Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ο frontman των Kiss καλεί σε εμπάργκο κατά της Ρωσίας: Μην πηγαίνετε εκεί, μην πίνετε βότκα

Ο αρχηγός των Kiss, Τζιν Σίμονς, διατύπωσε την άποψή του για το εάν τα συγκροτήματα θα πρέπει να ακυρώσουν επερχόμενες εμφανίσεις τους στη Ρωσία.

Στον απόηχο της εισβολής
της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, πολλοί καλλιτέχνες έχουν
ανακοινώσει την ακύρωση των προγραμματισμένων συναυλιών.

Ο Τζιν
Σίμονς δήλωσε στο TMZ, όταν ρωτήθηκε για τα συγκροτήματα που
εξακολουθούν να σχεδιάζουν εμφανίσεις στη Ρωσία: «Δεν θα πάμε… υπάρχει
σοβαρότερο θέμα από το να κάνουμε μια ροκ συναυλία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση ρεπόρτερ του TMZ αν υπάρχει πιθανή δικαιολογία για τους καλλιτέχνες να δώσουν συναυλία στη Ρωσία, πρόσθεσε: «Το μόνο πιθανό θετικό θα μπορούσε να είναι αν ένα συγκρότημα ανέβει εκεί και κάνει πολιτικές δηλώσεις στη σκηνή, κάτι για το οποίο συνήθως διαφωνώ, αλλά αυτό είναι πέρα από την πολιτική. Αυτό είναι απλώς τρέλα».

«Εννοώ ότι αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με την Μποτσουάνα τις ημέρες του απαρτχάιντ. Μας πρόσφεραν εκατομμύρια δολάρια, αλλά είπαμε: ”Όχι, δεν μπορούμε να πάμε εκεί, γιατί αν πάει εκεί ένα συγκρότημα από τη Δύση, είναι σαν να λέει ότι είναι σωστό το απαρτχάιντ και ο ρατσισμός και η έλλειψη δικαιοσύνης”. Eίπα όχι. Υπήρχαν κάποιες μπάντες που πήγαν και πλήρωσαν το τίμημα. Οι θαυμαστές τους στράφηκαν εναντίον τους» πρόσθεσε ο αρχηγός των Kiss.

«Το πρόβλημα είναι ότι αν ένα δυτικό συγκρότημα δώσει συναυλία στη Ρωσία, αυτό δίνει διαπιστευτήρια, μια πολιτική νίκη για τα ξεκάθαρα ψέματα του Πούτιν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μην πηγαίνετε στη Ρωσία, μην πίνετε βότκα, σταματήστε»

Στην ερώτηση ποιο θα ήταν το μήνυμά του σε συγκροτήματα που εξακολουθούν να εμφανίζονται στη Ρωσία, ο Σίμονς είπε: «Θα συνιστούσα να μην πάει κανείς εκεί, απλώς να την αποκλείσει. Σταματήστε να πίνετε ρώσικη βότκα, απλώς σταματήστε».

Οι Kiss θα ξεκινήσουν περιοδεία στην Ευρώπη από το Ντόρτμουντ την 1η Ιουνίου.


Πηγή