Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς η οικογένεια Καρντάσιαν συνδέθηκε με το φόνο που συγκλόνισε την Αμερική

Ήταν 12 Ιουνίου το 1994, όταν η Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και ο φίλος της Ρόναλντ Γκόλντμαν βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο σπίτι της στο Brentwood της Καλιφόρνια.

Τα πτώματα ανακάλυψε ένας περαστικός, καθώς της Νικόλ Μπράουν ήταν πεσμένο στα σκαλοπάτια μπροστά από την κεντρική είσοδο, ενώ του νεαρού σερβιτόρου βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα, στην αυλή. Την ώρα του φόνου, που ο ιατροδικαστής την τοποθέτησε γύρω στα μεσάνυχτα, τα δύο παιδιά της Μπράουν από το γάμο της με τον Ο. Τζ. Σίμπσον κοιμούνταν στα δωμάτιά τους.

Η Νικόλ Μπράουν Σίμπσον και ο Ρόναλντ Γκόλντμαν

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως έρευνες, και μαζί ξεκίνησε μία υπόθεση που έμελλε να απασχολήσει την αμερικανική κοινή γνώμη και τον Τύπο. Οι υποψίες πέφτουν πάνω στον πρώην αστέρα του αμερικανικού φουτμπόλ με τον οποίο δύο χρόνια πριν είχαν ένα επεισοδιακό διαζύγιο. Ο Σίμπσον δέχεται να συνεργαστεί με τις Αρχές και πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα, για να καταθέσει. Τα στοιχεία που περισυλλέγονται από τον τόπο του εγκλήματος, οδηγούν σε εκείνον. Έτσι, στις 17 Ιουνίου του 1994 του αποδίδονται κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία. Κι ενώ, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι θα παραδοθεί, εκείνος δεν εμφανίζεται ποτέ. Η αστυνομία τον θεωρεί φυγόδικο και τον αναζητά.

Τον εντοπίζουν σε ένα λευκό Ford Bronco, το οποίο οδηγεί ένας φίλος του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, απειλώντας να θέσει τέρμα στη ζωή του. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινάει μία καταδίωξη, ήπιας ταχύτητας, όμως, λόγω της κατάστασης. Την καταδίωξη κάλυπταν live τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και για δύο ολόκληρες ώρες, το αμερικανικό κοινό ήταν καθηλωμένο στις οθόνες, παρακολουθώντας το κυνηγητό. Μάλιστα, η καταδίωξη του Σίμπσον σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης, όπου την παρακολούθησαν 95 εκατομμύρια τηλεθεατές.  Ανάμεσα τους και η οικογένεια Καρντάσιαν. Αλλά για τους δικούς της προσωπικούς λόγους.

Ο Ο. Τζ. Σίμπσον

Ο πατέρας Ρόμπερτ Καρντάσιαν ήταν στενός φίλος με τον Σίμπσον, ενώ οι τρεις -μικρές τότε- αδελφές, Κιμ, Κλόε και Κόρτνεϊ ήταν (και εξακολουθούν μέχρι σήμερα) να είναι φίλες με τα παιδιά των Σίμπσον, Σίντνεϊ και Τζάστιν. Αλλά και η Κρις Τζένερ ήταν στενή φίλη της Νικόλ Μπράουν. Μάλιστα, όταν απέκτησε την κόρη της Κένταλ, της έδωσε ως δεύτερο όνομα εκείνο της αδικοχαμένης φίλης της.  Οι δύο οικογένειες ήταν τόσο κοντά, που οι αδελφές Καρντάσιαν, φώναζαν τον Ο. Τζ. Σίμπσον «θείο».

Η είδηση ότι η Μπράουν βρέθηκε μαχαιρωμένη, συγκλόνισε τα τρία κορίτσια, όμως, για εκείνες ήταν μεγαλύτερο σοκ το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήταν ο «θείος Ο. Τζ.». Η τότε νταντά τους μίλησε στην αμερικανική εκπομπή, «Scandal Made Me Famous» και όπως αποκάλυψε, τα δύο παιδιά των Σίμπσον ήταν περισσότερο κοντά με την Κλόε και τον αδελφό της Ρομπ. Μάλιστα, για αρκετές ημέρες έμεναν μαζί τους στο σπίτι τους, προκειμένου να τους κάνουν παρέα. Και να τα βοηθήσουν σε εκείνες τις τραγικές στιγμές που περνούσαν, μετά το θάνατο της μητέρας τους και τον πατέρα τους να είναι ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας της. Ωστόσο, η σύνδεση των Καρντάσιαν με τη διάσημη υπόθεση, δε σταματά μόνο στις φιλικές τους σχέσεις.

Ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν

Ο πατέρας τους αν και είχε εγκαταλείψει τη δικηγορία, έθεσε πάλι σε ισχύ τη νομική του ιδιότητα, προκειμένου να υπερασπιστεί τον φίλο του. Ήταν μέλος της ομάδας των κορυφαίων δικηγόρων, που προσέλαβε για την υπεράσπισή του. Και ήταν εκείνος, που έφυγε από το σπίτι του διάσημου αθλητή, κρατώντας στα χέρια του μία τσάντα επώνυμου Οίκου, κάνοντας τότε πολλούς να πιστεύουν ότι μέσα είχε τα ματωμένα ρούχα του Σίμπσον, που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας. Ο Καρντάσιαν είχε διαβάσει, λίγο πριν ξεκινήσει η καταδίωξη, ένα γράμμα του αθλητή, που απευθυνόταν σε 24 φίλους του και το οποίο είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. Επίσης, ήταν εκείνος που φιλοξένησε τον φίλο του για ένα βράδυ, όταν τον έψαχνε η αστυνομία και από το σπίτι του είχε ξεκινήσει η περίφημη εκείνη καταδίωξη.

Η δίκη του Σίμπσον χαρακτηρίστηκε ως η «δίκη του αιώνα» και σχολιάζεται μέχρι και σήμερα. Ανατροπές, νομικοί χειρισμοί που μελετώνται σε πανεπιστημιακό επίπεδο, εκατομμύρια τηλεθεατές καθηλωμένοι να την παρακολουθούν και μία ετυμηγορία, που αθώωνε τον Σίμπσον για τη διπλή δολοφονία διχάζοντας την κοινή γνώμη. Η δεκαετία του ’90 στην Αμερική σημαδεύτηκε από αυτή την υπόθεση, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς και ως το πρώτο ριάλτι σόου, στην αμερικανική τηλεόραση. Και σε αυτό το σόου, η οικογένεια Καρντάσιαν, που έχει πλουτίσει επειδή έχει κάνει ριάλιτι τη ζωή της, «κρατούσε» έναν από τους βασικούς ρόλους. Ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου, τον Ιούλιο του 2003 και πέθανε μέσα σε 8 εβδομάδες, σε ηλικία 59 ετών.

Για την ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Σίμπσον συνελήφθη για ένοπλες ληστείες, απαγωγές και οικονομικές ατασθαλίες. Καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκιση και σήμερα εκτίει την ποινή του.

localStorage.clear();


Πηγή