Κυριακή , 26 Μάιος 2024

Συγκίνηση για τον Μπρους Γουίλις: Viral το βίντεο που έλεγε πως τίποτα δεν τον σταματά -«Νίκησα τρομοκράτες…»

Ένα βίντεο με τον Μπρους Γουίλις να δηλώνει πως «τίποτα δεν θα τον ρίξει» εμφανίστηκε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου η οικογένειά του αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με άνοια.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του που αποκαλύπτει τη μάχη που δίνει ο ηθοποιός με μια πραγματικά δύσκολη ασθένεια προκάλεσε συγκίνηση. Μηνύματα συμπαράστασης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο δείχνει τον 67χρονο ηθοποιό να μιλά στο Comedy Central το 2018, αστειευόμενος πως είχε νικήσει κάθε είδους απειλή, από «τρομοκράτες μέχρι δικηγόρους διαζυγίων και την ανδρική φαλάκρα».

«Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει»

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, ο Μπρους Γουίλις λέει: «Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, μου έχουν επιτεθεί τρομοκράτες, αστεροειδείς, κριτικοί κινηματογράφου, κριτικοί μουσικής, δικηγόροι διαζυγίου, ανδρική φαλάκρα και τίποτα από αυτά δεν με σταμάτησε γιατί είμαι ακόμα ο γαμ@@@ Μπρους Γουίλις» με το κοινό να ξεσπά σε ένα θερμό χειροκρότημα και τον ηθοποιό να υποκλίνεται στη συνέχεια ελαφρά.

Το απόσπασμα αναδημοσιεύτηκε από αρκετούς θαυμαστές στο Twitter μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης FTD του Μπρους Γουίλις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, η οικογένειά του μοιράστηκε μια δήλωση που αποκάλυπτε πως ο ηθοποιός διαγνώστηκε με άνοια, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποσύρθηκε από την υποκριτική λόγω της μάχης του με την αφασία.

Η FTD επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου πίσω από το μέτωπο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αντιμετωπίζει συμπτώματα όπως αλλαγές στην προσωπικότητας, εμμονική συμπεριφορά και δυσκολίες στην ομιλία.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις

Στην ανακοίνωσή της η οικογένειά του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης για τον Μετωποκροταφικό Εκφυλισμό και η οποία τη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης, ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του «έχει επιδεινωθεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που όλοι έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση των όσων βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε την διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση που επιτέλους έχουμε μια σαφή διάγνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια που πολλοί από εμάς δεν έχουν ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για τα άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας, και επειδή η διάγνωση μπορεί να πάρει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε.

Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η όποια προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα.

Ο Μπρους πίστευε πάντα ότι έπρεπε να χρησιμοποιεί τη φωνή του στον κόσμο για να βοηθάει τους άλλους και να ευαισθητοποιεί για σημαντικά θέματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

Ξέρουμε μέσα μας ότι -αν μπορούσε σήμερα- θα ήθελε να ανταποκριθεί, δίνοντας παγκόσμια προσοχή και σύνδεση με όσους επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δική μας είναι μόνο μία οικογένεια με ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από FTD και ενθαρρύνουμε τους άλλους που την αντιμετωπίζουν να αναζητήσουν τον πλούτο των πληροφοριών και της υποστήριξης που διατίθενται μέσω της AFTD (@theaftd, theaftd.org).

Και για όσους από εσάς είχατε την τύχη να μην έχετε προσωπική εμπειρία με την FTD, ελπίζουμε ότι θα αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε γι’ αυτήν και να υποστηρίξετε την αποστολή της AFTD με όποιον τρόπο μπορείτε.

Ο Bruce έβρισκε πάντα χαρά στη ζωή – και βοήθησε όλους όσους γνώριζε να κάνουν το ίδιο. Σημαίνει τα πάντα για μας να βλέπουμε αυτή την αίσθηση φροντίδας να αντανακλάται σε αυτόν και σε όλους μας.

Συγκινηθήκαμε τόσο πολύ από την αγάπη που μοιραστήκατε όλοι για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Η συνεχής συμπόνια, η κατανόηση και ο σεβασμός σας θα μας επιτρέψουν να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ζωή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή