Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Σε απομόνωση για μήνες η Ελισάβετ – «Λουκέτο» επ’ αόριστον στο Μπάκιγχαμ

Σε απομόνωση για μήνες η Ελισάβετ – «Λουκέτο» επ’ αόριστον στο Μπάκιγχαμ

Μπορεί η Μ. Βρετανία να σχεδιάζεται η χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως, η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πως δεν θα ισχύσει και για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν,  πιθανότατα να αναγκαστεί να παραμείνει σε απομόνωση για μήνες και να μην επιστρέψει στα τακτικά βασιλικά της καθήκοντα.

Η 94χρονη Μονάρχης παραμένει σε καραντίνα με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο στο κάστρο Γουίνδσορ. Και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενδέχεται να μην επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, ο βασιλικός βιογράφος, Άντριου Μόρτον ανέφερε στη Sun πως φοβάται ότι η βασίλισσα – το πρόγραμμα της οποίας δεν αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο – μπορεί να μην είναι ποτέ σε θέση να επιστρέψει στα κανονικά της καθήκοντα και ενδεχομένως θα κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση.

«Είναι τρομερά λυπηρό, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ τη συνήθη δουλειά της. Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί σύντομα και θα είναι μαζί μας για μήνες, αν όχι χρόνια. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την βασίλισσα να αρχίσει να συναντά κόσμο σε τακτική βάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λουκέτο» στο Μπάκιγχαμ

Την ίδια στιγμή, οι Sunday Times ανέφεραν πως το Μπάκιγχαμ θα παραμείνει κλειστό για το καλοκαίρι, ενώ ακυρώνονται οι εμφανίσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας για το Trooping The Color αλλά και τα πάρτι που κάνει στον κήπο του παλατιού η βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, επισημαίνουν πως το Παλάτι είχε να κλείσει εδώ και 27 χρόνια.

Πιστεύεται, δε, ότι είναι η μεγαλύτερη απουσία της βασίλισσας από τα επίσημα καθήκοντά της στα 68 χρόνια της βασιλείας της, μιας και το πρόγραμμά της δεν αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο, το λιγότερο.


Πηγή