Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόσφυγας η νικήτρια της Eurovision 2016, Τζαμάλα

Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στα εδάφη της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ανάμεσα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους, και η νικήτρια της Eurovision 2016, Τζαμάλα.

Η Ουκρανή τραγουδίστρια που είχε ερμηνεύσει στην σκηνή της Eurovision το προφητικό κομμάτι «1944», το οποίο μιλούσε για τον διωγμό των Τατάρων από την Κριμαία, τώρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της, όπως οι πρόγονοί της στο τραγούδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τζαμάλα, όπως περιέγραψε στα προσωπικά της social media, πήρε τα δυο της παιδιά, έφυγε από το Κίεβο και μετά από τέσσερις ημέρες έφτασε στα σύνορα με τη Ρουμανία. Εκεί την περίμενε η αδερφή της, η οποία ήρθε από την Κωνσταντινούπολη και τώρα η Τζαμάλα βρίσκεται στην Τουρκία και είναι ασφαλής.

«Σήμερα ξανατραγουδάω το «1944». Ειλικρινά, πονάει. Άλλωστε το «Ποτέ ξανά» συνέβη ξανά. Κάθε μέρα ευχαριστώ τον στρατό μας και όλους όσους βοηθούν να σωθεί η χώρα μας με πράξεις και λόγια», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Τζαμάλα σε μία από τις αναρτήσεις της στο Facebook.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγός της και πολλά άλλα αγαπημένα της πρόσωπα έχει μείνει πίσω στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσουν.

Η Τζαμάλα κάνει έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η τραγουδίστρια μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την χώρα της.

Η ίδια δήλωσε: «Σταματήστε τον Πούτιν και τα ρωσικά στρατεύματα. Είναι ένας πόλεμος που αφορά όλη την Ευρώπη. Είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας. Ο άντρας μου, ο πεθερός μου, μέλη της μπάντας μου, φίλοι μου είναι στο Κίεβο σε καταφύγια. Κάθε λέξη, κάθε νότα από αυτό το αυτό το τραγούδι είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Πονάει να το τραγουδάω», είπε για το τραγούδι της, με το οποίο κατάφερε να κερδίσει στον μουσικό διαγωνισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή