Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Στο Σούνιο οι βασιλείς Ματθίλδη και Φίλιππος του Βελγίου –Ξενάγηση και απίστευτο στιλ [εικόνες]

Επίσκεψη στο Σούνιο πραγματοποίησε σήμερα ο πρωί το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη.

Το βασιλικό ζευγάρι πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη μετά από 21 χρόνια. Χθες, το ζεύγος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα ενώ το βράδυ, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασιλικό ζευγάρι ξεναγήθηκε στο Ναό του Ποσειδώνα
Το βασιλικό ζευγάρι ξεναγήθηκε στο Ναό του Ποσειδώνα

Στο Σούνιο το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου

Σήμερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά επίσκεψη στο κέντρο Ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο Adama. Aκολούθησε σύντομη επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο όπου το ζευγάρι ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο.

Η βασίλισσα Ματθίλδη
Η βασίλισσα Ματθίλδη

Η βασίλισσα Ματθίλδη ήταν πολύ κομψή επιλέγοντας ένα μπλε και λευκό φόρεμα με ζώνη στη μέση, το οποίο συνδύασε με ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο για τον ήλιο. Κατά την ξενάγησή τους, όπως σημειώνει η Daily Mail, το βασιλικό ζευγάρι δεν σταμάτησε να κρατά ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια σπάνια στιγμή τρυφερότητας. Φυσικά, δεν δίστασαν να ποζάρουν μπροστά στο ναό του Ποσειδώνα για τους φωτογράφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φορτωμένο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού, που αποτελεί τη μία εκ των τριών ανασκαφών της Βελγικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα.

Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο τέλος της ημέρας, οι Βασιλείς θα πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα θαυμάσουν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Σούνιο
Το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Σούνιο

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Βασιλιά και της Βασίλισσας, θα διοργανωθεί συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, ΑΕ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει δεξίωση. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της ζωφόρου του Παρθενώνα.


Πηγή