Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Πώς θα βιοπορίζονται μετά την ανεξαρτητοποίησή τους

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Πώς θα βιοπορίζονται μετά την ανεξαρτητοποίησή τους

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να κάνουν τη δική τους «επανάσταση» και να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα έπεσε σαν «βόμβα» στο Παλάτι. Το ζευγάρι στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως σκοπεύουν να «εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα».

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή τους και το Μπάκιγχαμ τόνισε με κάθε επισημότητα πως κατανοεί την απόφασή τους, αλλά πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία. Η επόμενη μέρα έχει βρει σχεδόν τους πάντες μουδιασμένους, ενώ έχει ξεκινήσει και μεγάλη κουβέντα για το τι ακριβώς σημαίνει το «θα εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι». Στα social media έχουν ήδη βρει τη λύση, όπως να επιστρέψει η Μέγκαν Μαρκλ στη σειρά που πρωταγωνιστούσε «Suits» κι αμειβόταν καλά. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και 6ος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, να εργαστεί ως ένας κοινός θνητός;

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, και άλλα μέλη της οικογένειας εργάζονται, οπότε θα μπορούσε το ίδιο να συμβεί και με τον Χάρι. Αλλά όπως τονίζουν, το βασιλικό «χαρτζιλίκι» είναι κάμποσο γενναιόδωρο, όπως μεγάλη είναι και η περιουσία του Δούκα του Σάσσεξ. Άλλωστε, η βασίλισσα Ελισάβετ όσο οργισμένη και αν φέρεται πως είναι με τον αγαπημένο της εγγονό, κανείς δεν πιστεύει πως θα το φτάσει στα άκρα και θα του κόψει το «χαρτζιλίκι». Αν και τα ετήσια έσοδα του πρίγκιπα Χάρι κατά 95% προέρχονται από τον πατέρα του.

Η περιουσία

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, αν η βασίλισσα Ελισάβετ αποφασίσει να σταματήσει να χρηματοδοτεί τον Χάρι, το ζευγάρι θα χάσει αυτομάτων το μερίδιό του από τα 5 εκατομμύρια λίρες που παίρνει ετησίως, μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Πιστεύεται, δε, πως ο μικρός γιος του Κάρολου παίρνει από το μερίδιο αυτό μόλις 2 εκατομμύρια λίρες και τα υπόλοιπα 3 πηγαίνουν στον αδελφό του.

Χάρι και Γουίλιαμ παίρνουν ακόμη 3,16 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για «ανεπίσημα έξοδα», ενώ ο Δούκας του Σάσσεξ παίρνει εισόδημα και από το ετήσιο μερίδιό του από τα κέρδη του 1,2 δισ. λιρών ακινήτου του Κάρολου, το Duchy of Cornwall. Συγκεκριμένα, φέτος έδωσε 4,9 εκατομμύρια λίρες στους γιους του από τα κέρδη του.

Όσο για την προσωπική περιουσία του Χάρι, εκτιμάται περίπου στα 30 εκατομμύρια λίρες, αφού κληρονόμησε περισσότερα από 20.000.000 από τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια από την προ-γιαγιά του.

Αλλά και η Μέγκαν Μαρκλ έχει κάνει το κουμάντο της από την εποχή που ήταν ηθοποιός. Λέγεται, λοιπόν, πως η προσωπική της περιουσία ανέρχεται στα  4.000.000 λίρες, αφού αμειβόταν με 40.000 δολάρια ανά επεισόδιο στο Suits.

Πάντα, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, αν το ζευγάρι θελήσει να το πάει στα άκρα, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα χάσουν κάποια εκατομμύρια λίρες. Για την ακρίβεια, ίσως χάσουν την πρόσβαση σε ποσό 8 εκατ. λιρών που δίνονται στον Χάρι και τον Γουίλιαμ κάθε χρόνο, ενώ και τα έξοδά τους, ύψους 1 εκατ. λιρών, θα πρέπει να πληρώνονται από την τσέπη τους.

Πάντως, θα κρατήσουν το σπίτι τους στο Windsor, το Frogmore Cottage, επειδή ήταν δώρο από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Με λίγα λόγια, αν το «διαζύγιο» είναι βελούδινο, Χάρι και Μέγκαν δεν θα έχουν άγχος να «βρουν» δουλειά. Σε αντίθετη περίπτωση, το σίγουρο είναι πως ο ξένος Τύπος για τους επόμενους μήνες θα έχει θέμα να ασχολείται. Όπως και να έχει, όπως ανέφεραν και οι Σάσσεξ στην ανακοίνωσή τους, θα μοιραστούν με τον κόσμο, όλες τις λεπτομέρειες «του συναρπαστικού επόμενου βήματος» στο επόμενο διάστημα.


Πηγή