Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στα μαλλιά σας

Μια ειδικός στα μαλλιά απαρίθμησε τα πέντε πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ στα δικά της μαλλιά, επειδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στις πλούσιες μπούκλες της.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά μερικές φορές κάποιες άστοχες δικές μας κινήσεις – και πολλές φορές ακούσια – μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στα μαλλιά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τέιλορ Ρόουζ, από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, είναι ειδική για θέματα μαλλιών και μοιράστηκε τις συμβουλές της σε ένα βίντεο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε στα μαλλιά σας εάν θέλετε να τα διατηρήστε υγιή

Από τον «κότσο μοντέλου» το πολύ μία φορά την εβδομάδα μέχρι τον να μην κολυμπάτε ποτέ σε πισίνα με στεγνά μαλλιά, ακολουθούν οι συμβουλές της ειδικού:

1. Όχι στον «κότσο μοντέλου»
Σύμφωνα με την ειδικό, δεν πρέπει ποτέ να φτιάχνετε τα μαλλιά σας «κότσο μοντέλου» περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μπέλα Χαντίντ με «κότσο μοντέλου» σε επίδειξη μόδας
Η Μπέλα Χαντίντ με «κότσο μοντέλου» σε επίδειξη μόδας

Η ίδια, αν και λατρεύει αυτό το στιλ καθώς κρατά τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπό της, υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος κότσο, μπορεί να «προκαλέσει αλωπεκία και υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών». «Δεν αξίζει να το παρακάνετε» έγραψε.

2. Μην χρησιμοποιείται συχνά λαστιχάκια
Το πιάσιμο των μαλλιών σε αλογοουρά είναι κατάλληλο όταν γυμνάζεστε, αλλά η Τέιλος δεν συνιστά να χρησιμοποιείτε λαστιχάκια μαλλιών.

«Μία στο τόσο δε θα βλάψει, αλλά η επαναλαμβανόμενη πίεση από τα σφιχτά λαστιχάκια μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία έλξης/ υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών και μπορεί να σπάσει την τρίχα στην μέση».
Αντί για το κοινό λαστιχάκι, συνιστά να επιλέξετε ένα μεταξωτό ή σατέν κορδέλα για να ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε ζημιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Ποτέ μην κολυμπάτε σε πισίνα με στεγνά μαλλιά
Κάτι που ίσως γνωρίζουν ελάχιστοι, το να βοηυτάτε σε μια πισίνα με στεγνά μαλλιά, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε αυτά, σύμφωνα με την ειδικό.

Δικαιολογώντας την συμβουλή της, λέει πως τα μαλλιά είναι «σαν σφουγγάρι» που θα απορροφήσει «όλο το χλωριούχο νερό και τα χημικά».

Αντ’ αυτού, συνιστά ανεπιφύλακτα να βρέξετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό πριν κολυμπήσετε σε πισίνα, καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι το «αηδιαστικό νερό της πισίνας» δε θα εγκλωβιστεί στα μαλλιά σας.

4. Ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά
Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε είναι να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, όσο δελεαστικό κι αν είναι αυτό.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο όχι μου. Παρατήρησα τεράστια διαφορά στην υγεία των μαλλιών μου όταν σταμάτησα να το κάνω αυτό» είπε η Τέιλορ προσθέτοντας πως τα μαλλιά είναι στο πιο αδύναμο σημείο τους όταν είναι βρεγμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί κυριολεκτικά να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε αυτά. Τα μαλλιά αποτελούνται κατά 33% από δεσμούς υδρογόνου και ιοντικούς δεσμούς και αμφότεροι «διασπώνται από το νερό και αναμορφώνονται όταν είναι στεγνά», πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ευάλωτα σε βλάβες όταν είναι βρεγμένα.

5. Μην στεγνώνετε τα μαλλιά με το πιστολάκι αμέσως μετά το ντους
Τέλος, η ειδικός είναι ενάντια στο στέγνωμα των μαλλιών με το πιστολάκι αμέσως μετά το ντους. «Αυτό έχει να κάνει και πάλι με τους δεσμούς. Όταν τα μαλλιά είναι αδύναμα, πρέπει να αποφεύγουμε κάθε βλαπτική δραστηριότητα (η θερμότητα είναι μία από τις πιο βλαβερές)» είε.

Αντ’αυτού, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν κατά 85% πριν τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.


Πηγή