Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ο Τζόνι Ντεπ «βασάνιζε» τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας στα 90s

Για την «σκοτεινή» περίοδο που διένυσε στα γυρίσματα της ταινίας «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ;», το μακρινό 1993, μίλησε ο σταρ του Χόλυγουντ Τζόνι Ντεπ.

Μια παλιά συνέντευξη του ηθοποιού βγήκε στο φως της δημοσιότητας και ενώ ο Ντεπ συγκεντρώνει την αγάπη των απανταχού θαυμαστών του, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη αυτή ο Ντεπ ομολογεί, ότι δυσκόλεψε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην ταινία όπου συμπρωταγωνιστούσαν το 1993,

Οι δύο σταρ του Χόλυγουντ, τη δεκαετίας του 1990 είχαν κατακτήσει τις καρδιές των γυναικών και χαρακτηρίζονταν από πολλούς, κορυφαίοι ηθοποιοί της «νέας γενιάς». Ωστόσο, ο μικρότερος σε ηλικία Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ανέβηκε στη κορυφή το 1993, σε ένα πολύ προγενέστερο στάδιο της καριέρας του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Ντι Κάπριο έγινε γνωστός από διαφημίσεις λίγο πριν αναδείξει τις υποκριτικές του ικανότητες, σε πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά προγράμματα. Ο πρώτος του σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος ήρθε το 1993, καθώς υποδύθηκε τον Τόμπι Γουλφ δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο θεατρικό δράμα «This Boy’s Life» ενώ είχε παίξει και στην κωμωδία-«σπλάτερ» Critters 3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 80s, ο Τζόνι Ντεπ έπαιξε αρκετούς δευτερεύοντες ρόλους, όπως η δραματική πολεμική ταινία του Όλιβερ Στόουν για το Βιετνάμ, το 1986 με τίτλο Platoon. Λίγο αργότερα με την τηλεοπτική σειρά »21 Jump Street», η οποία προβλήθηκε από το 1987 έως το 1991, καθιερώθηκε στον χώρο, χωρίς όμως να νιώθει την πληρότητα που αναζητούσε. Η αρχή έγινε με το αριστούργημα του Τιμ Μπάρτον, την ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης», το 1990, και πρωταγωνιστή τον Ντεπ, και το «νερό μπήκε στο αυλάκι» για μια σπουδαία καριέρα.

Οι ανερχόμενοι αστέρες, Ντεπ και Ντι Κάπριο, συναντήθηκαν το 1993 στα γυρίσματα της ταινίας «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ;». Στο κλασικό δράμα, ο 30χρονος τότε, Ντεπ υποδύεται τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ, ο οποίος φροντίζει τον νεότερο αδερφό του Άρνολντ με διανοητική αναπηρία, ρόλο που ενσάρκωσε ο 19χρονος τότε, Ντι Κάπριο. Η χημεία τους στην μεγάλη οθόνη ήταν συναρπαστική, ωστόσο, εη σχέση τους εκτός πλατό δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Σε μια παλιά συνέντευξή του στο Cosmopolitan, ο Ντεπ αποκάλυψε ότι η περίοδος των γυρισμάτων ήταν για εκείνον δύσκολη για προσωπικούς λόγους, επομένως για αυτό συμπεριφέρθηκε σκληρά στον 19χρονο τότε Ντι Κάπριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πολύ πιθανό ο Ντεπ να εννοούσε «σκοτεινή» περίοδο τον χωρισμό του το 1993 από την τότε αρραβωνιαστικιά του, Γουινόνα Ράιντερ, γεγονός που τον είχε γεμίσει με άγχος ενώ άλλαξε το τατουάζ στον δικέφαλο από «Winona Forever» σε «Wino Forever».

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα, εκείνη την ταινία, για κάποιο λόγο. Δεν ξέρω γιατί τον βασάνισα. Πραγματικά το έκανα», είπε, ενώ σε συνέχεια της συνέντευξής πρόσθεσε: «Πάντα μιλούσε για αυτά τα βιντεοπαιχνίδια, ξέρεις; Σου είπα ότι ήταν κάπως σκοτεινή περίοδος. Μάλιστα του έλεγα “δεν θα σου δώσω καμία τζούρα από το τσιγάρο μου, όσο συνεχίζεις να κρύβεσαι από τη μητέρα σου”».

Ο «Τζακ Σπάρρου» σημείωσε ωστόσο ότι σέβεται τον Λεονάρντο και ότι πραγματικά δούλεψε σκληρά για εκείνη την ταινία: «Θα έλεγα ότι η απόλυτη αλήθεια είναι, ότι τον σέβομαι πολύ. Εργάστηκε πολύ σκληρά σε αυτήν την ταινία και αφιέρωσε πολύ χρόνο μελετώντας τον ρόλο. Ήρθε να καταξιωθεί ως ηθοποιός και ήταν έτοιμος να δουλέψει σκληρά».

To trailer της ταινίας «Τί βασανίζει τον Γκίλπερτ Γκρέιπ;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ;» είναι μια αμερικανική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Λέις Χάλστρομ. Τα γυρίσματα, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του Τέξας, ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο του 1992 και κράτησαν εώς τον Ιανουάριο του 1993. Η ταινία έτυχε θετικής υποδοχής, με τις ερμηνείες του Ντεπ και του Ντι Κάπριο να αποσπούν παγκόσμια αναγνώριση. Σε ηλικία 19 ετών, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έλαβε τις πρώτες του υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου, και έγινε ο έβδομος νεότερος υποψήφιος σε αυτή την κατηγορία.


Πηγή