Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Στεφανία Λυμπερακάκη: Ποια είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2020

Στεφανία Λυμπερακάκη: Ποια είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2020

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου. Η συμμετοχή της 17χρονης Στεφανίας ανακοινώθηκε επίσημα μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου.

«SUPERG!RL» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Stefania, τη μουσική του οποίου συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ποια είναι η φετινή εκπρόσωπος

Η 17άχρονη Stefania γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.

Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.

Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».

Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για εκείνη. Η 17άχρονη την έχει ήδη κερδίσει, καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες.

Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70k) και σ’ αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram (247k).

Το πρώτο της μήνυμα στο Instagram

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη φετινή εκπροσώπηση, η Στεφανία Λυμπερακάκη ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram το πρώτο της μήνυμα, εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό της.

«Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!! Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!» έγραψε η 17χρονη τραγουδίστρια.

View this post on Instagram

OMG FINALLY I can confirm the rumours that have been going around for a while now: YESSS I will proudly represent my country GREECE in the Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam!! It’s so crazy to realize that this dream has actually come true!! Many thanks to ERT for giving me this opportunity! I hope to make my fellow Έλληνες and also all Nederlanders so proud! I will go for it 100% and I will not let you down!! 🧡 ••• Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!! Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!! 💙 ••• #ESC2020 #Eurovision #Greece #ERT #SUPERG!RL

A post shared by Stefania (@stefania_) on




Πηγή