Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ρώσος κροίσος πέθανε από κορωνοϊό -Η χήρα και οι κόρες μάχονται για την περιουσία του, αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών | ΖΩΗ

Ένα σούπερ γιοτ αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών που ονομάζεται «Μαύρο Μαργαριτάρι», καθώς και η περιουσία ενός νεκρού μεγιστάνα, ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας δικαστικής σύγκρουσης που έχει χωρίσει την οικογένειά του.

Ο 72χρονος Όλεγκ Μπουρλάκοφ πέθανε από κορωνοϊό τον Ιούνιο, αφήνοντας πίσω του μια περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων από τις βιομηχανίες ενέργειας και τσιμέντου της μετασοβιετικής Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας πούλησε την επιχείρησή του με αδρανή το 2007 και τις εταιρείες φυσικού αερίου του το 2014 για πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια λίρες και ήταν γνωστός ως «Βασιλιάς του Τσιμέντου» λόγω της επιτυχίας του στον κλάδο.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, η 70χρονη Λουντμίλα, ήταν παντρεμένοι για 47 χρόνια και απέκτησαν δύο παιδιά, την Έλενα και τη Βερόνικα, 36 ετών.

Ο Όλεγκ Μπουρλάκοφ π
Ο Όλεγκ Μπουρλάκοφ πέθανε από τον Covid -19 τον Ιούνιο αφήνοντας πίσω του μια περιουσία δισεκατομμυρίων/ Φωτογραφία: Press Office of Oleg Bourlakov

Όμως, τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, οι Μπουρλάκοφ μπλέχτηκαν σε μια πικρή και δαπανηρή μάχη διαζυγίου, αφού η Λουντμίλα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε σχέση με μια γυναίκα 50 χρόνια νεότερή του, τη Σοφία Σεβτσόβα – η οποία τώρα ισχυρίζεται ότι του έδωσε κι ένα παιδί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Όλεγκ έθανε πριν ολοκληρωθεί η υπόθεση διαζυγίου και τώρα η γυναίκα του και τα παιδιά του έχουν εγκλωβιστεί σε μια σφοδρή διεθνή διαμάχη με την αδερφή και τον κουνιάδο του για την περιουσία του – συμπεριλαμβανομένου του σούπερ γιοτ και ενός σπιτιού 75 εκατομμυρίων λιρών στο Μονακό.

Το σούπερ γιοτ μήκους 107 μέτρων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο και είναι εξοπλισμένο με ένα επαναστατικό ηλιακό πανί, σχεδιασμένο να τροφοδοτεί τους κινητήρες του σχεδόν χωρίς καύσιμα.

Το σούπερ γιοτ «Μαύρη Πέρλα»
Το σούπερ γιοτ «Μαύρο Μαργαριτάρι»

Η κυρία Μπουρλάκοφ και οι κόρες της ισχυρίζονται ότι υπέστησαν «απάτη σε επική κλίμακα» σε μια προσπάθεια να την εξαπατήσουν από ένα δίκαιο μερίδιο της περιουσίας του ζευγαριού. Ισχυρίζεται ότι ο πρώην της είχε ετοιμάσει ένα περίπλοκο σχέδιο για να καμουφλάρει τα περιουσιακά του στοιχεία και να τα προστατεύσει από αυτήν υποστηρίζοντας ότι ήταν δεμένα σε μια μακροχρόνια επιχειρηματική συνεργασία με τον κουνιάδο του, Νικολάι Καζάκοφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υποτιθέμενα ψέματα του Μπουρλάκοφ προέκυψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του κυρίου και της κυρίας Καζάκοφ και των Μπουρλάκοφ και των δύο παιδιών τους, όταν η Βερόνικα και η οικογένειά της επισκέφθηκαν το Λονδίνο τον Απρίλιο του 2018, είπε στο Ανώτατο Δικαστήριο, η δικηγόρος της Λουντμίλα, Έλεν Ντέιβις.

Κατά τη διάρκεια μεταγενέστερων συναντήσεων στην πρωτεύουσα, ο κ. Μπουρλάκοφ φέρεται να είπε στην πρώην του ότι «υπήρχαν χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία μείωσαν περαιτέρω την αξία των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μπουρλάκοφ».

Είπε ότι Καζάκοφ είχε δικαίωμα σε μερίδιο των αμφισβητούμενων περιουσιακών στοιχείων λόγω της κοινής εμπλοκής τους από τη δεκαετία του 1980, αλλά η Ντέιβιες ανέφερε ότι αυτό ήταν ένα τέχνασμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δικαστική διαμάχη

«Αυτές οι δηλώσεις ήταν ψέματα, τα οποία ο κ. Μπουρλάκοφ διέπραξε για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Μπουρλάκοβα και να διατηρήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας», είπε.

Ο δικαστικός αγώνας θα αποφασίσει τι υπήρχε στην περιουσία του Μπουρλάκοφ όταν πέθανε και αν περιλάμβανε το Μαύρο Μαργαριτάρι, αλλά το δικαστήριο άκουσε ότι διεξάγεται χωριστή μάχη για το ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία.

Ο Μπουρλάκοφ είχε προηγουμένως την πρόθεση να αφήσει ολόκληρη την περιουσία του στη σύζυγό του βάσει διαθήκης του 2004, αλλά μετά τον θάνατό του βρέθηκε μεταγενέστερη διαθήκη, είπε η δικηγόρος.

Το έγγραφο άφησε τα πάντα, και συγκεκριμένα το Μαύρο Μαργαριτάρι, στους Καζάκοφ.

Σοφία Σεβτσόβα
Η Σοφία Σεβτσόβα / Φωτογραφία: Champion News

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απάτη σε επική κλίμα»

Η Λουντμίλα και οι δύο κόρες της ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι «πλαστό και/ή άκυρο» και το αμφισβητούν σε δικαστικές διαδικασίες στο Μονακό.

Ωστόσο, στο δικαστήριο του Λονδίνου, οι Καζάκοφ αμφισβητούν έντονα τους ισχυρισμούς ότι συμμετείχαν σε «απάτη σε επική κλίμακα» σε σχέση με τη διαμάχη για την περιουσία του Μπουρλάκοφ.

Μάλιστα, λένε ότι ήταν η ίδια η κυρία Μπουρλάκοφ που χρησιμοποίησε κρυφές τακτικές για να πάρει στα χέρια της αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία του γάμου.

Ο δικηγόρος των Καζάκοφ, Τζέιμς Βίλαν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μπουρλάκοφ υποστήριξε μέχρι το θάνατό του, και οι Καζάκοφ συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ήταν η κυρία Μπουρλάκοφ που, σε συνδυασμό με τις κόρες της Έλενα και Βερόνικα, εξαπάτησαν τον κ. Μπουρλάκοφ και τους Καζάκοφ εν αναμονή της συζυγικής κατάρρευσης».

Βερόνικα Μπουρλάκοφ
Βερόνικα Μπουρλάκοφ / Φωτογραφία: Champion News

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ισχυρίζονται ότι, μετά από μια υπολογισμένη στρατηγική που εφαρμόστηκε πριν ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου στο Μονακό, η κυρία Μπουρλάκοβα κατέλαβε τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που της είχαν εμπιστευτεί ως υποψήφιος ο κ. Μπουρλάκοφ και ο κ. Καζάκοφ…»

«Η κυρία Μπουρλάκοβα διέλυσε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία για να τα θέσει πέρα από την εμβέλεια του κ. Μπουρλάκοφ και του κ. Καζάκοφ εν αναμονή νομικών διαδικασιών, μεταξύ άλλων με τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Έλενα και τη Βερόνικα και τη διευθέτηση περιουσιακών στοιχείων περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτιες δομές – συμπεριλαμβανομένων ένα καταπίστευμα των Μπαχαμών γνωστό ως The Golden Wheat Trust».

Η περίπλοκη δικαστική διαμάχη ξεκίνησε στο Μονακό τον Δεκέμβριο του 2018 όταν η κυρία Μπουρλάκοβα κατέθεσε μήνυση για το διαζύγιο και για διαίρεση της περιουσίας του γάμου.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Μπουρλάκοφ προσπάθησε να παραπέμψει τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του στο δικαστήριο «με τον ισχυρισμό ότι καταχράστηκαν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση επεκτάθηκε στα αγγλικά δικαστήρια καθώς η κυρία Μπουρλάκοβα ζήτησε αποζημίωση 8,6 εκατομμυρίων λιρών από τους Καζάκοφ – και άλλους επιχειρηματικούς συνεργάτες και εταιρείες – για μια υποτιθέμενη δόλια συνωμοσία για να «ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να εξαλείψου» το μερίδιό της στα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας.

Ο δικηγόρος των Καζάκοφ υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν πρέπει να εκδικαστεί από δικαστή στην Αγγλία, καθώς κανένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν έχει διασυνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το Μονακό είναι σε μεγάλο βαθμό το «κέντρο βάρους» για τη διαμάχη.

Προέτρεψε τον δικαστή, να απαγορεύσει τη διένεξη στην Αγγλία, κατηγορώντας την Μπουρλάκοβα ότι προσπάθησε να μεταφέρει στο Λονδίνο τη διαμάχη για την περιουσία, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτησίας του γιοτ, όταν θα έπρεπε να επιλυθεί από τα δικαστήρια στο Μονακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία από τις κόρες του Μπουρλάκοφ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αγγλία, αλλά παραμένουν «σημαντικά άτομα στη γενική διαμάχη» για το ποιος δικαιούται τα δισεκατομμύρια του Μπουρλάκοφ, είπε ο Βίλαν.

Ο δικαστής αναμένεται να αποφανθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία για το εάν η απάτη και η αξίωση συνωμοσίας της κυρίας Μπουρλάκοβα κατά των Καζάκοφ και άλλων μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.


Πηγή