Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Νίκος Τερζής για τον Σάκη Ρουβά: «Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου – Οι καλλιτέχνες πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι» [βίντεο]

Ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Τερζής με δηλώσεις του εξηγεί τη στάση του, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε με την τοποθέτηση του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Νίκος Τερζής αρχικά έγραψε ότι απαγορεύει στον δημοφιλή τραγουδιστή, να ερμηνεύει από εδώ και στο εξής τα τραγούδια που έχει γράψει γι’ αυτόν, ενώ ενημέρωσε πως η δικηγόρος του προβαίνει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;», έγραψε χαρακτηριστικά αρχικά στον λογαριασμό του στο twitter, βάζοντας το hashtag #Ρουβάς, και στη συνέχεια απαντώντας σε έναν χρήστη ανέφερε πως «Πράττει ήδη η δικηγόρος μου».

Ο Νίκος Τερζής με δηλώσεις του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον ALPHA ξεκαθάρισε ότι η δήλώσή του ξεκινάει με ένα «αν», ενώ όταν παραχώρησε τη συνέντευξη, δεν είχε υπόψη του τη νεότερη ανάρτηση του Σάκη Ρουβά.

«Πέρασα ένα μήνυμα και δεν μασάω τα λόγια μου. Ότι λέω το εννοώ», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με λύπησε το γεγονός ότι άκουσα τόσα πολλά «ευαίσθητα» για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος και μένει να κρίνει η Δικαιοσύνη τον χρόνο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Δεν μπορώ να είμαι αμέτοχος σε αυτά που γίνονται τριγύρω μας. Υπάρχει βομβαρδισμός άσχημων γεγονότων. Και για να γράφεις, πρέπει να είσαι ευαίσθητος, δεν μπορείς να είσαι ψυχρός. Τα θύματα γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουν βιώσει», ανέφερε ο Νίκος Τερζής.

Όταν άκουσε δε ότι ο Σάκης Ρουβάς σε απάντησή του ζήτησε συγνώμη, είπε ότι τότε είναι «σύμφωνος».

«Πραγματικά τον αγαπάω και δεν έχω καμία εμπάθεια. Κι ο αδερφός μου να το έκανε, το ίδιο θα έκανα», υπογραμμίζει.

«Θα πρέπει να έχουμε την αντιμετώπιση ότι όλα τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά. Δεν γίνεται οι καλλιτέχνες να στρουθοκαμηλίζουμε κι ενώ υπάρχει και το κίνημα Metoo. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μια Ελλάδα διαφορετική. Αρκεί να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο», καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη που προκάλεσαν σάλο

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του Mega.

Ο Σάκης Ρουβάς το πρωί του Σαββάτου μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου και αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο γνωστός τραγουδιστής, στις δηλώσεις του, ανέφερε πως ο σκηνοθέτης «περνά μια κόλαση και πως ταλαιπωρείται από μια παθολογία», που χρειάζεται θεραπεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έσκασε η βόμβα αυτή, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα. Και ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού, αγάπης και έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη» είπε ο Σάκης Ρουβάς αναφερόμενος στη φιλία του με τον κατηγορούμενο για βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όταν έσκασε η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα. Τρόμαξα, φοβήθηκα. Ένιωσα πάρα πολλή λύπη και στεναχώρια για τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία “κόλαση”. Πραγματικά λυπήθηκα» συνέχισε ο τραγουδιστής και πρόσθεσε πως περιμένει «να αποδειχθεί αν αυτό είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή».

«Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει μεγάλη στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους οι οποίοι προφανώς πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς, οι οποίοι κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Κι αυτό είναι μία παθολογία που χρήζει κάποιας θεραπείας, βοήθειας» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σάκης Ρουβάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά μετά τον σάλο

Λίγες ώρες μετά τον σάλο που δημιούργησε, ο τραγουδιστής απάντησε, λέγοντας:

«Τα λόγια μου αναφέρονταν στον άνθρωπο που εγώ γνώρισα επαγγελματικά, σε μία συγκεκριμένα καλλιτεχνική περίσταση, πριν από όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό, και τα οποία για εμένα ήταν ένα σοκ. Σαν πατέρας και σαν άνθρωπος θεωρώ ότι τα θύματα περνάνε μια αληθινή κόλαση. Μόνο συμπόνια, αγάπη, σεβασμός και υποστήριξη για τα θύματα κάθε είδους εγκληματικών πράξεων στα οποία και στέκομαι δίπλα. Τέλος, όποιος πράττει εγκληματικές πράξεις κρίνεται μόνο από τη Δικαιοσύνη».


Πηγή