Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Πόσο πλούσιοι είναι οι κορυφαίοι του πινγκ πονγκ

Πόσο πλούσιοι είναι οι κορυφαίοι του πινγκ πονγκ

Παρά το γεγονός ότι το πινγκ πονγκ δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το τένις, παραμένει ένα σπορ με κοινό 300 εκατ. ανθρώπων.

Και βέβαια είναι γνωστότατο σε αρκετές γωνιές του κόσμου, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι και την Κίνα φυσικά.

Πόσα βγάζουν όμως οι κορυφαίοι εδώ; Κυμαίνονται οι περιουσίες τους στα επίπεδα των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών ή των άσων του μπάσκετ;

Ο θρύλος Jean-Michel Saive, ο Βέλγος με την καριέρα των 35 ετών και των εφτά Ολυμπιακών, εκτιμάται ότι έχει περιουσία 15 εκατ. δολαρίων. Δεν είναι πάντως σαφές αν πρόκειται αποκλειστικά για αμοιβές από την καριέρα του και διαφημιστικά συμβόλαια ή για επενδύσεις που έχει κάνει έκτοτε.

Ένας ακόμα μύθος, ο Γερμανός Timo Boll, ένας από τους γνωστότερους ευρωπαίους αθλητές του πινγκ πονγκ και τρεις φορές Νο 1 του κόσμου (2003, 2011 και 2018), υπολογίζεται πως έχει βγάλει 7 εκατ. δολάρια.

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2007, 2008, 2010) και τρία αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς (2004, 2008 και 2012) έχει στην κατοχή του ο φοβερός Κινέζος Wang Hao. Αλλά και 1,5 εκατ. δολάρια στην τράπεζα.

Η πλουσιότερη γυναίκα του πινγκ πονγκ είναι η Κινέζα Chen Jing των 18 εκατ. δολαρίων. Πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης, παραμένει μύθος για το άθλημα.

Άλλος ένας Κινέζος, ο Wang Liqin που ήταν Νο 1 για περισσότερο από 2 χρόνια και αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους που πέρασαν ποτέ από το τραπέζι του πινγκ πονγκ, μετρά περιουσία της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων.

Περισσότερα από 10 εκατ. έχει στην τράπεζα ο 31χρονος Κινέζος και εν ενεργεία αθλητής Zhang Jike, μέλος μιας εκλεκτής ελίτ που έχουν ρεκόρ και τίτλους με τη σέσουλα.

Ο «Μότσαρτ του πινγκ πονγκ», ο Σουηδός Jan-Ove Waldner, έχει πάνω από 10 εκατ. δολάρια, αποτελώντας θρύλο στην Ευρώπη. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο έσκυψε ευλαβικά το κεφάλι ακόμα και η Κίνα…

Ένας από τους πλουσιότερους του πινγκ πονγκ είναι ο Κινέζος Ma Long, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός ολυμπιονίκης (και Νο 3 στον κόσμο). Το 2013 είχε βγάλει μάλιστα 250.000 δολάρια σε μία σεζόν. Η περιουσία του εκτιμάται πως ξεπερνά τα 20 εκατ. δολάρια…


Πηγή