Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ μίλησε για τη νόσο Πάρκινσον: Ράγισαν καρδιές όταν ο «Marty McFly» αγκάλιασε τον «Doc» [βίντεο]

Παγκόσμια συγκίνηση στους fans και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η συνάντηση του Μάικλ Τζ. Φοξ και του Κρίστοφερ Λόιντ, 37 χρόνια μετά την ταινία Back to the Future.

Οι δυο ηθοποιοί συναντήθηκαν στο φεστιβάλ Comic Con στη Νέα Υόρκη, μίλησαν για τη νόσο Πάρκινσον από την οποία ο Φοξ υποφέρει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, όταν διαγνώστηκε σε ηλικία 29 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νόσος του Πάρκινσον έχει φέρει ανθρώπους που εξακολουθούν να έρχονται, αλλά είναι ένα δώρο και δεν θα το αντάλλαζα με τίποτα. Άνθρωποι σαν τον Κρις σημαίνουν τόσα πολλά για μένα, και τόσοι πολλοί από εσάς επίσης. Δεν έχει να κάνει με το τι έχω, αλλά με το τι μου δώσατε: μια φωνή για να το κάνω αυτό και να βοηθήσω τους ανθρώπους», εξομολογήθηκε ο Μάικλ Τζ. Φοξ.

Ο αγαπημένος ηθοποιός ίδρυσε το 2000, το «Michael J. Fox» για την Έρευνα του Πάρκινσον, αφιερωμένο στην εύρεση μιας θεραπείας για τη νόσο.

Ο πρωταγωνιστής του Back to the Future διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1991, σε ηλικία 29 ετών, όταν η επαγγελματική του καριέρα βρισκόταν στο απόγειό της. Οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν τυχερός αν μπορούσε να παίξει για άλλα 10 χρόνια, αλλά μόλις το 2020 ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Michael J. Fox / shutterstock
Michael J. Fox / shutterstock

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ είχε μιλήσει παλαιότερα στο περιοδικό People, για την άνιση και σκληρή μάχη που δίνει εδώ και 30 χρόνια με τη νόσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 59χρονος Καναδός ηθοποιός εξήγησε ότι είχε έναν καλοήθη όγκο στη σπονδυλική του στήλη που κινδύνευε ωστόσο να τον αφήσει παράλυτο, αν δεν τον αφαιρούσε. Ο όγκος πίεζε τον νωτιαίο μυελό και οι γιατροί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την αφαίρεσή του. Αν και η εγχείριση ήταν επιτυχής, ακολούθησε εντατική φυσιοθεραπεία επί τέσσερις μήνες, ώστε να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Ο Μάικ Τζ. Φοξ περιέγραψε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό που του συνέβη στην κουζίνα του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη όταν έπεσε και έσπασε το χέρι του. «Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες στιγμές. Απλά έσπασε. Στηριζόμουν στον τοίχο της κουζίνας περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο», είπε.

Στήριγμά του η σύζυγος και ηθοποιός Τρέισι Πόλαν

Όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του η σύζυγός του, ηθοποιός, Τρέισι Πόλαν. «Είναι απίθανη η υποστήριξη που μου δίνει. Νιώθω σύζυγος, πατέρας και φίλος πρώτα, και μετά σαν κάποιος που έχει Πάρκινσον» ανέφερε ο ηοποιός.

O Michael J. Fox με την αγαπημένη του σύζυγο / shutterstock
O Michael J. Fox με την αγαπημένη του σύζυγο / shutterstock

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. «Τα παιδιά μου είναι πλέον ενήλικες. Ποτέ δεν έκρυψα την ασθένειά μου, αλλά τώρα πραγματικά μπορώ να μιλάω καθαρά», εξομολογήθηκε.

Η οικογένεια Fox / shutterstock
Η οικογένεια Fox / shutterstock

Η συγκινητική αγκαλιά του «Doc» με τον «Marty»

Σε αυτή την επανένωση με τον Λόιντ, ο Μάικλ, σχεδόν ανήμπορος να περπατήσει ή να σταθεί όρθιος και με τρέμουλο σε όλο του το κορμί, αγκάλιασε τον Λόιντ σε μια συγκινητική στιγμή όπου το κοινό χειροκροτούσε ακατάπαυστα.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή