Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Σάρον Στόουν: Δεν θα μπορούσε να γυριστεί σήμερα το «Βασικό Ένστικτο»

Ποια διάσημη ηθοποιός είχε απορρίψει το ρόλο στο «Βασικό ένστικτο» που εκτόξευσε την Σάρον Στόουν

Τα «όχι» και τα «ναι» είναι μέσα στην ατζέντα των ηθοποιών σε προτάσεις συνεργασίας και ρόλους. Άλλοτε, οι αποφάσεις που παίρνουν, τους δικαιώνουν και άλλοτε όχι. Και υπάρχουν και εκείνες οι φορές που το «όχι» ενός ηθοποιού, μπορεί να σταθεί η αφορμή για να εκτοξευτεί η καριέρα ενός άλλου.

Σε αυτή την κατηγορία, την τελευταία ανήκει η Σάρον Στόουν η οποία είδε τις μετοχές της στον κινηματογράφο να κάνουν απανωτά limit up, μετά τη συμμετοχή της στο «Βασικό ένστικτο». Ένας ρόλος που την καθιέρωσε και ως πρωταγωνίστρια, αλλά και ως το απόλυτο sex symbol.

Και να φανταστεί κανείς πως η Στόουν δεν ήταν η αρχική επιλογή των παραγωγών. Στο μυαλό τους ήταν η Μισέλ Φάιφερ, η οποία όμως αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία στο πλευρό του Μάικλ Ντάγκλας. Τους λόγους που είπε «όχι» δεν τους έχει εξηγήσει ξεκάθαρα.

Αν και σε παλαιότερη συνέντευξή της η Φάιφερ είχε πει σχετικά: «Το θέμα είναι πως, πολλές φορές, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που σε κάνουν να απορρίπτεις κάτι και δεν σημαίνει απαραιτήτως πως δεν θέλεις να το κάνεις – υπάρχει μια σύγκρουση… είσαι αφοσιωμένος σε κάτι άλλο. Συνήθως είναι κάτι τέτοιο, ξέρετε».

Άραγε, μπορεί κανείς να φανταστεί το θρυλικό σταυροπόδι να μην γίνεται από τη Σάρον Στόουν;


Πηγή