σχολιάζει: «Σε μισούμε». Το επίμαχο σχόλιο συγκέντρωσε τα περισσότερα likes.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» θέλησε να πει στους θαυμαστές της η Gal Gadot, αλλά η Wonder Woman υπολόγισε λάθος. Γιατί, οι followers της βλέποντας πως το βίντεο το είχε τραβήξει από τη ντουλάπα – δωμάτιό της έγιναν έξαλλοι. Γιατί μπορεί όλοι να είμαστε σε καραντίνα, όμως, δεν το βιώνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Εκείνη, όμως, που προκάλεσε μεγάλη οργή στους θαυμαστές της και όχι μόνο, ήταν η Μαντόνα. Η «βασίλισσα της Ποπ» (άγνωστο τι είχε στο μυαλό της) μέσα από τη μπανιέρα του πολυτελούς μπάνιου της, την οποία είχε γεμίσει με ροδοπέταλα, έστειλε το μήνυμα πως «τον κορονοϊό δεν τον ενδιαφέρει πόσο πλούσιος είσαι». Για να συμπληρώσει: «Είμαστε όλοι επιβάτες στην ίδια βάρκα». Κάτω από την ανάρτησή της έγινε ο κακός χαμός, όπως και στα social media με τον κόσμο να είναι οργισμένος μαζί της.

Η οργή του κόσμου δεν αφορά μόνο το star system της Αμερικής. Και στην Ελλάδα αρκετοί celebrities έχουν δεχτεί στο Instagram αρνητικά σχόλια, ενώ και στην Τουρκία αρκετοί γνωστοί έχουν δεχθεί έντονη κριτική, με τον κόσμο να τους κατηγορεί για επίδειξη πλούτου.

Έκαναν τον κορονοϊό μέρος του lifestyle τους

Οι influencers ξεπήδησαν μέσα από τα social media και οι χρήστες αυτών ήταν εκείνοι του τους γιγάντωσαν, που τους έδωσαν δύναμη και πλούτο. Με εκατομμύρια followers και τα likes να «πέφτουν» βροχή, απέκτησαν υπόσταση, λόγο ακόμη και άποψη. Ένας influencer μπορεί να είναι από σεφ, ενδυματολόγος, γυμναστής, μέχρι και… διαιτολόγος.

Πρόσφεραν τις «γνώσεις» τους και το κοινό τους τις ασπαζόταν ακόμη και ως… Ευαγγέλιο. Και τώρα στην εποχή του κορονοϊού προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο. Για αρχή, πολλοί από αυτούς μάλλον το είδαν ως «σενάριο» και έσπευσαν να μπουν στο πετσί του ρόλο στο έργο… «Ο influencer στα χρόνια του κορονοϊού».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

SS 2020 Один из образцов Коллекции Весна-Лето 2020 «Podyshechkа» Ну что девочки, все ещё наряжаетесь дома?)) #divascaseras #quarantinepillowchallenge #pillowhautecouture #hautepillows #pillowchallenge #karantinayastıkçelıncı #quarantinelife #quarantine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀➰𝘾𝙝𝙞𝙘𝙝𝙚𝙧𝙞𝙣𝙖 𝙆𝙧𝙞𝙨𝙩𝙞𝙣𝙖➰ (@krissactress) στις

Αμέτρητα βίντεο από την καθημερινότητά τους, που καμία σχέση δεν έχει με εκείνη των followers τους. Συμβουλές σαν άλλοι ψυχολόγοι για το πώς να αντιμετωπίσουν την καραντίνα χωρίς να φρικάρουν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Μόνο που το δικό τους σπίτι, δεν έχει καμία σχέση με των followers.

Ασκήσεις γυμναστικής, γιόγκα, μαθήματα μαγειρικής στις πολυτελείς κουζίνες τους με τα ράφια γεμάτα περισσότερο και από του μίνι μάρκετ της γειτονιάς. Συμβουλές ομορφιάς και tips, επιδεικνύοντας τις ντουλάπες τους, τα ακριβά ρούχα, παπούτσια και καλλυντικά. Και όπου μπορούν (με τρόπο αυτή την περίοδο) κάνουν και τη διαφήμιση κάποιου προϊόντος. Μακαρόνια, γάλα, βιταμίνες, γενικά είδη που αυτή την εποχή έχουν μεγάλη ζήτηση.

Μα τώρα, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι χρήστες του Instagram βλέπουν τη χαώδη διαφορά που τους χωρίζει. Συνειδητοποιούν πως όσο άμεσα και φιλικά και αν τους απευθύνονται οι influencers ή celebrities και όσο και αν επιμένουν πως σε αυτό «είμαστε όλοι όμοιοι», δεν είμαστε.

Και δεν είναι μόνο ο τρόπος ζωής τους, ο οποίος πλέον αρχίζει να εκνευρίζει τον κόσμο. Είναι και η «ευκολία» που έχουν λόγω γνωριμιών ή οικονομικής άνεσης σε θέματα υγείας. Ίσως για πρώτη φορά συνειδητοποιούν πως μια ίδια τσάντα δεν τους κάνει όμοιους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

f**k the corona virus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Logan Paul (@loganpaul) στις

Ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού αναπόφευκτα έχει φέρει άγχος, αγωνία, σε κάποιους φόβο, νεύρα. Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ψάχνεις μια ανάπαυλα, κάτι να σε ευχαριστήσει, να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Και τα αστεία βίντεο πολλών celebrities ή τα challenges δεν πιάνουν όλες τις φορές. Ίσως γιατί ο κόσμος μπορεί πια να ξεχωρίσει τον αυθεντικό από εκείνον που τα κάνει όλα για το «φαίνεσθαι».

Λένε πως η επόμενη ημέρα του κορονοϊού, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, θα φέρει πολλές αλλαγές. Αν σε αυτές είναι και ο τρόπος που βλέπει ο κόσμος τους σταρ, θα δείξει. Όπως θα δείξει, αν τελικά ο κορονοϊός «σκότωσε» τους influencers.




Πηγή