Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ φτιάχνουν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο με 11 εταιρείες -Στον «φορολογικό παράδεισο» του Ντελαγουέρ | ΖΩΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δημιουργούν ένα σύνθετο δίκτυο εταιρειών στο Ντέλαγουερ, αν και οι ίδιοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Daily Mail, όλες οι εταιρείες έχουν την έδρα τους στα γραφεία του δικηγόρου του Μπέβερλι Χιλς, Richard Genow, ο οποίος συνεργάζεται με τη Δούκισσα εδώ και χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη Daily Mail, το Ντέλαγουερ θεωρείται φορολογικός παράδεισος.

Οι 11 εταιρείες αυτού του σύνθετου δικτύου

Παράλληλα, στα αρχεία αυτού του σύνθετου δικτύου με τις 11 εταιρείες, διευθυντής εμφανίζεται ο Andrew Meyer, ένας καλά συνδεδεμένος «γκουρού των χρημάτων». Ανάμεσα στους πελάτες του είναι η Anna Kendrick, ο Adam Driver και η Ellen Pompeo.

Οι 11 εταιρείες που αποτελούν το σύνθετο δίκτυο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ είναι οι εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  1. Peca Publishing
  2. Orinoco Publishing
  3. Cobblestone Lane
  4. IPHW
  5. Archewell Audio
  6. Archewell Productions
  7. Baobab Holdings
  8. Bridgemount
  9. Hampshire
  10. Nemawashi Holdings
  11. RPV Holdings

Ονόματα με… νόημα

Τα ονόματα των εταιρειών, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, δεν έχουν επιλεγεί τυχαία.

Για παράδειγμα, ένα από τα ονόματα αναφέρεται σε έναν ιαπωνικό όρο για τη σύναψη συμφωνιών.

Επίσης, ένα άλλο όνομα, το «peca» σημαίνει φακίδα στα ισπανικά και φαίνεται να είναι μια αναφορά σε ένα βιβλίο που έγραψε η Μέγκαν στην όγδοη δημοτικού με τίτλο «A Face Without Freckles… Is a Night Without Stars».

Και το «Hampshire» σχετίζεται με μια εξόρμηση που είχε κάνει το ζευγάρι πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα, το 2009.

Γιατί δημιούργησαν αυτό το σύνθετο δίκτυο;

Μεταξύ των εταιρειών είναι δύο εκδοτικές εταιρείες, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η Peca Publishing ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και χρησιμοποιήθηκε από τη Μέγκαν για να κατέχει τα δικαιώματα για το παιδικό της βιβλίο «The Bench».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια μέρα ιδρύθηκε μια δεύτερη εταιρεία, η Orinoco Publishing, αν και δεν «εμφανίστηκαν στα χαρτιά» μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Πάντως, δεν είναι σαφές για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιήσει το ζευγάρι την Orinoco, αν και είναι πιθανό ότι δημιουργήθηκε για να κατέχει τα δικαιώματα για τη συμφωνία του Χάρι με την Penguin Random House για τα απομνημονεύματά του, τα οποία αναμένεται να εκδοθούν αργότερα φέτος.

Ο Χάρι και η Μέγκαν δημιούργησαν επίσης, την Cobblestone Lane ως κάτοχο του λογότυπου της Archewell, αλλά κατέθεσαν ένα άλλο εμπορικό σήμα για ένα δεύτερο λογότυπο, μόνο με τα γράμματα «AW» το ένα πάνω στο άλλο, υπό διαφορετική εταιρεία την, ΙPHW.


Πηγή