Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τελικά φαίνεται πως ο Dominic Thiem δεν ταξιδεύει μόνο για να παίξει τένις

Ο πρωταθλητής του US Open, Dominic Thiem πηγαίνει στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, συχνά για ολόκληρες εβδομάδες. Η συνήθης ρουτίνα για τους περισσότερους επαγγελματίες παίκτες τένις είναι απλή. Αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – γήπεδο. Μέχρι να τελειώσει το τουρνουά η καθημερινότητα του τενίστα περιορίζεται στο ξενοδοχείο και στο γήπεδο. Ωστόσο, για τον αθλητή του Red Bull, Thiem, που το 2019 έπαιξε 22 αγώνες τένις σε 15 χώρες, παίρνοντας τίτλους στο Κατάρ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Dominic Thiem κατά την διάρκεια της προπόνησής του στην Αυστρία

Ο 27χρονος επιλέγει συχνά να μείνει μια ημέρα παραπάνω σε κάθε πόλη για να εξερευνήσει την πόλη και να ανακαλύψει μια νέα κουλτούρα. Του αρέσει να ανακαλύπτει νέα εστιατόρια, καταστήματα αλλά και μουσεία.

«Μου άρεσε πολύ το Τόκιο όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά. Έτσι, τη δεύτερη φορά που πήγα, ήθελα να το εξερευνήσω σωστά», μας είπε. «Μετά τον τελευταίο μου αγώνα έμεινα για μια ολόκληρη μέρα για να δω την πόλη και τα αξιοθέατα. Σε μερικές πόλεις, μου αρέσει πολύ να το κάνω αυτό.»

Thiem, φορώντας ένα AlphaTauri t-shirt, εξερευνώντας την πόλη

Ο Thiem δεν έχει επισκεφθεί την ιαπωνική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2017 και παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιό του για το 2021 δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα ATP event που έχει προγραμματιστεί στο Τόκιο τον επόμενο χρόνο, μπορεί να επιστρέψει σύντομα.

Είναι πολύ καλύτερο να έχεις θεατές και fans. Σου δίνουν τόση θετική ενέργεια… Θα είναι εκπληκτικό το να παίξω ξανά σε γεμάτα στάδια.

«Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να επιστρέψω στη δράση. Τα εστιατόρια είναι το αγαπημένο μου πράγμα στις μεγάλες πόλεις, το να μπορώ να φάω όλα τα διαφορετικά φαγητά. Και επίσης να μπορώ να πάω σε όλα τα καταστήματα που θέλω. Εάν υπάρχει η ευκαιρία να πάω σε μουσείο, έκθεση ή συναυλία, θα το κάνω.»

Όταν δεν ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια ενός tour, ο Thiem μένει στην Αυστρία. Του αρέσει πολύ να ταξιδεύει σε ξένες χώρες κι έχει μια ολόκληρη ενότητα στον προσωπικό του website όπου μοιράζεται τις εμπειρίες του για τα μέρη που πηγαίνει, από το Ρέικιαβικ έως το Ρίο ντε Τζανέιρο. Ωστόσο, πολλά από τα τουρνουά ακυρώθηκαν το 2020 λόγω της κατάστασης.

Dominic Thiem στο THIEMs 7 στην Αυστρία

«Δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν πήγαμε στο Λονδίνο για να παίξουμε μέχρι στιγμής φέτος, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω στους τελικούς του Nitto ATP τον Νοέμβριο», μας είπε. «Λατρεύω επίσης τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη και τη Νέα Υόρκη, οπότε προσπάθησα να τις εξερευνήσω περισσότερο βγαίνοντας από το γήπεδο και το ξενοδοχείο».

Ο Thiem βρίσκεται συνέχεια στον δρόμο και το να πακετάρει τα σωστά ρούχα και να βρει το ξενοδοχείο που του ταιριάζει για να μείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του tour είναι μια διαρκής πρόκληση.

Όταν βρίσκεται σε αεροπλάνο, ο Thiem προσπαθεί να πιει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, να περπατάει και να τεντώνεται. Το ταξίδι για διακοπές είναι διασκεδαστικό, στο tour όχι και τόσο.

«Δεν μου αρέσει να πετάω τόσο πολύ για τουρνουά», λέει. «Το να κάνεις check in σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, να ζεις με μια βαλίτσα στο χέρι, δεν είναι τόσο υπέροχο, αλλά το συνηθίζεις. Κάνει το σπίτι ακόμη πιο ξεχωριστό.»

Μία τέτοια πρόκληση ήταν στο επαναπρογραμματισμένο φετινό Γαλλικό Όπεν, που έγινε σε εξωτερικούς χώρους τον Οκτώβριο αντί για τον Ιούνιο, όπως συνήθως.

«Ήταν μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Ήταν πολύ το κρύο στο γήπεδο», θυμάται ο Thiem. «Η θερμοκρασία και το φως ήταν επίσης πολύ διαφορετικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ιδρώνεις και ζεσταίνεσαι, αλλά στη συνέχεια κατά την αποχώρηση από το γήπεδο αρχίζεις και κρυώνεις πολύ. Έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς να μην σταματάω να κινούμαι.»

Τόσο το French Open όσο και το US Open, στο οποίο κατέκτησε και το παρθενικό του Grand Slam σε μια κενή Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, δεν έπαιξε μπροστά από κανέναν θεατή. Και για το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, η επιστροφή των θεατών στο γήπεδο είναι ψηλά στο wishlist για το 2021.

«Είναι πολύ καλύτερο με θεατές. Σου δίνουν τόση θετική ενέργεια. Το πρώτο απίστευτο πράγμα σε ένα τουρνουά είναι να βγεις έξω σε ένα γεμάτο γήπεδο. Θα είναι εκπληκτικό το να παίξω ξανά σε γεμάτα στάδια.»


Πηγή