Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

«Σάκος του μποξ» ο πρίγκιπας Γουίλιαμ -«Καίγεται» αλλά παραμένει σιωπηλός στις προκλήσεις του Χάρι

Σε έναν «Αρμαγεδδώνα» εξελίσσεται η σχέση των Χάρι και Γουίλιαμ μετά τη δημοσίευση της αυτοβιογραφίας του δούκα του Σάσεξ με τίτλο «Spare» (εφεδρικός).

Εδώ και καιρό, ο πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει μια αντίδραση από τον μεγάλο του αδελφό. Πρώτα η συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρει το 2021, μετά το ντοκιμαντέρ του Netflix και τώρα τα αδελφικά «βέλη» προς τον Γουίλιαμ που πήραν τη μορφή του βιβλίου, με το «Spare».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σεξ, τα ναρκωτικά και η δολοφονία των Ταλιμπάν σαν «πιόνια του σκακιού» στα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι είναι εντυπωσιακά, αλλά ωχριούν μπροστά στη «δολοφονία» του χαρακτήρα του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Παλιότερα, «Χάρολντ» και «Γουίλι». Πλέον, στο πρόσωπο του αδερφού του ο Χάρι βλέπει έναν «αρχι-εχθρό» ο οποίος «τον άρπαξε από τον γιακά, τον έριξε στο πάτωμα και προσγειώθηκε στο μπολ του σκύλου», σύμφωνα με τα αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας «Spare».

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

«Ο Γουίλιαμ είναι εύκολος στόχος, ο Χάρι ξέρει ότι δεν θα του το ανταποδώσει»

Σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς του Χάρι, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου απαντά προς το παρόν με τη σιωπή. Γιατί; Επειδή, όπως εξηγεί ένας στενός φίλος των δύο αδελφών στους Sunday Times, η εκδίκηση δεν είναι ο τρόπος του Γουίλιαμ, και γι’ αυτό λειτουργεί ως ένας σάκος του μποξ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα εκδικηθεί, δεν θα το έκανε ποτέ, γιατί είναι αξιοπρεπής και απίστευτα πιστός. Ο Γουίλιαμ είναι εύκολος στόχος γιατί ο Χάρι ξέρει ότι δεν πρόκειται να ανταποδώσει. Πόσες βολές μπορείς να ρίξεις σε μια καθιστή πάπια;», ανέφερε.

«Είναι σκληρό, δειλό και τόσο λυπηρό για τον Γουίλιαμ να συνεχίζει να δέχεται τα χτυπήματα. Κρατάει τη σιωπή του για το καλό της οικογένειάς του και της χώρας», πρόσθεσε το φιλικό πρόσωπο των δύο αδελφών.

Φωτογραφία από GETTY IMAGES
Φωτογραφία από GETTY IMAGES

«Ο Γουίλιαμ μέσα του καίγεται»

Καθώς όμως δέχεται σιωπηλά τις «βολές» του αδελφού του, που πέφτουν από τις 416 σελίδες που διέρρευσαν, ο Γουίλιαμ πονάει. Κάτι που συζητώάει μόνο με την πιο στενή του οικογένεια και ελάχιστους έμπιστους φίλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι ανήσυχος και λυπημένος. Επικεντρώνεται στη γυναίκα του και τα παιδιά του, αυτά έχει. Πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά και να προσέχει την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Το χειρίζεται τόσο καλά εξωτερικά – μέσα του καίγεται», τονίζει βασιλικός… φίλος.

Όπως τονίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρίγκιπα της Ουαλίας, μέσα του γίνεται μια «πάλη» της προσωπικής έναντι της θεσμικής αντίδρασης. Δηλαδή πως θα ήθελε να αντιδράση με το πως πρέπει ώστε να μην επηρεαστεί τόσο η οικογένειά του, αλλά και ο θεσμός της βασιλείας.

«Ο Γουίλιαμ θα περάσει από μια σειρά συναισθημάτων -θυμό, ανησυχία και ανησυχία- όχι μόνο για την οικογένειά του, αλλά και για το πώς όλο αυτό θα επηρεάσει τον θεσμό. Θα σκέφτεται στρατηγικά και θα παλεύει με την προσωπική έναντι της θεσμικής αντίδρασης. Ξέρουμε πόσο στενά ακολούθησε το παράδειγμα της γιαγιάς του και η θεσμική αντίδραση μπορεί να επικρατήσει της προσωπικής. Αλλά είναι σταθερά προστατευτικός της δικής του οικογένειας και δεν πρόκειται να υποκύψει», αναφέρει άλλος στενός φίλος.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, δεν έχει ξεφύγει, με τον Χάρι να αποκαλύπτει τα καβγαδάκια μεταξύ Μέγκαν και Κέιτ όταν η πρώτη είπε ότι η δεύτερη είχε «εγκέφαλο μωρού» μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Λούη και να περιγράφει πώς η Κέιτ εμφανίστηκε «αηδιασμένη», αφού δάνεισε απρόθυμα στη Μέγκαν το λιπ γκλος της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Αναμένονται 4 συνεντέυξεις-«φωτιά» του Χάρι

Ο Χάρι έχει πολλά ακόμη να πει, και θα το κάνει σε τέσσερις συνεντεύξεις που θα μεταδοθούν τις επόμενες ημέρες, πριν από την επίσημη έκδοση του βιβλίου. Ο Γουίλιαμ έχει κάνει έναν διαφορετικό υπολογισμό, να αφήσει τις πράξεις να μιλήσουν πιο δυνατά από τα λόγια και η δουλειά του ως κληρονόμος να είναι αυτή που θα «πει» τα περισσότερα.

«Επικεντρώνεται στο να συνεχίσει τη δουλειά του και η δέσμευσή του στο καθήκον και την υπηρεσία είναι ακλόνητη. Προτιμά να επικεντρωθεί εκεί παρά στα βιβλία ή σε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει», λέει ένας σύμβουλος στους Sunday Times.

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δείξε, μην λες»: Ο Γουίλιαμ ακολουθεί τα βήματα της βασίλισσας Ελισάβετ

Ένας φίλος της βασιλικής οικογένειας λέει: «Ο Γουίλιαμ είναι σκληρός, η οικογένεια μπορεί να παίξει το μακροπρόθεσμο παιχνίδι με τον τρόπο που ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μπορούν. Μπορούν να βγάλουν προς τα έξω την εσωτερική τους… «βασίλισσα Ελισάβετ»: «Δείξε, μην λες, δείξε ότι αυτός είναι ο ρόλος που έχεις αναλάβει με θάρρος και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι ένας πολύ ισχυρός αντίλογος σε όλα αυτά».

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

«Ο Γουίλιαμ ήταν η “μαμά” του Χάρι. Πως το κάνεις αυτό;» -Η δυσαρέσκεια των κοινών φίλων

Η απιστία του Χάρι που αποκάλυψε τα πάντα έχει προκαλέσει έκπληξη στους στενούς φίλους και των δυο αδελφών, οι οποίοι πίστευαν ότι πάντα θα κάλυπτε ο ένας τα νώτα του άλλου, όσο κι αν απομακρύνονταν.

Παρόλο που οι καβγάδες στην κουζίνα του Νότιγχαμ Κότατζ το 2019 ήταν εδώ και καιρό γνωστοί στο στενό τους κύκλο, κανείς δεν πίστευε ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα έφτανε εκεί. Γιατί; Λόγω των πολλών μυστικών που κρατούσαν για τον Χάρι τόσο η οικογένεια αλλά και οι φίλοι για χρόνια, πολλά από τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στα αποσπάσματα του βιβλίου που διέρρευσαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ξέρω πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο στον αδελφό σου, ακόμη και αν δεν τον συμπαθείς ή δεν τα πηγαίνεις καλά μαζί του πια. Ο Γουίλιαμ ήταν πάντα εκεί για να μαζέψει τα κομμάτια του Χάρι, ήταν η μαμά του [μετά την Νταϊάνα]», λέει ένας φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια για τα οποία ο Χάρι τηλεφώνησε σε φίλους του και τους είπε: “πέταξε αυτή τη φωτογραφία, υποσχέσου ότι δεν θα μιλήσεις γι’ αυτό”. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο Γουίλιαμ, ο οποίος (συγκριτικά) είναι πεντακάθαρος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά. Είναι εξωφρενικά άπιστο», προσθέτει.

Οι φίλοι του Χάρι τον «απειλούν» με… αποκαλύψεις

Ένας άλλος στενός φίλος των αδελφών λέει: «Δεν είναι στρατηγικά έξυπνο. Ο Χάρι είναι καλός στο να βγάζει την αφήγησή του προς τα έξω, αλλά εμείς ξέρουμε τόσα πολλά, έχουμε καθαρίσει τόσα πολλά “χάλια” όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν τόσα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί φίλοι του Χάρι, που κάποτε ήταν πιστοί σε αυτόν, λένε ότι σκέφτονται αν θα βγουν στα πρακτικά για να καταρρίψουν ορισμένους από τους ισχυρισμούς του ως «βλακείες» και να ρίξουν τις δικές τους «βόμβες»: «Η αφοσίωση λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις».

Τα «ψέμματα» (;) του Χάρι

Στον απόηχο της συνέντευξης των Σάσεξ στην Όπρα, η βασίλισσα είχε δηλώσει τότε ότι «ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν» και μετά το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix πρώην βασιλικοί βοηθοί χαρακτήρισαν ορισμένους από τους ισχυρισμούς τους ως «ψέματα». Ο Χάρι υποσχέθηκε όλη την αλήθεια στο βιβλίο του, αλλά ορισμένες από τις αφηγήσεις του δημιουργούν απορίες στους γνωρίζοντες.

Ο ισχυρισμός του ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ τον ενθάρρυναν να φορέσει ναζιστική στολή σε ένα πάρτι το 2005, όταν ο Χάρι ήταν 20 ετών, αποτελεί είδηση για έναν πρώην βασιλικό σύμβουλο, ο οποίος είχε βοηθήσει να χειριστεί τις συνέπειες αυτόυ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν εκεί, σε καμία περίπτωση ο Χάρι δεν μου είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρθηκε σε κανέναν σύμβουλο εκείνη την εποχή ότι ήταν ιδέα του Γουίλιαμ και της Κέιτ ή ότι το θεωρούσαν ξεκαρδιστικά αστείο. Αυτή η ανάμνηση δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή».

Οι βασιλικοί παρατηρητές αναρωτιούνται ποιος είναι ο τελικός στόχος του Χάρι, συλλογιζόμενοι ότι δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει την αληθινή ευτυχία με ένα «σχέδιο μάχης» με ατελείωτες επιθέσεις στην οικογένειά του και τον θεσμό, βλάπτοντας τελικά μόνο τον εαυτό του.

«Ο Χάρι είναι κατεστραμμένος. Για να το αντιμετωπίσει έγραψε ένα βιβλίο»

Ένας φίλος του Χάρι λέει ότι αυτή η άποψη χάνει το νόημα: «Ίσως να πιστεύει ήδη ότι κέρδισε με το να ανοίξει όλα τα χαρτιά του στο τραπέζι. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που για 30 χρόνια ζούσε μια ζωή που πραγματικά δεν ήθελε να ζήσει. Φυσικά ζημιώνει άλλους ανθρώπους στην πορεία, αλλά ο ίδιος ένιωθε αδικημένος και κατεστραμμένος για χρόνια».

«Δεν μπορείτε να υποτιμήσετε πόσο θυμωμένος ένιωθε που τον έλεγχαν μέσα στα όρια του ιδρύματος για τόσο πολύ καιρό. Αυτό που σίγουρα δεν θέλει να κάνει πια είναι να ζει σκεπτόμενος: “Πώς θα φανεί από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων;”. Δεν σκέφτεται ,”Πώς θα φανώ;”. Σκέφτεται, “Άστο, έχω ζήσει μια ζωή για τόσο πολύ καιρό όπου με ελέγχουν για τόσο καιρό”. Ο κόσμος πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθεί γιατί το έκανε αυτό. Πολλοί θα ρωτήσουν αν είναι πραγματικά καλά. Ξέρουμε ότι δεν είναι. Είναι κατεστραμμένος και ένας τρόπος να το αντιμετωπίσει είναι να γράψει ένα βιβλίο», ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Πώς θα το παίξουν ο Γουίλιαμ και ο βασιλιάς; : «Ο Γουίλιαμ θα ήθελε να συμφιλιωθεί, αλλά πώς μπορεί αυτή τη στιγμή; Ίσως μόλις ο Χάρι γράψει ένα βιβλίο για όλη τη σπουδαία δουλειά που κάνει η βασιλική οικογένεια», τόνισε λέει ένας στενός φίλος.

Ο Βασιλιάς είναι πληγωμένος: «Σας παρακαλώ, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μια δυστυχία»

Ο βασιλιάς Κάρολος, που παρουσιάζεται στα αποσπάσματα που διέρρευσαν από το «Spare» ως ένας φιλάργυρος, συναισθηματικά καχεκτικός πατέρας που δεν αγκάλιασε τους γιους του όταν τους είπε για τον θάνατο της Νταϊάνα, παντρεύτηκε την Καμίλα παρά τις εκκλήσεις τους να μην καλύψει τον ρόλο της «κακιάς μητριάς» και ζήλεψε τη δημοτικότητα των γιων του και των συζύγων τους που επισκίασε τη δική του, εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από τον Γουίλιαμ.

Αυτό δεν είναι ανακούφιση για τον μονάρχη, όπως λένε οι λένε στενοί φίλοι: «Ο βασιλιάς δεν είναι λιγότερο πληγωμένος επειδή δεν ήταν τόσο στο επίκεντρο του θυμού και της απογοήτευσης που βγάζει το βιβλίο του Χάρι. Το νιώθει το ίδιο έντονα, δεν είναι λιγότερο οδυνηρό γι’ αυτόν επειδή το επίκεντρο είναι ο γιος του και όχι ο ίδιος. Υπάρχει πολύς οικογενειακός πόνος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, το 2021 ο Κάρολος παρακάλεσε τους γιους του: «Σας παρακαλώ, αγόρια, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μια δυστυχία». Μια έκκληση που έπεσε στο κενό από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ένας άλλος φίλος του βασιλιά, λέει: «Ο Κάρολος θα είναι σαστισμένος και συντετριμμένος, αλλά είναι ανθεκτικός».


Πηγή