Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Πείτε μας τη ράτσα του σκύλου σας για να σας πούμε τον χαρακτήρα σας -Τι αποκαλύπτει μελέτη

Λένε πως τα σκυλιά μοιάζουν με τους ιδιοκτήτες τους – αλλά η ομοιότητα δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Kennel Club, υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ κάποιων φυλών με τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, όσοι έχουν border terrier είναι πιθανό να είναι γοητευτικοί, ζωηροί και πληθωρικοί, ενώ οι οπαδοί του Staffordshire bull terrier είναι αξιόπιστοι και οι πιο στοργικοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 1.500 ιδιοκτήτες 16 δημοφιλών φυλών σκύλων. Ας δούμε όμως τα κοινά στοιχεία μεταξύ του σκύλου σας και της προσωπικότητάς σας.

Οι 16 δημοφιλείς ράτσες σκύλων και τα χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών τους

Τζακ Ράσελ
Τα Τζακ Ράσελ είναι γνωστά για το ότι είναι φιλικά σκυλιά και αποτελούν δημοφιλή επιλογή μεταξύ διασημοτήτων όπως η Σερένα Γουίλιαμς και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ. Τα αποτελέσματα της μελέτης αποκάλυψαν πως τα πέντε πιο κυρίαρχα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που καθόρισαν τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας σκύλων είναι τα εξής:
1. Πίστη (88%)
2. Παροχή βοήθειας σε άλλους (87%)
3. Φιλικότητα (84%)
4. Αξιοπιστία (83%)
5. Καλός ακροατής (82%)

Ο Μπιλ Λάμπερτ, εκπρόσωπος του Kennel Club, δήλωσε: «Φαίνεται ότι συχνά μπορούμε να πούμε πολλά για έναν άνθρωπο από τη ράτσα του σκύλου που έχει στην κατοχή του, με τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ιδιοκτητών Τζακ Ράσελ να είναι η αφοσίωση, το γενναιόδωρο πνεύμα τους και η αξιοπιστία τους – όπως ο βασιλιάς Κάρολος».

Cocker Spaniel
Η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Σαρλίζ Θερόν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον είναι όλοι οπαδοί των Cocker Spaniel και φωτογραφίζονται τακτικά με τα σκυλιά τους στο πλευρό τους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας είναι:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Πιστοί (85%)
2. Βοηθητικοί προς τους άλλους (84%)
3. Αξιόπιστοι (83%)
4. Αγαπούν την οικογένεια (83%)
5. Περίεργοι (81%)

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον σκύλο τους
Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ με τον σκύλο τους

Border Terier
Από τον Άντι Μάρεϊ μέχρι την Νταϊάν Κίτον, το Border Terier είναι μια δημοφιλής ράτσα με πολλούς διάσημους ιδιοκτήτες σκύλων.
Τα Border Terier απαιτούν μόλις μία ώρα άσκησης την ημέρα και ζουν κατά μέσο όρο πάνω από 12 χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι αυτή η ράτσα θα σας ταιριάζει καλύτερα εάν είστε γοητευτικοί και πληθωρικοί.

Springer Spaniel
Το Springer Spaniel είναι η πιο δημοφιλής από τις ράτσες Spaniel, με διάσημους οπαδούς όπως η Τίλντα Σουίντον, η Μέριλιν Μονρόε και ο πρίγκιπας Χάρι.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνθρωποι που ταιριάζουν περισσότερο με τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων τείνουν να είναι παραδοσιακοί, συγκρατημένοι και συνεπείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Staffordshire Bull Terrier
Το Staffordshire Bull Terrier δημιουργήθηκε αρχικά ως σκύλος μάχης και συχνά θεωρείται μια ράτσα που πρέπει να φοβάται κανείς.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πολύ στοργικά σκυλιά, και έχουν πάρει ακόμη και το παρατσούκλι «σκυλιά – νταντάδες» επειδή είναι γνωστό για το πόσο παιχνιδιάρικα και υπομονετικά είναι με τα παιδιά.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ιδιοκτήτες των Staffordshire Bull Terrier τείνουν να είναι στοργικοί και αξιόπιστοι.

Staffordshire Bull Terier
Staffordshire Bull Terier

Schnauzer miniature
Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι εξαιρετικά δημοφιλή ως σκύλοι συντροφιάς, με διάσημους ιδιοκτήτες όπως η Λία Μισέλ. Η μελέτη του Kennel Club διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες των Miniature Schnauzers είναι πιστοί, αφοσιωμένοι, ευσυνείδητοι, οργανωμένοι και αυστηροί με τους κανόνες.

Η Τζένιφερ Άνιστον με τον σκύλο της
Η Τζένιφερ Άνιστον με τον σκύλο της

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Whippet
Τα Whippet είναι εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά, γνωστά για την ευγένειά τους, τη στοργικότητά τους και της ικανοποίησής τους στις ανέσεις της οικιακής ζωής. Η μελέτη διαπίστωσε πως όσοι απολαμβάνουν νέες εμπειρίες, έχουν πολλά χόμπι και τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη ράτσα.

Golden Retriever
Θαυμαστής των Golden Retriever είναι ο Τζάκι Τσαν. Η συγκεκριμένη ράτσα είναι γνωστή για τη φιλική συμπεριφορά της, η οποία την καθιστά κατάλληλη για οικογενειακό κατοικίδιο, ενώ η ευφυΐα της την καθιστά έναν εξαιρετικά ικανό σκύλο εργασίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Kennel Club, οι άνθρωποι που θεωρούνται πιο σταθεροί συναισθηματικά και είναι θετικοί και χαρούμενοι ταιριάζουν καλύτερα στα Golden Retrievers.

Pomeranian
Με βάρος μόλις 3,5 κιλά, τα Pomeranians είναι από τις πιο δημοφιλείς ράτσες μικρών σκύλων. «Η φυλή πρωτοεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1870 και έγινε η μεγάλη αδυναμία της βασίλισσας Βικτωρίας» εξηγεί το Kennel Club στην ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι, δημιουργικοί και με ελεύθερο πνεύμα ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη φυλή.

Labrador
Η Ντρου Μπάριμορ, η Αν Χάθαγουεϊ και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι όλοι οπαδοί των Labrador Retriever.
«Τα Labrador είναι η πιο δημοφιλής από όλες τις ράτσες σκύλων και η δημοτικότητά τους προέρχεται από την ευελιξία τους ως οικογενειακός σύντροφος, σκύλος υπηρεσίας, σκύλος οδηγός και σκύλος εργασίας» αναφέρει το Kennel Club. Αν λοιπόν είστε φιλικός άνθρωπος, ένα Labrador θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, σύμφωνα με τη μελέτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Dachshund
Με το μακρύ τους σώμα και τα μικρά τους πόδια, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι από τα πιο δημοφιλή σκυλιά στον κόσμο. «Προερχόμενο από τη Γερμανία, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται τόσο για τον εντοπισμό τραυματισμένων θηραμάτων, όπως τα ελάφια, αλλά και για την αναζήτηση κουνελιών ή ασβών» εξηγεί το Kennel Club.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό μεταξύ των ιδιοκτητών Dachshund είναι η αξιοπιστία.

German Shepherd
Η Τζένιφερ Άνιστον, ο Μπεν Άφλεκ και η Κάμερον Ντίαζ είναι όλοι οπαδοί των γερμανικών ποιμενικών.
«Από τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο η γενναιότητα και η ιδιοσυγκρασία του Γερμανικού Ποιμενικού έδωσαν στη φυλή παγκόσμια αναγνώριση και έπαινο και έχει δείξει την αξία του και σε άλλους κλάδους: ως σκύλος-οδηγός για τυφλούς, ως σκύλος ανίχνευσης και στην υπακοή» αναφέρει το Kennel Club.
Όσο για τη μελέτη, διαπίστωσε πως οι ιδιοκτήτες γερμανικών ποιμενικών αγαπούν να βοηθούς τους άλλους γύρω τους.

Η Πάρις Χίλτον με το τσιουάουα της
Η Πάρις Χίλτον με το τσιουάουα της

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Chihuahua
Αρκετά μικρό για να χωράει σε μια τσάντα, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το ότι ο Τσιουάουα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων μεταξύ των διασημοτήτων – με πιο γνωστή την Πάρις Χίλτον.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Kennel Club, το πιο κυρίαρχο χαρακτηριστικό των ιδιοκτητών τσιουάουα είναι η αξιοπιστία.


Πηγή