Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Τίπι Χέντρεν: Πώς είναι σήμερα, στα 94 της, η ξανθιά μούσα του Χίτσκοκ -Έχει διάσημη κόρη και εγγονή [εικόνες]

Η ηθοποιός Τίπι Χέντρεν, μία από τις ξανθιές μούσες του μετρ του τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, έκλεισε τα 94 της χρόνια.

Η Χέντρεν έγινε διάσημη όταν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ταινία τρόμου του Χίτσκοκ «Τα πουλιά». Έπαιξε επίσης στις ταινίες του «Μάρνι», «Πουλιά 2» και «Ο Άγνωστος του Πασίφικ Χάιτς».

Είναι γνωστό ότι ο Χίτσκοκ προτιμούσε τις ξανθιές, όμορφες και μοιραίες γυναίκες για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες του, όπως ήταν η Τίπι Χέντρεν, η Γκρέις Κέλι, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ντόρις Ντέι, Κιμ Νόβακ, η Έβα Μαρί Σέιντ, η Τζάνετ Λι και η Μάρλεν Ντίτριχ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Τίπι Χέντρεν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ
H Τίπι Χέντρεν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ /Φωτογραφία: AP Photo

Ποια είναι η Τίπι Χέντρεν

Γεννήθηκε το 1930 στη Μινεσότα, από τον Μπερνάρντ Καρλ Χέντρεν και την Δωροθέα Ενρίεττα Εκχάρτ. Από την πλευρά του πατέρα της είναι Σουηδή ενώ από την πλευρά της μητέρας της Γερμανίδα και Νορβηγή.

Ο πατέρας της είχε ένα μικρό κατάστημα στο Λαφάγιετ της Μινεσότα, και της έδωσε το παρατσούκλι «Τίπι» (στα σουηδικά σημαίνει μικρό κορίτσι), ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Νάταλι Κέι.

H Τίπι Χέντρεν ως μοντέλο
H Τίπι Χέντρεν ως μοντέλο /Φωτογραφία: AP Photo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μικρή ηλικία η Χέντρεν ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, κάνοντας φωτογραφίσεις για περιοδικά και παίρνοντας μέρος σε επιδείξεις μόδας στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο με εξώφυλλα σε περιοδικά κορυφαίων περιοδικών, μεταξύ των οποίων το Life και το Glamour, η Τίπι μπήκε στην ηθοποιία, έπειτα από μια τηλεοπτική διαφήμιση αναψυκτικού το 1961, όταν ο Χίτσκοκ ήρθε σε επαφή με τον ατζέντη της και συναντήθηκαν χωρίς όμως να της πει ότι την ήθελε για την ταινία «Τα πουλιά». Η Γκρέις Κέλι είχε μόλις αρραβωνιαστεί τον πρίγκιπα Ρενιέ και θα εγκατέλειπε την υποκριτική, έτσι ο Χίτσκοκ έπρεπε να βρει νέα πρωταγωνίστρια.

H Τίπι Χέντρεν /Φωτογραφία: AP Photo
H Τίπι Χέντρεν /Φωτογραφία: AP Photo

Συνολικά έπαιξε σε 20 ταινίες, μεταξύ των οποίων στην τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, «Η Κόμισσα από το Χονγκ Κονγκ» το 1967.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1952 η Χέντρεν παντρεύτηκε τον Πίτερ Γκρίφιθ και απέκτησε μια κόρη, την Μέλανι, το 1957. Χώρισε και ξαναπαντρεύτηκε άλλες δύο φορές πριν αφοσιωθεί στην σωτηρία των άγριων ζώων, καθώς ασχολήθηκε εντατικά με το Shambala Preserve, ένα εξωτικό καταφύγιο για τα άγρια ζώα στην Καλιφόρνια.

H Τίπι Χέντρεν
H Τίπι Χέντρεν /Φωτογραφία: AP Photo

Η αγάπη της Τίπι Χέντρεν για τα άγρια ζώα

Η 94χρονη πλέον Χέντρεν, είχε πάθος με τα αιλουροειδή, που πολλές φορές μετατρεπόταν σε εμμονή. Αυτή η λατρεία της, την οδηγούσε σε αποφάσεις, που αργότερα αναγνώρισε και η ίδια ότι ήταν «ηλίθιες».

Μία από αυτές, ήταν να πάρει ως «κατοικίδιο» ένα λιοντάρι, σχεδόν 200 κιλών, τον Νιλ, στο σπίτι της, στο Μπέβερλι Χιλς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Τίπι Χέντρεν με το λιοντάρι της
H Τίπι Χέντρεν με το λιοντάρι της /Φωτογραφία: The LIFE Picture Collection

Μια άλλη απόφαση για την οποία έχει μετανιώσει, είναι η περίφημη ταινία περιπέτειας του 1983, «Roar», την οποία χαρακτηρίζει ως «την πιο επικίνδυνη ταινία που έγινε ποτέ». Σε αυτήν πρωταγωνιστούσε η ίδια η Χέντρεν και η τότε 13χρονη κόρη της, καθώς και 150 άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, τίγρεις, ιαγουάροι, λεοπαρδάλεις, πάνθηρες, τσιτάχ, κούγκαρ και τιγρολέοντες από το δικό τους θηριοτροφείο κατοικίδιων ζώων. Στην ταινία αναφέρεται ότι «Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τα γυρίσματα του Roar. Αλλά 70 μέλη του καστ και του συνεργείου, τραυματίστηκαν».

Η διάσημη κόρη και εγγονή της Τίπι Χέντρεν

Η 66χρονη σήμερα Μέλανι Γκρίφιθ γεννήθηκε το 1957. Ξεκίνησε την καριέρα της στα 70s. Το 1988 πρωταγωνίστησε στο «Εργαζόμενο κορίτσι», που της χάρισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα. Το 1990 πρωταγωνίστησε δίπλα στη μητέρα της στο «Ο Άγνωστος του Πασίφικ Χάιτς» και στη συνέχεια στη «Λολίτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ντον Τζόνσον όχι μία αλλά δύο φορές: Η πρώτη φορά ήταν το 1976. Παντρεύτηκαν ξανά το 1989 και χώρισαν οριστικά το 1996. Μαζί έχουν μια κόρη, την Ντακότα Τζόνσον, που ακολούθησε τα βήματα της μητέρας, του πατέρα αλλά και της γιαγιάς της.

H Τίπι Χέντρεν με την εγγονή της, Ντακότα Τζόνσον
H Τίπι Χέντρεν με την εγγονή της, Ντακότα Τζόνσον /Φωτογραφία: AP Photo

Στη συνέχεια, παντρεύτηκε τον Αντόνιο Μπαντέρας και απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Στέλλα, που είναι μοντέλο. Έχει αποκτήσει άλλο ένα παιδί, τον Alexander Bauer, από τον γάμο της με τον ηθοποιό του «Σημαδεμένου» Steven Bauer.

H Τίπι Χέντρεν με την κόρη της, Μέλανι Γκρίφιθ και τις εγγονές της, Ντακότα Τζόνσον και Στέλλα Μπαντέρας
H Τίπι Χέντρεν με την κόρη της, Μέλανι Γκρίφιθ και τις εγγονές της, Ντακότα Τζόνσον και Στέλλα Μπαντέρας /Φωτογραφία: AP Photo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 94α γενέθλια της Τίπι Χέντρεν

Η Μέλανι Γκρίφιθ μοιράστηκε στο Instagram δύο σπάνιες φωτογραφίες της μητέρας της που έκλεισε τα 94. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν το 2018.

«Χθες η μαμά aka MorMor έκλεισε τα 94!! Πάντα έτοιμη για πάρτι! Χρόνια πολλά μαμά Τίπι», έγραψε η κόρη της στη λεζάντα των φωτογραφιών. «MorMor» σημαίνει μητέρα στα νορβηγικά.

H Τίπι Χέντρεν στα 94α γενέθλιά της
H Τίπι Χέντρεν στα 94α γενέθλιά της /Φωτογραφία: Instagram

Στις φωτογραφίες, η Τίπι παραμένει ξανθιά με καρέ μαλλί και στιλάτη με ροζ ζακέτα, εντυπωσιακά κοσμήματα, περιποιημένο μανικιούρ και έντονο ροζ κραγιόν. Φορά χάρτινα, πολύχρωμα γυαλιά που γράφουν «Cake time» και απολαμβάνει την τούρτα γενεθλίων της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Τίπι Χέντρεν στα 94α γενέθλιά της
H Τίπι Χέντρεν στα 94α γενέθλιά της /Φωτογραφία: Instagram

Πηγή