Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι είδε τον Θεό

Αν και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη των «Σκαθαριών», ήταν εκείνος που είχε λιγότερη προτίμηση στα παραισθησιογόνα ναρκωτικά, εντούτοις υπήρξαν περίοδοι που έκανε με τους υπόλοιπους συχνή χρήση. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψή του ότι η λήψη μιας ουσίας, την περίοδο της ακμής τους, τον οδήγησε στο να δει τον… Θεό!

Με αρκετή ειλικρίνεια, το πρώην «σκαθάρι» μίλησε σε συνέντευξή του για τις πνευματικές πεποιθήσεις του, δηλώνοντας ότι πιστεύει πως υπάρχει «κάτι ανώτερο». Και στο σημείο αυτό αποκάλυψε την περίεργη εμπειρία που έζησε, όταν πήρε διμεθυλοτρυπταμίνη (DMT) με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

«Ήμασταν καρφωμένοι στον καναπέ. Και είδα τον Θεό, αυτό το εκπληκτικό πανύψηλο πλάσμα και αισθάνθηκα ταπεινός» δήλωσε χαρακτηριστικά στους Sunday Times. Και πρόσθεσε: «Και αυτό που λέω, είναι ότι εκείνη η στιγμή δεν άλλαξε τη ζωή μου, αλλά ήταν μια ένδειξη».

Εκείνη την  ημέρα, στην παρέα ήταν και ο έμπορος τέχνης και ιδιοκτήτης γκαλερί Ρόμπερτ Φρέιζερ. «Ήταν τεράστιο. Ένα πελώριο τείχος που δεν μπορούσα να δω την κορυφή του και βρισκόμουν στον πάτο. Και οποιοσδήποτε άλλος θα έλεγε ότι είναι μόνο το φάρμακο, η ψευδαίσθηση, αλλά και ο Ρόμπερτ και εγώ είπαμε: «Το είδατε αυτό;» Θεωρούσαμε ότι είχαμε δει ένα ανώτερο πλάσμα», συμπλήρωσε ο ΜακΚάρτνεϊ.

Στο σήμερα και όσον αφορά τη γενική κατάσταση στον κόσμο, ο σπουδαίος καλλιτέχνης εξέφρασε τη θλίψη του, επειδή όπως είπε, επικρατεί μια κατάσταση στην οποία « η βία και η αλαζονεία επέστρεψαν».

localStorage.clear();


Πηγή