Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024
Συγκινεί ο Γιώργος Θεοφάνους: Λύγισε όταν μίλησε για την απώλεια της μητέρας του

Συγκινεί ο Γιώργος Θεοφάνους: Λύγισε όταν μίλησε για την απώλεια της μητέρας του

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ τα Δευτέρας ο Γιώργος Θεοφάνους. Και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης προχώρησε σε μία σπάνια και συγκινητική εξομολόγηση. Ειδικά, όταν αναφέρθηκε στην απώλεια της μητέρας του, την οποία έχασε νωρίς. Μάλιστα, «λύγισε» στον τηλεοπτικό «αέρα» συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.

«Η μητέρα μου ήταν αυτή που με πίστευε και έφυγε όταν ήμουν ούτε 16 ετών. Δεν με είχε δει ποτέ. Ακόμα και στο Ωδείο, στις απλές συναυλίες που δίναμε εκεί, δεν τα κατάφερε να έρθει. Ήταν μια άρρωστη από όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό. Θυμάμαι σαν τώρα πως είχε καρκίνο στον μαστό, το ανακάλυψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και δεν μας είπε τίποτα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Αυτό είναι το λάθος, ρε παιδί μου, που κάνουν οι γυναίκες. Η πρόληψη είναι το κυριότερο πράγμα. Αποφάσισε, λοιπόν, να μην μας το πει, περάσαμε μαζί τα Χριστούγεννα και μετά μπήκε στο νοσοκομείο. Έχω γενέθλια στις αρχές του Γενάρη, φτιάξαμε ένα κέικ κι έσβησα εκεί τα κεράκια».

Όταν, δε, αντίκρισε ένα γράμμα που είχε γράψει ο ίδιος στη μητέρα του, «λύγισε» από το συναισθηματικό βάρος της στιγμής.

«Δεν σου κρύβω πως αυτό το σημείωμα το έστειλα από κεκτημένη ταχύτητα από το αρχείο μου… Της έγραψα αυτό σε μια κάρτα!».

Για την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, είπε: «Θυμάμαι την ημέρα που κάναμε την κηδεία της μαμάς μου. Πέθανε πολύ μικρή και ήταν εκεί η μάνα της, η γιαγιά της και τα παιδιά της. Έφυγε ο μεσαίος κρίκος! Πόσο παράλογο μπορεί να ήταν αυτό; Έλεγαν όλοι “τα ορφανά” και… Εγώ όχι! Πήγα από πάνω που έβαζαν το χώμα και τα λουλούδια και όταν έφυγαν όλοι και με τραβούσε ο μπαμπάς μου να φύγουμε, δεν έκλαιγα αλλά έλεγαν “όχι, αυτό το πράγμα θα με κάνει πιο δυνατό. Δεν θα το αφήσω να με πάρει από κάτω”. Λυπάμαι πολύ που έφυγε αλλά δεν με πήρε από κάτω».

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο από το 16ο λεπτό:


Πηγή