Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πωλίνα Γκιωνάκη: Τα λόγια του πατέρα της πριν φύγει και η κακοποίηση που βίωσε σε σχέση της

Πωλίνα Γκιωνάκη: Τα λόγια του πατέρα της πριν φύγει και η κακοποίηση που βίωσε σε σχέση της

Για τον μεγάλο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου, τον Γιάννη Γκιωνάκη, μίλησε η κόρη του Πωλίνα στην Ελεωνόρα Μελέτη. Δήλωσε μία από τις μεγαλύτερες θαυμάστριές του και περιέγραψε πώς βίωσε το πρόβλημα υγείας του.

«Η τελευταία λέξη που είπε, την οποία πολλές φορές σκέφτομαι, μου είπε “μη με αφήσεις εσύ να πεθάνω”. Ο πατέρας μου υπέφερε τέσσερα χρόνια από ζάχαρο. Και το ζάχαρο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο μπαμπάς έπαθε εγκεφαλικό και μετά ήταν τέσσερα χρόνια κατάκοιτος. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια μπήκαμε και βγήκαμε στο νοσοκομείο δεν ξέρω πόσες φορές» είπε.

Και συνέχισε: «Καταφέραμε η αδελφή μου κι εγώ και το κρατήσαμε μακριά από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Και το θεωρώ πολύ σημαντικό και για εκείνη και για μένα γιατί παλέψαμε γι’ αυτό. Δεν θα ήθελα ποτέ να έβλεπε ο κόσμος τον πατέρα μου λίγο πριν φύγει. Θέλαμε να τον θυμούνται όπως τον ήξερε ο κόσμος. Ο πατέρας μου έδωσε γέλιο στον κόσμο και δίνει ακόμα.

Η Πωλίνα Γκιωνάκη περιέγραψε πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει τον πατέρα της Γιάννη Γκιωνάκη στην τηλεόραση μετά το θάνατό του.

«Όταν έφυγε ο μπαμπάς ήταν αδύνατο να τον δω στην τηλεόραση. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα οι συγγενείς, οι άνθρωποι που μένουν πίσω να βλέπουν τον άνθρωπό τους ολοζώντανο, είναι τρομερό αυτό. Γι’ αυτό και όταν έγραψα ένα βιβλίο για τον μπαμπά, έγραφα μέσα “μισώ το γυαλί, μισώ το πανί. Ήταν αδύνατο να τον δω. Έβλεπα τα χέρια του, το δαχτυλίδι του, έκλαιγα πάρα πολύ. Τώρα τον βλέπω, τον βλέπω και του απαντάω, του μιλάω, του λέω “ήσουν μεγάλος ηθοποιός”. Του μιλάω, κάνουμε διάλογο» είπε η Πωλίνα Γκιωνάκη.

«Κατάλαβα ότι η ζωή μου κινδύνευε και έφυγα»

Η Πωλίνα Γκιωνάκη μίλησε για τη βία που έζησε σε μία σχέση της.

«Είχα μία σχέση 6-7 χρόνια με έναν άνθρωπο που με κακοποίησε. Η σχέση αυτή δεν ήταν από την αρχή κακοποιητική. Όταν έγινε σωματική έφυγα. Κατάλαβα ότι η ζωή μου κινδύνευε και έφυγα. Έλεγα “ωχ εντάξει, το λέει να με μειώσει”. Είχα συνηθίσει. Όποιον άντρα γνώρισα τον παντρεύτηκα, έχω κάνει τρεις γάμους. Επέλεγα πάντα άνδρες πολύ μεγαλύτερους μου, δεν ξέρω τι προβλήματά μου προσπαθούσα να λύσω» είπε.

Μετά την επίθεση που δέχτηκε πήγε σε φίλη της και στη συνέχεια απευθύνθηκε σε ψυχολόγο.

«Δεν θα επέστρεφα ποτέ, ούτε σκέφτηκα να επιστρέψω. Να είναι καλά και να είναι μακριά μου», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει θυμό για τον άνθρωπο που την κακοποίησε. «Τέλειωσε η σχέση, έφυγα».

Η Πωλίνα Γκιωνάκη μίλησε στη μητέρα της και τον γιο της αφού τελείωσε η σχέση της. «Θυμός» ήταν η απάντησή της στην Ελεωνόρα Μελέτη όταν τι ρώτησε πώς αντέδρασε η οικογένειά της όταν έμαθε ότι ήταν θύμα βίας.


Πηγή