Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο Colin Farrell μιλά για τον γιο του που πάσχει από σύνδρομο Άνγκελμαν

Σε μια συγκινητική αποκάλυψη προέβη ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ Colin Farrell μιλώντας για το παιδί του σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του Nicole Kidman στο «The Killing of a Sacred Deer» και τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, στο πλαίσιο του Toronto International Film Festival.

«Όταν ο James έκανε τα πρώτα του βήματα λίγες βδομάδες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του, ήταν εκπληκτικό και σε γέμιζε ταπεινοφροσύνη να το βλέπεις», εξομολογήθηκε ο Colin Farrell αποκαλύπτοντας πως ο γιος του πάσχει από την ανίατη ασθένεια «σύνδρομο Άνγκελμαν», μία σπάνια νευρογενετική διαταραχή με συμπτώματα όπως διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, διαταραχές του ύπνου, προβλήματα στην κίνηση και την ισορροπία, μαθησιακές δυσκολίες και απουσία λόγου.

«Ο κόσμος μιλά συχνά για το πρώτο βήμα που κάνει το παιδί. Προφανώς και είναι μνημειώδης στιγμή, και απεικονίζεται στην ταινία. Αλλά το να σου πουν ότι το παιδί σου μπορεί να μην κάνει ποτέ το πρώτο βήμα, και μετά να δεις αυτά τα πρώτα βήματα είναι, κατά ένα τρόπο, μια πολύ διαφορετική υπόθεση» εξομολογήθηκε και συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε τις μικρές νίκες: τις πρώτες λέξεις σε ηλικία έξι ή εφτά χρόνων, το να μπορεί να φάει μόνο του στα εννιά, και να ελέγχει τις κρίσεις. Όταν είσαι πατέρας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος» τόνισε.

Ο 41χρονος ηθοποιός έχει δηλώσει πως η πατρότητα ήταν ο ένας και μοναδικός λόγος που τον έκανε να αποτοξινωθεί από όλες τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και πως ο γιος του αποτελεί για εκείνον τη βασική έμπνευση στη ζωή του.

Στη συνέχεια η Nicole Kidman έσπευσε να διευκρινίσει πως ο σύζυγός της και οι κόρες της δεν της επιτρέπουν να μιλά για εκείνους.

localStorage.clear();


Πηγή