Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ερωτικά σκίτσα με υπογραφή Υβ Σεν Λοράν

Σκίτσα ερωτικού και πορνογραφικού περιεχομένου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στη συλλογή 271 σχεδίων με την υπογραφή του Υβ Σεν Λοράν που εντόπισε ο δημοσιογράφος Γκαμπριέλ Γκαρσιά, σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Τα σκίτσα θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, στην εκπομπή «Stupefiant!» της Λέα Σαλαμέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, η κυριότητα αυτών των έργων είχε αμφισβητηθεί σε μήνυση που είχε καταθέσει ο Πιέρ Μπερζέ, πρώην σύντροφος και συνέταιρος του αείμνηστου Γάλλου σχεδιαστή, ο οποίος είχε κάνει λόγο για κλοπή. Ο Μπερζέ, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο, είχε καταθέσει τη μήνυση το 2011.

«Δεν είναι μια απλή συλλογή, είναι ολόκληρο το έργο του» δηλώνει ο σημερινός κάτοχος της συλλογής Λόταρ Γκαλινά, ο οποίος δεν έχει επίσημο τίτλο ιδιοκτησίας.

Τα σκίτσα σχεδιάστηκαν μεταξύ 1956 και 1992 και δείχνουν γυμνούς άνδρες με ογκώδεις μύες και φαλλό σε στύση και ο διάσημος μόδιστρος τα είχε προσφέρει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στον σοφέρ του Φαμπρίς Τομάς, που έγινε εραστής του.

Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον Τομάς στον Καναδά, όπου ζει, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται με ποιον τρόπο τα σκίτσα έφτασαν στον Γκαλινά.

Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, μεγάλος θαυμαστής του Σεν Λοράν, ο οποίος γνώριζε την ύπαρξη αυτών των ερωτικών σκίτσων και μάλιστα λέει πως έχει και ο ίδιος ένα στην κατοχή του.

Η εκπομπή θα είναι αφιερωμένη στον Ιβ Σεν Λοράν, με ρεπορτάζ για «Το Μαρόκο του Ιβ Σεν Λοράν» και τη μαρτυρία της Γαλλίδας Μπετί Κατρού, που υπήρξε μούσα του σχεδιαστή, η οποία τον συντρόφευε τις νύχτες που έμενε ξάγρυπνος και διηγείται ότι συχνά υποβάλλονταν οι δυο τους σε θεραπεία αποτοξίνωσης. «Είχαμε τον ίδιο γιατρό… δεν είχαμε παρά μια επιθυμία: να ξεφύγουμε για να ξαναρχίσουμε» τονίζει.

localStorage.clear();


Πηγή