Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τα τέσσερα κρίσιμα λάθη στο The Crown -Ειδικός εξηγεί

Τέσσερα κρίσιμα λάθη έγιναν στην τελευταία σεζόν της σειράς The Crown.

Η απεικόνιση της σκηνής με το αυτοκίνητο της Νταϊάνα έφτασε την «καλλιτεχνική δραματική ελευθερία στα άκρα», σύμφωνα με έναν βασιλικό εμπειρογνώμονα.

Ο Ντίκι Άρμπιτερ,
πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας,
έχει επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο
το The Crown αναπαριστά τη ζωή της βασιλικής
οικογένειας τη δεκαετία του 1990.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίοδος αυτή είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες δεκαετίες για τους royals μετά από μια σειρά γεγονότων -μεταξύ των οποίων η διάλυση του γάμου του νυν βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα και το «annus horribilis» της βασίλισσας.

Τα 4 κρίσιμα λάθη του The Crown

Ο Ντίκι δήλωσε
στη Sun Online ότι στα επεισόδια έχουν
παρουσιαστεί τέσσερα κρίσιμα λάθη.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος εργάστηκε για την Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της εποχής που απεικονίζει το The Crown, υποστήριξε ότι ήταν τα εξής: Ο πρίγκιπας Φίλιππος να έχει σχέση με την Penny Knatchbull και ο Φίλιππος να μιλάει στην Νταϊάνα για τις κασέτες του Andrew Morton.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισχυρίστηκε
επίσης ότι το γεγονός πως ο
Κάρολος ήθελε να παραιτηθεί η βασίλισσα
και το ότι η βασίλισσα αγκάλιαζε τον
Φίλιππο στα ερείπια της πυρκαγιάς στο
κάστρο του Ουίνδσορ επίσης δεν συνέβησαν
ποτέ.

η ηθοποιός που υποδύεται την Νταϊάνα μέσα σε αυτοκίνητο
Ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας καυτηρίασε την τελευταία σεζόν του The Crown

Ο Ντίκι χαρακτήρισε
επίσης «απόλυτη ανοησία» τη σκηνή με
την Νταϊάνα στο αυτοκίνητό της όταν τα
φρένα χαλάνε.

Δήλωσε στη Sun Online: «Ανέφερε στη συνέντευξη του Martin Bashir ότι κάποιος μπορεί να πειράξει τα φρένα της. Αλλά το Netflix έχει τρελαθεί με την καλλιτεχνική ελευθερία. Οδηγεί σε μια περιοχή που μοιάζει με την Belgravia, στρίβει και τελικά σταματάει. Απλά δεν συνέβη. Πήγαν την καλλιτεχνική ελευθερία στα άκρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η σχέση του πρίγκιπα Φιλίππου με την Penny Knatchbull, ο Ντίκι το αποκάλεσε «απόλυτη ανοησία».

«Υπήρχε διαφορά ηλικίας 30 ετών μεταξύ των δυο τους. Είχε μόλις χάσει την κόρη της και ένιωθε τις συνέπειες αυτού. Έδειξε στον πρίγκιπα Φίλιππο μια παλιά άμαξα σε ένα από τα γκαράζ και του ήρθε η ιδέα να την ανακαινίσει. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μπήκαν στην άμαξα -ή ότι πήγαν στο σπίτι της. Το να υπονοεί κανείς ότι υπήρχε σχέση είναι απλά ανοησία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί η βασίλισσα, όπως απεικονίζεται στη σειρά
Ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί η βασίλισσα, όπως απεικονίζεται στη σειρά

«Σίγουρα δεν συνέβη»

Χαρακτήρισε
επίσης ανοησία την απεικόνιση ότι ο
τότε πρίγκιπας Κάρολος ήθελε να παραιτηθεί
η βασίλισσα, προσθέτοντας: «Δεν θα το
έκανε. Ποτέ δεν θα το πρότεινε καν. Η
ίδια η μοναρχία ήταν πολύ δημοφιλής.
Και η ίδια η βασίλισσα ήταν πολύ
δημοφιλής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην γραμματέας
Τύπου είπε ότι η σκηνή όπου ο Φίλιππος
αντιμετωπίζει την Νταϊάνα σχετικά με
τις κασέτες για το βιβλίο του Andrew Morton
«σίγουρα δεν συνέβη».

«Διάβασε το βιβλίο μετά τη δημοσίευσή του, αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισε την Νταϊάνα γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Αλλά και η συγκινητική στιγμή που ο Φίλιππος κρατά αγκαλιά τη βασίλισσα στο St George’s Hall, μετά την πυρκαγιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ, δεν συνέβη, λέει ο Dickie.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μάλλον αρκετά αδύνατο, δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες σε μια συνάντηση -και δεν επέστρεψε παρά την επόμενη εβδομάδα. Συν το γεγονός ότι δεν θα επέτρεπαν ποτέ στη βασίλισσα να μπει στο κτίριο ούτως ή άλλως, επειδή δεν ήταν ασφαλές. Ήμουν εκεί για τρεις μέρες».

«Κατασκευασμένα»

Μιλώντας γενικά για την τελευταία σεζόν του The Crown, ο Ντίκι είπε: «Απλά επινοούν πράγματα. Και πολλά πράγματα είναι επινοημένα. Το κοινό θα το κοιτάξει και θα πει “α, αυτό συνέβη πραγματικά, πώς μπόρεσαν οι Βρετανοί να ανεχτούν τέτοιους ανθρώπους;”».

«Είχαμε ήδη τέσσερις σειρές. Το θέμα είναι ότι τώρα αυτή η σειρά κατευθύνεται περισσότερο προς το σήμερα. Είναι στο μυαλό όλων -θυμούνται ορισμένα θέματα. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σίγουρα δεν θα ανταποκριθούν. Αισθάνομαι ένα είδος θυμού επειδή ήμουν εκεί εκείνη την εποχή. Είναι απλώς ένα ψέμα», κατέληξε ο Ντίκι.


Πηγή