Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Σοφί Μαρσό: Όταν ήμουν έφηβη οι υπεύθυνοι των κάστινγκ μου ζητούσαν να βγάζω τη μπλούζα μου στις οντισιόν

Το πρώην Bond Girl, Σοφί Μαρσό, αποκάλυψε πως 60χρονοι διευθυντές casting της ζητούσαν να γδυθεί σε οντισιόν ως έφηβη ηθοποιός και ότι η διαδικασία την άφησε να νιώθει «σαν τίποτα».

Η 55χρονη σήμερα ηθοποιός, έγινε γνωστή στη Γαλλία αφού πρωταγωνίστησε στην εφηβική ρομαντική κωμωδία «La Boum» στα 13 της χρόνια και συνέχισε να γοητεύει το διεθνές κοινό στην ταινία «Braveheart» το 1995 και στην ταινία «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός» το 1999.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην Telegraph για την πορεία της στον κινηματογράφο, η Σοφί Μαρσό, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Everything Went Fine», δήλωσε ότι αναπολεί τα εφηβικά της χρόνια με «θλίψη».

Εξήγησε ότι ένιωθε θλίψη «ως 16χρονο κορίτσι, όταν εκείνοι οι 50-60χρονοι άντρες [στα κάστινγκ] μου έλεγαν: “Βγάλε το πουκάμισό σου γιατί είναι μια σέξι σκηνή”. Με διέταζαν σαν να ήμουν ένα τίποτα».

«Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την ηλικία ή την εξουσία σου για να ζητάς από ένα νεαρό κορίτσι να γδυθεί. Αποκλείεται! Ξέρω ότι ήταν λάθος. Αλλά επίσης, πολλές φορές δεν ήμουν σίγουρη για το τι έπρεπε να κάνω. Ήμουν ηθοποιός και ήθελα τους καλούς ρόλους. Καταλαβαίνω γιατί εκμεταλλεύονται τα κορίτσια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποκαλώντας τη φήμη «βίαιο σοκ», εξήγησε: «Όταν γίνεσαι διάσημος τόσο νέος, προστατεύεις τον εαυτό σου δημιουργώντας μια φούσκα γύρω από την ευπάθειά σου. Το τίμημα που πληρώνεις για την ασφάλεια είναι η απομόνωση. Το βλέπω τώρα στα μάτια τόσων πολλών διασημοτήτων. Όσο πιο διάσημοι γίνονται τόσο πιο μοναχικοί γίνονται».

Η Sophie Marceau και ο Pierre Cosso στα γυρίσματα της ταινίας La Boum 2
Η Sophie Marceau και ο Pierre Cosso στα γυρίσματα της ταινίας “La Boum 2” / Φωτογραφία: Sveeva VIGEVENO/Gamma-Rapho μέσω Getty Images

Η ηθοποιός συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος την μπερδεύει με τον χαρακτήρα της Vic που υποδύθηκε στο La Boum και στη συνέχειά του, το La Boum 2, γεγονός που ενίσχυσε το συναίσθημα της αποξένωσης.

Ωστόσο, είπε ότι έβλεπε τον πολύ μεγαλύτερό της πρώην σύντροφο Andrzej Zulawski, έναν Πολωνό σκηνοθέτη, με τον οποίο άρχισε να βγαίνει όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 32, ως προστάτη και «ασπίδα» της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τον Andrzej, με τον οποίο έβγαινε για 16 χρόνια και ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2016, η Σοφί Μαρσό είπε ότι την προστάτευε από τον δημόσιο έλεγχο που δέχονταν ως το νέο λαμπρό νέο αστέρι του γαλλικού κινηματογράφου.

Είπε ότι το να γίνει διάσημη σε νεαρή ηλικία σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει όπως οι άλλοι άνθρωποι και ότι αισθάνεται νέα και μεγάλη ταυτόχρονα. Η ηθοποιός, της οποίας οι γονείς ήταν ένας οδηγός φορτηγού και μια πωλήτρια, εξήγησε ότι έπρεπε να απομονωθεί προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή στην εφηβεία της.

Η Σοφί Μαρσό πέρσι στις Κάννες
Η Σοφί Μαρσό πέρσι στις Κάννες / Φωτογραφία: AP /Brynn Anderson

Παράλληλα, αποκάλυψε επίσης πως είναι ευγνώμων στους γονείς της που την προσγείωσαν εκείνες τις πρώτες μέρες και φρόντισαν να της συμπεριφέρονται δίκαια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ έχει επαινεθεί για την εμφάνισή της καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Σοφί Μαρσό, η οποία υποδύθηκε την Elektra King στο πλευρό του Πιρς Μπρόσναν στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, «The World Is Not Enough», είναι χαλαρή σχετικά με τη γήρανση.

Είπε ότι γνωρίζει ότι η ομορφιά ξεθωριάζει και ότι δεν θέλει να ξοδεύει το χρόνο της με εμμονές σχετικά με την εμφάνιση της που γερνάει. Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως δεν μπορεί να είναι πιο όμορφη τώρα από το πώς ήταν κάποτε και ότι δεν θέλει να κυνηγάει την αιώνια νεότητα.

Δήλωσε ότι είναι ευτυχισμένη που ασχολείται με τη δουλειά της και ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να νιώθει συναισθήματα και όχι να έχει εμμονή με τις ρυτίδες της.


Πηγή