Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πωλείται μεγάλος οίκος μόδας

Πωλητήριο σε έναν από τους πιο διάσημους και ιστορικούς Οίκους μόδας φαίνεται ότι έχει μπει εδώ και καιρό και η ανακοίνωση της εξαγοράς του είναι θέμα «λίγων ωρών», όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

«Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Οίκος μπορεί να αποτιμηθεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εφημερίδα επικαλείται επίσης φήμες που θέλουν ο αγοραστής να είναι ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors Holdings Ltd’s ή το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.

Ο αμερικανικός Όμιλος ιδιωτών επενδυτών Blackstone αγόρασε το 20% των μετοχών του οίκου το 2014 για να χρηματοδοτήσει την υπερπόντια επέκταση του ομίλου. Η οικογένεια Βερσάτσε διατηρεί το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών της εταιρίας.

localStorage.clear();


Πηγή