Δευτέρα , 20 Μάιος 2024

Πείτε «ναι», φορέστε ένα ριγέ μπλουζάκι -Μια 86χρονη Σουηδή καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει τα μυστικά της ευτυχίας

Η καλλιτέχνιδα Margareta Magnusson δεν θέλει να φτάσει τα 100 όπως η προγιαγιά της. Αυτό που θέλει είναι να ζει με χαρά καθώς μεγαλώνει.

Στα 86 της χρόνια, η καλλιτέχνιδα Margareta Magnusson κάνει αυτό που πρεσβεύει: ντύνεται με ριγέ μπλουζάκι για αρχή. Μια πλούσια ζωή επαγγελματικά -αποφοίτησε από το Beckman’s College of Design και η τέχνη της έχει εκτεθεί σε γκαλερί από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Σιγκαπούρη- και προσωπικά -έχει πέντε παιδιά- έγινε διάσημη πριν από μερικά χρόνια με το βιβλίο της The Swedish Art of Tidying Up Before You Die (Η σουηδική τέχνη του να τακτοποιείς πριν πεθάνεις).

Αστεία και έξυπνη, η Μαργκαρέτα ελπίζει ότι δεν θα ζήσει όσο η προγιαγιά της -η οποία έφτασε τα 100 χρόνια- αλλά ελπίζει να απολαύσει τα χρόνια που της απομένουν στο έπακρο. Γι’ αυτό και το βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγους μήνες – The Swedish Art of Growing Old with Exuberance: Life wisdom from someone who will (probably) die before you (2023) – έχει ως θέμα την τέχνη του να αγκαλιάζεις τη ζωή και να γερνάς με χαρά, με τα καλά και τα κακά, ότι τίποτα δεν λείπει σε αυτό το στάδιο της ζωής, όπως και σε όλα τα άλλα.

Διαβάστε στο Bovary.gr τα μυστικά της ευτυχίας, σύμφωνα με τη Margareta Magnusson


Πηγή