Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Προς πώληση η 6ώροφη κατοικία του Gianni Versace στη Νέα Υόρκη – Χρυσός, μάρμαρο και πολυτέλεια [εικόνες]

Ένα κομμάτι κληρονομιάς του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή μόδας Gianni Versace βγαίνει προς πώληση έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό, 6όροφο ακίνητο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που ανήκε στο παρελθόν στον αείμνηστο Ιταλό σχεδιαστή, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο του οίκου Sotheby’s και ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την τιμή αυτή δεν αγοράζει κανείς μόνο ένα μόνιμο κομμάτι της κληρονομιάς του Versace αλλά αποκτά επίσης μια μεγαλοπρεπή έκταση στην East 64th Street με 17 δωμάτια, έξι ορόφους, περίπου 1.300 τετρ. μέτρων εσωτερικού χώρου και 280 τετρ. μέτρων εξωτερικά.

Η πρόσοψη του 6ώροφου ακινήτου του Gianni Versace στη Νέα Υόρκη
Η πρόσοψη του 6ώροφου ακινήτου του Gianni Versace στη Νέα Υόρκη
Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Gianni Versace
Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Gianni Versace

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Gianni Versace, ο οποίος ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας το 1978, αγόρασε αυτό το σπίτι έναντι 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 1995 – ή περίπου 14,34 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινούς αριθμούς. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1997, ο 27χρονος κατά συρροή δολοφόνος Άντριου Κουνανάν δολοφόνησε τον 50χρονο Versace στα μπροστινά σκαλιά της έπαυλής του στο Μάϊάμπι Μπιτς – μάλιστα τα γεγονότα αυτά εξιστορούνται στην σειρά «The Assassination of Gianni Versace» του 2018. Όσο για το ακίνητο στο οποίο πέθανε, έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Η πολυτέλεια και τα χαρακτηριστικά του Gianni Versace είναι διακριτά σε όλα τα σημεία του σπιτιού
Η πολυτέλεια και οι πινελιές του Gianni Versace είναι διακριτά σε όλα τα σημεία του σπιτιού

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ακινήτου στη Νέα Υόρκη, είναι ο Σουηδός διαχειριστής hedge-fund Τόμας Σάντελ και η σύζυγός του Χιμένα Σάντελ. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αγόρασαν το σπίτι το 2005 έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την οικογένεια Versace.

Μια μοναδική κατοικία με πινελιές του Gianni Versace – Χρυσός και μάρμαρο

Μέχρι σήμερα, τέσσερις όροφοι του ακινήτου εξακολουθούν να διαθέτουν πολλές από τις πινελιές και τα φινιρίσματα του  Gianni Versace – ανάμεσά τους μαρμάρινα δάπεδα, ζωγραφισμένα ταβάνια και τοίχους αλλά και κλασικούς κίονες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τραπεζαρία
Η τραπεζαρία

«Επιδιώξαμε εκτεταμένες ανακαινίσεις με μια απίστευτη ομάδα καλλιτεχνών και τεχνιτών, τιμώντας την υπέροχη κληρονομιά που άφησε ο Gianni Versace» δήλωσε το ζευγάρι στην Wall Street Journal.

Για παράδειγμα, η μεγάλη αίθουσα διαθέτει οροφή με αναπαλαιωμένα πάνελ του 19ου αιώνα, τα οποία ο Versace είχε προμηθευτεί από ένα φλωρεντινό παλάτι. «Είναι σαν να μπαίνει στην ‘Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων’ του Gianni Versace» δήλωσε στην εφημερίδα η Νίκι Φιλντ της Sotheby’s International Realty. Πρόσθεσε πως μαζί με την κόρη της, είναι «λάτρεις του Versace» και πως έχουν «γίνει θεματοφύλακες αυτού του έργου τέχνης». «Θα αγοραστεί από κάποιον που έχει την ίδια ευλάβεια» τόνισε η Φιλντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο τελευταίοι όροφοι, ωστόσο, έχουν επανασχεδιαστεί. Ο 5ος όροφος διαθέτει μια αίθουσα μέσων ενημέρωσης σε μαροκινό στιλ καθώς και μια αίθουσα παιχνιδιών που περιλαμβάνει παιχνίδια arcade.

Άλλα μοναδικά στοιχεία του σπιτιού περιλαμβάνουν παράθυρα γαλλικού στυλ που βλέπουν σε έναν κήπο με πέργκολα ενώ ένα μπαλκόνι που εκτείνεται σε όλο το μήκος του πίσω μέρους της ιδιοκτησίας έχει επίσης θέα σε αυτό τον πράσινο χώρο. Στην κορυφή, υπάρχει ένα κιόσκι με θέα στην 5η λεωφόρο και την Μάντισον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα υπνοδωμάτια, όπως λένε οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, μπορούν να δημιουργηθούν έως και 9 κρεβατοκάμαρες. Σύμφωνα επίσης με την καταχώρηση της πώλησης, η κουζίνα είναι πρόσφατα ανακαινισμένη ενώ μαζί με το ακίνητο διατίθενται προς πώληση και τα έπιπλα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον ίδιο τον Gianni Versace.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή