Πέμπτη , 16 Μάιος 2024

Τζέφρι Ντάμερ: Ο σεναριογράφος της σειράς «απαντά» στους συγγενείς των θυμάτων του serial killer

Εκατομμύρια θαυμαστές έχει κερδίσει η σειρά του Netflix «Dahmer», που διηγείται την ιστορία του κανίβαλου serial killer Τζέφρι Ντάμερ.

Εκτός από τον θαυμασμό του κοινού, υπάρχουν και αρκετές αρνητικές αντιδράσεις για τη σειρά, κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων και την οικογένεια του Τζέφρι Ντάμερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βάρος της παραγωγής έχουν κατατεθεί πολλές μηνύσεις, με κάποιους να κατηγορούν τον σεναριογράφο Ράιαν Μέρφι πως «αλλοίωσε τα πραγματικά γεγονότα».

Απαντώντας στις κατηγορίες, δήλωσε πως η παραγωγή πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διηγηθεί την ιστορία ακριβώς όπως συνέβη στην πραγματικότητα. Τόνισε επίσης, πως το πλήρωμά του προσπάθησε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων, όμως κανείς δεν απάντησε στα αιτήματά τους.

«Το ερευνήσαμε πολύ καιρό. Δουλεύαμε επί τρία ή τριάμιση χρόνια, το γράφαμε, προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με 20 από τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, όμως ούτε ένα άτομο δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρει στο Hollywood Reporter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος τόνισε πως η σειρά είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένη στις πληροφορίες που σύλλεξε η ομάδα των ερευνητών του. «Κάποια από αυτά τα πράγματα, δεν ξέρω καν που τα βρήκαν. Ήταν σαν να προσπαθούσαμε να καλύψουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων, περπατώντας στα σκοτεινά», αναφέρει.

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι η σειρά αυτή προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων, αλλά και τις οικογένειές τους, δήλωσε πως δεν είχε τέτοιο σκοπό. Αντιθέτως, είναι διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να τιμήσει τα θύματα του Ντάμερ.

«Οτιδήποτε θα μπορούσαμε να κάνουμε για να συμβεί αυτό, θα ήμουν ευτυχής ακόμη και να το πληρώσω εγώ. Θα μπορούσε να στηθεί ένα μνημείο», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή