Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Σε κλειστό κύκλο η κηδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι

Παγκόσμια θλίψη σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, γνωστός και ως Vangelis νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Γαλλία με κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 17 Μάϊου.

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει στο Παρίσι, σε στενό κύκλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικηγορικό γραφείο του Βαγγέλη Καλαφάτη, όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του και επιβεβαίωσε τον θάνατό του, ανέφερε: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

Σε ότι αφορά τα περί περιουσίας και κληρονόμων του ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφήνει πίσω του ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία. Αφήνει όμως τι μουσικές του, ένα σπουδαίο μουσικό έργο-κεφάλαιο για τον σύγχρονο πολιτισμό, που θα συντροφεύει πάντα άπαντες.

Βαγγέλης Παπαθανασίου, Λώρα Μεταξά
Βαγγέλης Παπαθανασίου, Λώρα Μεταξά /Φωτογραφία: NDP

Πηγή