Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Πώς είναι ένα εμφύτευμα σιλικόνης μετά από 36 χρόνια; Το τρομακτικό βίντεο πλαστικού χειρουργού

Αυστηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους από τα εμφυτεύματα στήθους απηύθυνε μία πλαστική χειρουργός, ενώ μοιράστηκε και ένα τρομακτικό βίντεο.

Η Δρ. Νικόλ Καστελές, είναι διπλά πιστοποιημένη χειρουργός που εργάζεται στον κλάδο εδώ και δεκαετίες – ωστόσο ακόμη και η ίδια σοκαρίστηκε από αυτό που είδε μετά την αφαίρεση των εμφυτευμάτων στήθους από μια 65χρονη ασθενή, η οποία είχε υποβληθεί σε αυξητική το 1985.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας μείνει άναυδη από την κατάσταση των εμφυτευμάτων, τα οποία είχαν «ασβεστοποιηθεί» στο εσωτερικό της ασθενούς μετά τη ρήξη, η γιατρός μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok δείχνοντας τα ευρήματά της, με τα εμφυτεύματα να έχουν γίνει καφέ και σκληρά.

To εμφύτευμα σιλικόνης ηλικίας 36 ετών, το οποίο έχει σπάσει
To εμφύτευμα σιλικόνης ηλικίας 36 ετών, το οποίο έχει σπάσει

Το viral βίντεο με τα εμφυτεύματα σιλικόνης

Στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4,8 εκατομμύρια προβολές, η χειρουργός κρατάει ψηλά κάθε ένα από τα εμφυτεύματα, αποκαλύπτοντας τεράστιες τρύπες στο εξωτερικό τοίχωμα του καθενός και επιδεικνύοντας την παχιά, κολλώδη σιλικόνη που διέρρεε από το καθένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη λεζάντα της, η χειρουργός – η οποία έχει ιατρείο στην Τούλσα της Οκλαχόμα – αποκάλυψε ότι η ανώνυμη ασθενής είχε βάλει τα εμφυτεύματα το 1985 και της είχε πει ένας χειρουργός στη δεκαετία του ‘90 ότι μπορούσε να τα κρατήσει.

«Ασθενής με εμφυτεύματα ηλικίας πάνω από 35 ετών» έγραψε στη λεζάντα η Δρ Καστελέζε. «Η κάψουλα έχει σκληρύνει και ασβεστοποιηθεί. Ένας πλαστικός χειρουργός τη δεκαετία του ‘90 της συνέστησε να τα κρατήσει». Στο κλιπ φαίνεται να κουνά κάθε ένα από τα εμφυτεύματα, επιτρέποντας στην κολλώδη ουσία σιλικόνης να τρέξει μέσα από αυτά.

Μιλώντας για την κατάσταση των εμφυτευμάτων, η χειρουργός αποκάλυψε ότι η εν λόγω ασθενής – μια 65χρονη γυναίκα – είχε κρατήσει τα εμφυτεύματα μετά από πρόταση ενός άλλου ειδικού γιατρού, προσθέτοντας πως η ασθενής «δεν είχε λάβει τις καλύτερες ιατρικές συμβουλές».

Όπως σημείωση η γιατρός: «Η ασθενής έκανε μαστογραφία πάνω από ένα χρόνο πριν έρθει σε μένα, η οποία έδειξε ότι ένα από τα εμφυτεύματά της είχε υποστεί ρήξη. Στην περίπτωσή της δεν έλαβε τις καλύτερες ιατρικές συμβουλές σχετικά με την αφαίρεση του εμφυτεύματος και η οικονομική κάλυψη της χειρουργικής επέμβασης ήταν άλλος ένας παράγοντας που συνέβαλε στην καθυστέρηση της θεραπείας της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί νόμιζαν ότι επρόκειτο για ντόνατ με ζελέ

Το βίντεο άφησε τους θεατές άφωνους, με πολλούς να αστειεύονται ότι αρχικά νόμιζαν πως τα εμφυτεύματα ήταν κάποιο είδος φαγητού. «Προς στιγμή, νόμιζα ότι ήταν ένα ντόνατ γεμάτο ζελέ» σχολίασε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Άρα, όλοι είδαμε κάτι σαν ψωμί ή κάποιο είδος ψητού στην αρχή» με έναν τρίτο να γράφει: «Απαγορευμένη γλίτσα». «Νόμιζα ότι ήταν τσουρέκι με μήλο» ανέφερε ένας ακόμη.

Ερωτηθείσα για το πώς αντέδρασε ο κόσμος, η γιατρός πρόσθεσε: «Υπήρξε μεγάλη σύγχυση και σοκ για το σπασμένο εμφύτευμα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήταν φαγητό. Αλλά δεδομένου ότι τα εμφυτεύματα στήθους είναι ένα ξένο σώμα, το σώμα μας αντιδρά με το να περιβάλλει το εμφύτευμα με ένα στρώμα ουλώδους ιστού».

Τέλος, η γιατρός ανέβασε ένα άλλο βίντεο απαντώντας σε ερωτήσεις. Στο βίντεο αυτό εξηγεί γιατί τα εμφυτεύματα σιλικόνης δεν πρέπει να διατηρούνται για περισσότερο από 10 χρόνια και ενθάρρυνε τα άτομα με παλαιότερα εμφυτεύματα να προβούν σε έλεγχο, διότι όταν ένα εμφύτευμα σπάσει μέσα στο σώμα, μπορεί να περάσει απαρατήρητο, οπότε ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουμε αν ένα εμφύτευμα έχει σκάσει ή όχι είναι μέσω μαγνητικής τομογραφίας. 


Πηγή