Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο Captain Wales, πρίγκιπας Χάρι, με στολή στην αγρυπνία -Ισως η πρώτη φορά που σπάει δημοσίως εδώ και 2 χρόνια

Ο πρίγκιπας Χάρι, στην τελευταία αγρυπνία των πριγκίπων, το βράδυ του Σαββάτου, τίμησε την μνήμη της γιαγιάς του, φορώντας τελικά τη στρατιωτική του στολή.

Τα 8 εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ κλήθηκαν να φρουρήσουν τη σορό της για 15 λεπτά. Το τελετουργικό ήταν ιδιαίτερο, όπως κάθε τι σε αυτή την πολυήμερη κηδεία, μια τελετή που όμοιά της δεν θυμάται σχεδόν κανείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Captain Wales, όπως ήταν γνωστός στο στρατό, έκανε την αγρυπνία παρέα με τον αδελφό του Γουίλιαμ και τα ξαδέλφια του, Ζάρα Τίνταλ και Πίτερ Φιλίπς (τα παιδιά της Αννας), τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία (κόρες του Αντριου), καθώς και τη Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και τον αδελφό της υποκόμη Σεβέρν.

Συγκινησιακά φορτισμένος ο πρίγκιπας Χάρι στην αγρυπνία των πριγκίπων

Πρίγκιπας Χάρι με στολή στην αγρυπνία των πριγκίπων

Ο πρίγκιπας Χάρι φορούσε τη στολή Νο 1, Blues and Royals, το παράσημο και το μενταγιό αστέρι KCVO, το μετάλλιο επιχειρησιακής υπηρεσίας στο Αφγανιστάν, τα μετάλλια για το χρυσό, διαμαντένιο και πλατινιένο Ιωβηλαίο και τα φτερά πιλότου του στρατού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρίγκιπας Χάρι με στολή στην αγρυπνία των πριγκίπων
Πρίγκιπας Χάρι με στολή στην αγρυπνία των πριγκίπων

Οι φωτό από την αγρυπνία πάντως μαρτυρούν έναν έντονα συγκινησιακά φορτισμένο Χάρι. Ηταν το μόνο από τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ που είχε διαρκώς κατεβασμένο κάτω το κεφάλι του, σαν να ήθελε να κρύψει τα μάτια του και τη φόρτισή του. Για τον ίδιο θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερη στιγμή αφού σε μια σπάνια εξαίρεση του επετράπη να φορέσει στρατιωτική στολή. Ο Χάρι είναι υπερήφανος για τη θητεία του στο στρατό και ίσως αυτό που του στοίχισε περισσότερο με το Megxit να ήταν το ξήλωμα των στρατιωτικών του τίτλων. Η χθεσινή στιγμή ήταν εξαιρετική και ιδιαίτερα φορτισμένη μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα πλάνα στα οποία διακρίνεται, 12 ετών τότε, να ακολουθεί το φέρετρο της μητέρας του.

Γιατί κανονικά δεν μπορούσε να φορέσει στολή ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο Αφγανιστάν, δεν είχε προηγουμένως την ευκαιρία να φορέσει τη στρατιωτική του στολή καθώς πενθεί δημόσια, επειδή δεν είναι πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασιλικές πηγές ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν ότι ο βασιλιάς αποφάσισε ότι ο πρίγκιπας Χάρι μπορούσε να φορέσει τη στολή του για την αγρυπνία των πριγκίπων.

Παρά το γεγονός ότι είναι πρώην αξιωματικός του στρατού, ο Χάρι έχει φορέσει πολιτική ενδυμασία για τις επίσημες εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης της πομπής που ακολούθησε πεζή, πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη Τετάρτη.

Η θητεία του πρίγκιπα Χάρι στο στρατό και η αρχηγός του η γιαγιά του

Στην ανακοίνωσή του την περασμένη Δευτέρα, ο πρίγκιπας Χάρι, αναφέρθηκε στην γιαγιά του και ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, το 2006, όταν ανέλαβε αξιωματικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα αποκάλεσε την βασίλισσα Ελισάβετ «αρχιστράτηγο» του.

«Γιαγιά, ενώ αυτός ο τελικός αποχωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις – από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι τη συνάντηση μαζί σου για πρώτη φορά ως αρχιστράτηγος, μέχρι την πρώτη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου σύζυγο και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα», έγραψε.

Το αφιέρωμα αναφέρεται στη στιγμή που ο πρίγκιπας, τότε 21 ετών, χαμογέλασε στη γιαγιά του καθώς βρέθηκε μπροστά του και συνομιλούσαν σαν… ξένοι, στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst, στο Surrey.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε φωτογραφίες από εκείνη τη στιγμή, ο πρίγκιπας Χάρι φαινόταν να κοκκινίζει καθώς συνομιλούσε με την γιαγιά του, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ χαμογελά.

Ο πρίγκιπας Χάρι ως λοχαγός υπηρέτησε για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό. Σε αυτό το διάστημα συμμετείχε σε δύο αποστολές στην πρώτη γραμμή του Αφγανιστάν.

Ο Χάρι έχασε τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους του αφού ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να σταματήσουν να είναι ανώτερα, εργαζόμενα, μέλη της βασιλικής οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους τίτλους που έχασε περιλαμβανόταν ο τίτλος του λοχαγού στρατηγού των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Ωστόσο, εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο που κέρδισε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.


Πηγή