Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πρώην παίκτρια του «Fame Story 3» μιλά για τη μανιοκατάθλιψη, το Δρομοκαΐτειο και τα περιττά κιλά

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο «Fame Story 3» όπου και ξεχώρισε για τη φωνή αλλά και την έντονη προσωπικότητά της.

Η Δόμνα Κουντούρη μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, για την μανιοκατάθλιψη, τη νοσηλεία της, τα κιλά που πήρε αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον.

«Το 2011 είχα κάποια δείγματα υπομανίας. Η υπομανία είναι μια κατάσταση εγρήγορσης, που στην ουσία όλες οι αισθήσεις σου είναι τεταμένες και σε υπερδιέγερση και είχα κάποια συμπτώματα, όπως το ότι δεν μπορούσα να ακινητοποιηθώ. Μπορεί να περπατούσα και μια εβδομάδα στην Αθήνα ασταμάτητα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Μετά από αυτό ήρθε η κατάθλιψη, η οποία κράτησε για πολύ χρονικό διάστημα.

Ευτυχώς είμαι τυχερή που έχω μια οικογένεια που με στηρίζει και με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτή τη φάση. Εννοείται ήμουν στη Λήμνο ένα 8μηνο με το κεφάλι στο μαξιλάρι. Θα το πάθαινα ούτως ή άλλως. Είναι γονίδιο. Είναι θέμα χημείας στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην έχεις πιεστεί απαραίτητα από την καθημερινότητα σου» εξομολογείται στην Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Μαζί σου»!

Το ψυχωσικό επεισόδιο

«Όταν μου συνέβη το επεισόδιο της μανίας το βαρβάτο, αυτό που νοσηλεύτηκα μετά. Ήμουν σε ψυχωσικό επεισόδιο. Είχα μια αίσθηση ότι αν αναπνεύσω θα πεθάνω. Ότι αν θα κουνηθώ θα διαλυθεί το σύμπαν. Μια ρώσικη ρουλέτα με τον εαυτό μου έπαιζα, δεν ήταν ότι έκανα κάτι ανάρμοστο. Δεν ήταν τόσο εύκολο να επικοινωνήσω στην κατάσταση που ήμουν διότι η μανία είναι μια κατάσταση εκτός εαυτού, μια κατάσταση εκτός ορίων. Δεν είναι μια κατάσταση που μπορείς να ελέγξεις. Εγώ ένιωθα ότι έχω εγκλωβιστεί σε ένα κακό ταξίδι. Σαν ένα άσχημο όνειρο που ζούσα ξύπνια. Κράτησε ώρες. Άργησε πολύ να έρθει το ασθενοφόρο.

Έμεινα έξι μέρες στο Δρομοκαΐτειο. Δεν ξέρω αν γνωρίζει ο κόσμος για την κατάσταση των κρατικών ψυχιατρείων, αλλά είναι τραγικά. Φρικτά. Είναι φρικτά και για αυτούς που εργάζονται εκεί και για αυτούς που μένουν. Δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον που ένας άνθρωπος μπορεί να ηρεμήσει να βρει την ψυχική του υγεία.

«Σε πρώτη φάση δεν το είχα δεχτεί ότι έχω πρόβλημα και ότι έχω ένα ψυχικό νόσημα ανίατο και θέλει φροντίδα καθημερινή εφόρου ζωής. Μια μέρα έκλαψα πικρά και είπα ότι Δόμνα έχεις κάτι και πρέπει να το αντιμετωπίσεις», λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή της η Δόμνα Κουντούρη η οποία έκτοτε βλέπει και συμβουλεύεται κάθε μήνα το γιατρό που την ανέλαβε.

Τέλος αναφέρθηκε και στην θεραπεία που ακολουθεί:

«Υπάρχουν χάπια που έχουν επιπτώσεις. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν παίρνω κάτι που έχει επίπτωση. Γενικότερα οι διπολικοί συνηθίζεται να παίρνουν χάπια που είναι για τους επιληπτικούς. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην καταστολή της μανίας. Αυτά όμως τα χάπια είναι πολύ βαριά για το συκώτι, για το στομάχι, για τα νεφρά. Ήταν πολύ δύσκολο, μου πήρε τρία χρόνια σχεδόν να βρω τη σωστή θεραπεία και να βρεθώ σε μια κατάσταση νορμοθυμίας, δηλαδή να μην είσαι ούτε πάνω, ούτε κάτω».

Δείτε το βίντεο από την συμμετοχή της στο Fame Sory 3:

localStorage.clear();


Πηγή