Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ο Μάρκος Σεφερλής αποκαλύπτει το παρασκήνιο για τη ματαίωση της παράστασης

«Χείμαρρος» ήταν ο Μάρκος Σεφερλής ως καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη και όταν αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τη ματαίωση της παράστασης «Ζητείται Ψεύτης». Ο ηθοποιός έδωσε τη δική του εκδοχή, απαντώντας αναλυτικά σε όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και του έχουν προσάψει για τη ματαίωση.

«Σιώπησα, μάζεψα στοιχεία, έχω κινηθεί νομικά για όποιους θεωρώ κι εγώ και ο δικηγόρος μου ότι με έβλαψαν και εμένα και την τιμή και την υπόληψη μου, σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία, σαν παραγωγό», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Σεφερλής. Και πρόσθεσε: «Κανείς δε μπορεί κανείς να προσβάλει εμένα και τη φερεγγυότητα μου και να δηλώνει ευθαρσώς και αυθαίρετα ότι άφησα στο δρόμο 25 ανθρώπους. Αυτό που έχει γίνει τώρα πραγματικά με έχει βλάψει, με έχει μειώσει σαν άνθρωπο, σαν επαγγελματία και είναι κάτι που δεν ευθύνομαι. Όλοι αυτοί οι ηθοποιοί ας βρουν το δίκιο τους με την εταιρεία παραγωγής».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094459892-0’); });

Ειδικότερα, ο ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τη δήλωση της Κατερίνας Γκαγκάκη ότι «έφαγαν» ξύλο για να βάλουν τον Σεφερλή στο Παλλάς:

«Με το που είδαμε το βίντεο στην αρχή, είδαμε το πρώτο ψέμα, ότι η κυρία Γκαγκάκη βγήκε και είπε ότι ο Σεφερλής φταίει που χάλασε η δουλειά και ο κύριος Κατσαρίδης μια μέρα μετά είπε ότι εμείς δεν ανακοινώσαμε ότι είναι ο κύριος Σεφερλής, μόνος του βγήκε και είπε και προδόθηκε με το δελτίο τύπου. Μας δουλεύουν κανονικά. Και ένας από το πάνελ δεν είπε κύριε Κατσαρίδη ότι χθες βγήκε η κυρία Γκαγκάκη είπε τα μύρια όσα τα οποία είναι και μηνύσιμα πολλά από αυτά. Ήδη έχω απευθυνθεί στο δικηγόρο μου και για τις δηλώσεις της κυρίας Γκαγκάκη. Το ότι αν ο Σεφερλής δεν τολμά να παίξει σε μεγάλο θέατρο, το ότι έκανε πίσω, το ότι φάγαμε ξύλο για να βάλουμε τον Σεφερλή στο Παλλάς. Ποιοι φάγατε ξύλο και από ποιους; Γιατί δε λέει και εκείνα τα ονόματα που είχαν διαφορετική άποψη από τις Θεατρικές Σκηνές για το ποιος θα μπει στο Παλλάς. Και ας μας φέρουν και μια Βίβλο ποιοι πρέπει να μπουν στο Παλλάς».

Για την αμοιβή του:

«Ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα προφορικά που περίμενα να αποτυπωθούν και γραπτώς. Το χαρτί που έβγαλα, αυτό υπογράψαμε, ένα δισέλιδο που στην ουσία ήταν το ποσοστό μου επί των εισπράξεων, ένα 5% που στην αρχή ήταν 6% στην πρώτη μας κουβέντα, μετά έγινε 5%, υποχώρισα είπα οκ. 5% επί του ενός εκατομμυρίου και από εκεί και πέρα αν το ξεπεράσουμε θα έπαιρνα 6%. Αυτή ήταν η αμοιβή μου για το θέατρο Παλλάς. Και είπαμε ότι όταν πάμε περιοδεία  θα ισχύσουν άλλες οικονομικές απολαβές, όπως συνηθίζεται. Ένας όρος ήταν αυτός που δεν τηρήθηκε, επέμεναν με το 5% να πάω στην περιοδεία»

Για τη μαρκίζα:

«Στην προφορική συμφωνία ήταν να ξεκινήσει η προπώληση από τον Σεπτέμβριο. Τελείωνε ο Οκτώβρης και δεν γινόταν προπώληση, δεν υπήρχε διαφήμιση καν. Το καλοκαίρι ξεκίνησα στο Δελφινάριο και ερχόταν χιλιάδες κόσμος. Και λέω θα κάνουμε διαφήμιση στον κόσμο που ήδη έρχεται και βλέπει Σεφερλή; Δε θα το διαφημίσουμε; Και το Σεφερλή και την παράσταση. Φτιάχνουν μια διαφήμιση για να βάλω στο Δελφινάριο στη LED οθόνη που είχα με την πλάτη ενός νεαρού άλλου με τριγωνικό κορμί που σίγουρα καταλάβαινε ότι δεν είμαι εγώ και είχε το χέρι πίσω ότι πατά τον όρκο. Αυτή ήταν η διαφήμιση που ήθελαν να βάλω στο Δελφινάριο που ο κόσμος έρχεται να δει Σεφερλή για να διαφημίσω την επόμενη δουλειά που θα είναι ο Σεφερλής. Λέω «ντρέπεστε να με παρουσιάσετε;» γιατί είχα μυριστεί όλο αυτό το «ξύλο» που τρώγανε γιατί μάθαινα, είχαν κάποια αντίρρηση στο στενό τους καλλιτεχνικό περιβάλλον στο να είναι ο Σεφερλής στο Παλλάς. Φτιάχνω λοιπόν με τον γραφίστα μου μια διαφήμιση που έλεγε: «Δημήτρης Ψαθάς «Ζητείται Ψεύτης» με τον Μάρκο Σεφερλή σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια», τους το δείχνω παρουσία της κυρίας Γκαγκάκη και του κυρίου Κατσαρίδη και μου λένε ωραία, πάμε με αυτή τη διαφήμιση και τη βάζω στο Δελφινάριο. Το Παλλάς δεν έχει μαρκίζα καταρχάς. Το ξεκαθαρίζω αυτό και δεν είναι πουθενά γραμμένο αυτό, δεν το ζητάω πουθενά να είμαι μόνος στη μαρκίζα».

Για τη διασκευή:

«Από την αρχή όταν πήγα εγώ την πρόταση τους είπα ότι θα κάνω εγώ τη διασκευή, το ήθελαν και αυτοί, λέω «είναι και απαίτηση της κυρίας Ψαθά να κάνω εγώ τη διασκευή και απόδοση του κειμένου» και να βάλω και αστειάκια στο στυλ το δικό μου, αυτά που θέλει ο κόσμος.  Και να πληρωθώ και για τη διασκευή. Μόλις προσλήφθηκε ο κύριος Ζούλιας μου είπαν ότι υπογράφει τους δουλειές του όλες και θέλει να κάνει αυτός τη διασκευή. Λέω κανένα πρόβλημα. Αλλά μου λέει θα παρέμβεις, το θέλει και ο κύριος Ζούλιας, με τον οποίο έχω άψογη σχέση, να κάνει τη διασκευή και να το πάρεις μετά εσύ να το κεντήσεις με αστειάκια και να πάμε στην τελική μορφή του σεναρίου. Έγινε η πρώτη διασκευή από τον κύριο Ζούλια,  δεν φτάσαμε στο σημείο να το πάρω εγώ να το κεντήσω και βάζουν όρο στο συμβόλαιο που μου έστειλαν ότι ο κύριος Σεφερλής έχει διαβάσει το σενάριο, το έχει αποδεχτεί και καμία παρέμβαση δεν μπορεί να κάνει στο κείμενο. Άρα καμία σχέση»

Για την παράσταση που ήθελε να ανεβάσει τα Χριστούγεννα:

«Στο θέμα της παράστασης που είπαν ότι ξαφνικά αποφάσισα να κάνω τα Χριστούγεννα παράσταση. Όταν κλείσαμε την συμφωνία από τον Φλεβάρη, είπα τα Χριστούγεννα, δεν θα παίξω κι εγώ στο Περοκέ για να είναι μεγάλη η προσμονή του κόσμου να έρθει να με δει τον Φλεβάρη στο Ζητείται Ψεύτης .  Μόνος μου, δεν μου ζητήθηκε. Κάνω ένα ραντεβού με τον κύριο Κατσαρίδη και του λέω επειδή θεωρώ ότι θα είναι και διαφήμιση και τα Χριστούγεννα δεν μπόρεσα να πάω Θεσσαλονίκη και δεν πήγατε ούτε εσείς – αλλά εγώ έπρεπε να είμαι κάπου Χριστούγεννα και για τον κόσμο που θέλει να με δει – και πιστεύω ότι έχω εξαφανιστεί από την Αθήνα και θεωρώ ότι αν βγω τα Χριστούγεννα για 40 παραστάσεις από 14 Δεκεμβρίου μέχρι 13 Ιανουαρίου, πιστεύω θα κάνει καλό και στο κοινό που θέλει να δει Σεφερλή να τους θυμίσω ότι σε ένα μήνα θα είμαι και στο Παλλάς.

Τον ρώτησα, του λέω έχεις πρόβλημα; Μου λέει όχι δεν έχω πρόβλημα. Επειδή μου ζητάνε και παιδική παράσταση, έχεις πρόβλημα και μου λέει όχι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το μόνο που θέλω είναι να μην παίζεις παράλληλα με το Παλλάς σε κάποιο θέατρο Δευτέρα – Τρίτη. Είπα εννοείται. Εξάλλου του λέω επειδή εσείς ξεκινήσετε την προπώληση τον Σεπτέμβρη, εγώ δεν θα πω τίποτα να γίνει η προπώληση να πάρει φόρα ο Ψεύτης και αρχές Δεκέμβρη θα ανακοινώσω ότι θα είμαι στο Περοκέ με αυτή την παράσταση. Δεν θα τολμούσα να σκεφτώ να κάνω ζημιά στη δουλειά που θα ετοιμαζόμουν να κάνω. Ρώτησα και μου είπαν εντάξει. Άρα ήταν και αυτό συμφωνημένο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή