Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Στην Αυστραλία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Στο Σίδνεϊ έφτασαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, πρώτο σταθμό της επίσημης επίσκεψής τους στην Αυστραλία, τα Φίτζι, την Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του ζευγαριού μετά τον γάμο του, τον περασμένο Μάιο, και θα έχει διάρκεια 16 ημέρες.

Το ταξίδι συμπίπτει με την 4η διοργάνωση των αγώνων Invictus Games, στο Σίδνεϊ.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν πολλοί εκπρόσωποι ου Τύπου τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο Admiralty House, την κατοικία του κυβερνήτη του Σίδνεϊ, στο λιμάνι της πόλης.

Χάρι και Μέγκαν ακολουθούν τα χνάρια των γονιών του πρίγκιπα, του Καρόλου και της Νταϊάνα, που επίσης έκαναν το πρώτο τους «βασιλικό» ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Σήμερα είναι μέρα ξεκούρασης για το ζευγάρι, που αύριο θα αρχίσει τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian καλωσόρισε το ζυεγάρι στην Αυστραλία, χαρακτηρίζοντας «συναρπαστική» την επίσκεψή τους. Τις επόμενες ημέρες ο Χάρι και η Μέγκαν θα επισκεφθούν αξιοθέατα όπως την Όπερα του Σίδνεϊ, τον Ζωολογικό Κήπο Taronga και την παραλία Bondi, ενώ θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, την πόλη Dubbo, που μαστίζεται από ξηρασία και το νησί Fraser του Κουίνσλαντ.

Θα περάσουν μερικές ημέρες στα Φίτζι και την Τόνγκα πριν κλείσουν την περιοδεία τους με ταξίδι τεσσάρων ημερών στη Νέα Ζηλανδία.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα κηρύξει την Παρασκευή στο Σίδνεϊ την έναρξη των αγώνων Invictus Games και θα παρακολουθήσει τις τελετές έναρξης και λήξης.

localStorage.clear();


Πηγή