Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τζίνα Λολομπριτζίντα: Τα τραγικά τελευταία λόγια της -Πώς την εκμεταλλεύτηκε ο 36χρονος φίλος της

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είπε κάποτε ότι «έκανε τη Μέριλιν Μονρόε να μοιάζει με τη Σίρλεϊ Τεμπλ» και ξετρέλανε τους πάντες, από τον μεγιστάνα Χάουαρντ Χιουζ μέχρι τον δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο.

Αλλά όταν η σπουδαία Gina «La Lollo» Lollobrigida (Τζίνα Λολομπρίτζιτα) έφτασε στο θλιβερό τέλος της ζωής της, με το μοναχοπαίδι της να κάθεται δίπλα στο κρεβάτι της κρατώντας της το χέρι, οι αναμνήσεις της δεν ήταν αυτές που θα περίμενες από ένα σύμβολο σεξ του Χόλιγουντ, αλλά από μια γυναίκα που στιγματίστηκε από λύπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ στη μετέπειτα ζωή της η Τζίνα Λολομπρίτζιντα παραδέχτηκε ότι είχε αδυναμία στους νεαρούς άντρες, τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό της κόστισε ακριβά.

Τον Νοέμβριο, ο Andrea Piazzolla, 36 ετών, ο οποίος είχε μετακομίσει με την Gina αφού ήρθε στο σπίτι της αναζητώντας δουλειά σε ηλικία 21 ετών, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος για κλοπή εκατομμυρίων από τη σταρ, πριν από τον θάνατό της πέρυσι.

Ο Piazzolla, η οποία έκανε αρχικά ταπεινές εργασίες, αλλά γρήγορα έγινε απαραίτητος ως αυτοαποκαλούμενος προσωπικός της βοηθός, κατηγορήθηκε για «πλύση εγκεφάλου» και «εξαπάτηση» της ηθοποιού σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από την περιουσία, τα μετρητά, τα αυτοκίνητα και τα κοσμήματά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το ροζ παλάτι της με δέκα υπνοδωμάτια στην Αππία Οδό κοντά στη Ρώμη, η Τζίνα είχε τρία ακόμη διαμερίσματα στην πόλη, ένα σπίτι στο Μόντε Κάρλο, ένα στούντιο καλλιτέχνη στην Τοσκάνη, συν κοσμήματα, πίνακες αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, γλυπτά και έπιπλα αντίκες.

Αλλά όταν τελικά πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικία 95 ετών, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, είχε διαλυθεί.

Η ροζ βίλα, η οποία είναι πλέον σε άθλια κατάσταση, θα πρέπει να πουληθεί για να ξεπληρώσει τα μεγάλα χρέη της.

Για τον γιο της Milko Skofic, ο οποίος δεν είχε δει τη μητέρα του εδώ και πέντε χρόνια αφότου ο Piazzolla ανέλαβε όλο και περισσότερο τον έλεγχο της ζωής και των υποθέσεών της, ήταν το πιο θλιβερό τέλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τελευταίες κουβέντες της

«Ένα από τα τελευταία πράγματα που μου είπε εκείνη ήταν “τα έκανα όλα λάθος”», λέει ο Milko στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη για τον θάνατο της μητέρας του στην Daily Mail.

«Ήταν πολύ, πολύ συναισθηματική γιατί δεν με είχε δει για πολύ καιρό. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησε όλα όσα είχε χάσει και ότι ζούσε στο ψέμα. Έλεγε συνέχεια, “Όχι, όχι, όχι”».

Η επανένωσή τους, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Milko, Dimitri, 29 ετών, πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη. Για μια γυναίκα που κάποτε περιέγραφε τον εαυτό της ως «η μητέρα της Ιταλίας», ταίριαζε που πέθανε στην πόλη με την οποία είχε γίνει συνώνυμη – ακόμα κι αν τις τελευταίες της μέρες περνούσε σε μια ιδιωτική κλινική και όχι στην υπέροχη ροζ βίλα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ξέρω αν ήξερε ότι ήταν το τέλος ή όχι. Μερικές φορές ήταν εκεί και τότε το μυαλό της έτρεχε. Τότε ένα πρωί δεν ήταν καθόλου εκεί», λέει.

«Της κρατούσα το χέρι. Πέθανε την επόμενη μέρα λίγο πριν το μεσημέρι. Και αυτός ο δειλός δεν ήταν εκεί. Της πήρε τα πάντα και ξαφνικά, όταν είδε ότι δεν είχε τις αισθήσεις της την ημέρα πριν πεθάνει, έφυγε και δεν επέστρεψε.

«Ξέρω ότι μάλλον δεν ήξερε τι συνέβαινε, αλλά σίγουρα, αν σε νοιάζει, μένεις και της κρατάς το χέρι. Αλλά όχι, αυτός ο απατεώνας μόλις έφυγε».

Ο Μίλκο είναι εμφανώς στενοχωρημένος. Παρόλο που η μητέρα του τον τρέλανε κατά καιρούς, την αγαπούσε πολύ.

Τζίνα Λολομπριτζίντα
Τζίνα Λολομπριτζίντα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια ήταν η Τζίνα Λολομπριτζίντα

Περιγραφόμενη ως η Μόνα Λίζα του 20ού αιώνα, η Τζίνα ήταν βασίλισσα του Χόλιγουντ. Πρωταγωνίστησε με εμβληματικούς ηθοποιούς, όπως ο Φρανκ Σινάτρα, ο Έρολ Φλιν και ο Ροκ Χάντσον. Η εξαιρετική ομορφιά της και η πληθωρική φιγούρα της κλεψύδρας έκαναν τους άντρες να τρέμουν από τη λαγνεία, και τις γυναίκες από τον φθόνο.

Όταν η αντίπαλη σεξ σύμβολο Σοφία Λόρεν δήλωσε κάποτε ότι ήταν η «χυμώδης» των δύο, η Τζίνα απάντησε με την περιβόητη ατάκα: «Είμαστε τόσο διαφορετικές όσο ένα καλό άλογο κούρσας και μια κατσίκα… Είμαι το Νο 1».

Όταν στη δεκαετία του 1970 το Χόλιγουντ τελείωσε μαζί της -ή εκείνη τελείωσε με το Χόλιγουντ-, η Τζίνα δεν θα ήταν ποτέ το είδος της γυναίκας που θα πήγαινε ήσυχα.

Έτσι, επανεφηύρε τον εαυτό της ως μια ολοκληρωμένη γλύπτρια, φωτογράφος, επίδοξος πολιτικός και, εν συντομία, δημοσιογράφος. Ακολούθησαν εραστές, πολλοί πολύ νεότεροι από αυτήν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μητέρα μου ήταν επιρρεπής σε οπορτουνιστές πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά πάντα ξυπνούσε μετά από λίγο και κλωτσούσε αυτούς τους ανθρώπους στο **», λέει ο Milko. «Αυτή τη φορά δεν συνέβη. Αυτός ο απατεώνας κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι, αν την κολάκευες, θα έπαιρνες αυτό που ήθελες. Έτσι, την κολάκευσε. Ήταν απίστευτο. Όταν της μιλούσε, ήταν σχεδόν γονατισμένος μπροστά της. Δεν ξέρω αν η σχέση τους ήταν σεξουαλική. Η μητέρα μου είχε πάντα αυτό το πράγμα για νεαρούς άντρες, οπότε ίσως. Δεν γνωρίζω».

Η Marilyn Monroe συναντά την Gina Lollobrigida στα γυρίσματα της ταινίας The Seven Year Itch
Η Marilyn Monroe συναντά την Gina Lollobrigida στα γυρίσματα της ταινίας «The Seven Year Itch» / Φωτογραφία: Getty Images

Πώς ζούσε τον τελευταίο καιρό

Την ημέρα που πέθανε η Τζίνα Λολομπριτζίντα, ο Μίλκο πήγε στο σπίτι που ήταν το παιδικό του σπίτι για να μαζέψει ένα φόρεμα για να φορέσει η μητέρα του στο φέρετρό της. Ο πράκτορας Τύπου της μητέρας του τον συνόδευε ενώ ο Πιατσόλα, που έμενε στην ιδιοκτησία, παρέδωσε τα κλειδιά και έφυγε με το Tesla του. «Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι ότι άνοιξα την πόρτα ήταν η μυρωδιά της μούχλας. Το σπίτι ήταν ένα χάος – βρώμικο. Δεν είχε καθαριστεί για πολλά χρόνια. Ζούσε εκεί, με το παιδί του και τη γυναίκα του στον επάνω όροφο σε ένα είδος διαμερίσματος που είχαν φτιάξει.

«Η μητέρα μου κοιμόταν σε έναν καναπέ-κρεβάτι σε ένα δωμάτιο στον κάτω όροφο. Υπήρχε αυτή η γιγαντιαία τηλεόραση με δύο μεγάλα ηχεία και τα παντζούρια ήταν κλειστά, έτσι δεν μπορούσε να δει έξω από τα παράθυρα. Συνήθιζε να την κουβαλάει στον επάνω όροφο στο μπάνιο. Φαντάζεσαι; Είχε αγοράσει μόνος του ένα Tesla αλλά δεν της έβαζε ανελκυστήρα σκάλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πήγαμε στην τραπεζαρία όπου υπήρχε ένα μεγάλο τραπέζι πάνω στο οποίο κρατούσε τις ζωγραφιές της, αλλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Ο πράκτορας είπε “Έχουν πάρει τα πάντα”. Ήταν πραγματικά σοκαρισμένος. Ανέβηκα πάνω για να μαζέψω ένα από τα φορέματά της και είδα μια από τις φωτογραφικές μηχανές της. Και οι δύο μοιραζόμασταν ένα πάθος για τη φωτογραφία και έτσι άρχισα να ψάχνω για τις υπόλοιπες. Έμεινε μόνο μία ψηφιακή. Την πήρα.

«Όταν επιστρέψαμε στο νοσοκομείο, σκέφτηκα “Θα το βάλω στο φέρετρό της”. Η μητέρα μου συνήθιζε να πηγαίνει σε φωτογραφικά σαφάρι στην Αφρική και στην Ινδία. Σκέφτηκα: “Όπου κι αν πάει, το χρειάζεται για το τελευταίο της ταξίδι”».

Η Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου Gina Lollobrigida και ο σύζυγός της, ο Dr. Milko Skofic, μαζί σε ένα κοκτέιλ πάρτι στη βίλα τους κοντά στη Ρώμη, 23 Αυγούστου 1960.g
Η Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου Gina Lollobrigida και ο σύζυγός της dr Milko Skofic μαζί σε ένα κοκτέιλ πάρτι στη βίλα τους κοντά στη Ρώμη, 23 Αυγούστου 1960 / Φωτογραφία: AP Photo/Mario Torrisi

Η διαθήκη της δημοσιεύτηκε, αποκαλύπτοντας ότι η ηθοποιός είχε μοιράσει την περιουσία της μεταξύ του γιου της και του μάνατζερ της «toyboy» Piazzolla, αλλά είχαν απομείνει πολύτιμα λίγα χρήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν κάνω σερφ, αλλά ξέρεις όταν το κάνεις και πέφτει πάνω σου ένα γιγάντιο κύμα; Έτσι ένιωσα βασικά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τη μητέρα μου – δεν μπορούσα να τη στεναχωρήσω γιατί προσπαθούσα να κρατηθώ. Ήταν τρελό. Αυτό το τέρας πήγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές κάθε μέρα λέγοντας: “Ο γιος την άφησε μόνη. Ήμουν ο μόνος που τη νοιαζόταν”. Κάθε μέρα με έβριζαν.

«Έπρεπε να μπω σε εκείνο το σπίτι και να τον πετάξω από την ιδιοκτησία στην αρχή. Αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι χειραγωγήθηκε εντελώς από αυτόν, είπα στον εαυτό μου: “Θα το κάνω με τον νόμιμο τρόπο”».

«Κοίτα με τώρα. Δεν δίνω δεκάρα για τη διαθήκη. Αυτό για το οποίο με ενδιαφέρει είναι το ότι έκλεψε χρόνο που θα μπορούσα να είχα μοιραστεί με τη μητέρα μου. Πήρε τον χρόνο που ο γιος μου, που θέλει να γίνει ηθοποιός, θα μπορούσε να ήταν με τη μητέρα μου. Ποιος νοιάζεται για τα υπόλοιπα;».

Δύσκολο να είσαι γιος της Τζίνα Λολομπριτζίντα

Στην πραγματικότητα, δεν ήταν πάντα εύκολο για τον Milko, έναν προγραμματιστή υπολογιστών, να είναι γιος της μητέρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας του, ένας Σλοβένος γιατρός που ονομάζεται επίσης Milko, τον οποίο παντρεύτηκε η Τζίνα το 1949, έγινε μάνατζερ της συζύγου του, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1971.

Περισσότερο από αυτό, η Τζίνα ήταν μια γυναίκα με ισχυρή θέληση, μάχιμη που δεν της άρεσε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθεί τον δικό της δρόμο.

Η παιδική ηλικία του Milko ήταν γεμάτη με μερικά από τα πιο διάσημα πρόσωπα του 20ού αιώνα. Η Audrey Hepburn ήταν μία από αυτές. «Ο γιος της ήταν στο σχολείο μαζί μου στην Ελβετία», θυμάται. «Όταν πήγα στο σπίτι του, εκείνη έκανε πάντα κηπουρική».

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν άλλος. «Πάντα έλεγε ότι ήταν φίλος, αλλά δεν ξέρω αν έπαιζε», λέει. «Για τη μητέρα μου, η πραγματικότητα ήταν σαν ένα σενάριο του Χόλιγουντ. Αν ήθελε να επεξεργαστεί την αλήθεια, το έκανε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν εξαρχής καχύποπτος με τον Piazzolla. «Στην αρχή σκέφτηκα: “Μήπως κοροϊδεύω τον εαυτό μου που τον υποψιάζομαι; Φαίνεται να λατρεύει τη μητέρα μου και τη βοηθάει με πράγματα. Ίσως είναι απλώς ένας καλός Σαμαρείτης”».

Οι ανησυχίες του Milko αυξήθηκαν όταν, το 2011, η Gina και ο Piazzolla επέστρεψαν από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Ο Milko, ο οποίος είχε ένα σπίτι στο κτήμα της μητέρας του όπου έμενε με τη γυναίκα και τον γιο του, θυμάται την ημέρα που μιλούσε με τη μητέρα του στην κουζίνα της και ο Piazzolla μπήκε μέσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτός ο ηλίθιος μπαίνει και λέει: “Τελικά κατάφερα να κάνω ειρήνη ανάμεσα σε εσένα και στη μητέρα σου”. Τον κοιτούσα σκεπτόμενος: “Τι λες; Η μητέρα μου και εγώ είμαστε καλά”».

«Είχε κάνει πολύ περίεργα πράγματα στη Νέα Υόρκη, όπως το να βάλει μια πινακίδα σε μια γέφυρα που έγραφε: “Σ’ αγαπώ”. Αυτό λειτούργησε πραγματικά στη μητέρα μου. Πίστευε ό,τι έλεγε».

Όταν ο Μίλκο προκάλεσε την Τζίνα, εκείνη υπερασπίστηκε τον Πιατσόλα. Σύντομα, τοποθετήθηκε μια κλειδαριά στην πύλη που χώριζε τον κήπο του από τον δικό της.

«Ζούσα κοντά στη μητέρα μου σε περίπτωση που με χρειαζόταν. Ο γιος μου πήγαινε εκεί κάθε μέρα και την έβλεπα όποτε δεν έλειπα για δουλειά, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσαμε», λέει.

«Όταν της τηλεφώνησα για να τη ρωτήσω τι στο διάολο συμβαίνει, επινοούσε κάθε λογής δικαιολογίες ή, όταν τηλεφώνησα, εκείνος έπαιρνε το τηλέφωνο και μου έλεγε να τηλεφωνήσω αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τώρα ξέρω ότι την απομόνωσε από εμάς. Η μητέρα μου ήταν πάντα τόσο ανεξάρτητη και αποφασιστική, την έβλεπα ως την κινητήρια δύναμη. Τώρα θα ήθελα να ήμουν πιο παρών».

Τα πράγματα τελικά έφτασαν στο απροχώρητο το 2013 όταν ο Milko ανακάλυψε έναν υπέρογκο λογαριασμό άνω των 100.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η οικονόμος, ο κηπουρός και ο οδηγός της μητέρας του είχαν απολυθεί, ενώ μερικοί από τους πιο αγαπημένους φίλους της παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να την προσεγγίσουν. Την προκάλεσε ξανά.

«Εκείνη είπε “Αυτός ο τύπος είναι μια ιδιοφυΐα. Αγοράζει αυτοκίνητα και μετά τα πουλάει. Κερδίζει πολλά λεφτά”. Της είπα ότι την εκμεταλλευόταν, αλλά δεν ήξερα πόσο κακό ήταν. Αγόρασε μια Ferrari €300.000 με τα χρήματα της μητέρας μου, την πούλησε για €200.000 και έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό των γονιών του. Ακούγεται απίστευτο, έτσι δεν είναι;».

Ο Αντρέα Πιατσόλα με την Ferrari που φέρεται να αγόρασε με χρήματα της Λολομπρίτζιτα
Ο Αντρέα Πιατσόλα με τη Ferrari που φέρεται να αγόρασε με χρήματα της Λολομπριτζίτα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας του γιου της

Ο Milko ένιωθε ότι είχε ελάχιστες επιλογές, αλλά να υποβάλει αίτηση στα δικαστήρια για έναν ανεξάρτητο νόμιμο κηδεμόνα για να διευθύνει τις υποθέσεις της μητέρας του.

Απέσυρε την αίτησή του όταν η μητέρα του του πρόσφερε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας της για να μπορεί να παρακολουθεί τις δαπάνες της. Την επόμενη εβδομάδα άλλαξε γνώμη. «Ξαφνικά έγινα ο διάβολος», λέει.

Το 2016 η γυναίκα του Milko, από την οποία είχε χωρίσει, και ο γιος του εκδιώχθηκαν από το εξοχικό στο κτήμα της. Το επόμενο έτος, όταν η μητέρα του ήταν στο νοσοκομείο, έλαβε ένα γράμμα από τον δικηγόρο της που έλεγε: «Με καλή συνείδηση νιώθω υποχρεωμένος να σας πω ότι η μητέρα σας είναι πολύ, πολύ άρρωστη. Πρέπει να έρθετε να τη δείτε».

Ο Milko έκανε αίτηση για δεύτερη φορά για νόμιμη κηδεμονία το 2017, η οποία χορηγήθηκε δύο χρόνια αργότερα, και ειδοποίησε τις αρχές για τη χειραγώγηση της μητέρας του από τον Piazzolla. Μια ψυχιατρική αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε «εξασθένηση στη σωστή αντίληψη της πραγματικότητας» και ότι βρισκόταν σε κατάσταση «ευαλωτότητας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η La Lollo ήταν έξαλλη. Συνέταξε τη διαθήκη της το 2017, ελάχιστα γνωρίζοντας ότι σχεδόν όλη της η περιουσία είχε εξαφανιστεί.

«Μόλις είδαμε τα τραπεζικά της βιβλία από τον λογαριασμό της στο Μόντε Κάρλο ως μέρος της έρευνας, συνειδητοποίησα ότι αυτός ο τύπος την είχε ξεσκίσει εντελώς. Επτά ημέρες την εβδομάδα για έναν χρόνο έπαιρνε την πιστωτική της κάρτα της εταιρείας στις 3 το πρωί ή κάποια τρελή ώρα σαν αυτή και έβγαζε 1.500 ευρώ.

«Την ημέρα αφότου έβαλε μια επιταγή στην τράπεζα από την πώληση των κοσμημάτων της, 4,5 εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε λογαριασμό offshore. Κατάλαβα ότι αυτός ο απατεώνας ήταν ο διάβολος.

Η Gina Lollobrigida, φορώντας ένα χρυσό κορμάκι και ένα διχτυωτό καλσόν σε διαφημιστικό στιγμιότυπο που εκδόθηκε για την ταινία "Trapeze", ΗΠΑ, 1956.
Η Gina Lollobrigida φορώντας ένα χρυσό κορμάκι και ένα διχτυωτό καλσόν σε διαφημιστικό στιγμιότυπο που εκδόθηκε για την ταινία «Trapeze» (ΗΠΑ, 1956) / Φωτογραφία: Getty Images

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο τρόπος μου να επιβιώσω από αυτό είναι να προσπαθώ να ζω μέρα με τη μέρα. Ποιος ξέρει τι θα γίνει αύριο; Θα δούμε».

Προς το παρόν, ο Piazzolla παραμένει ελεύθερος καθώς ασκεί έφεση κατά της καταδίκης του. Αντιμετωπίζει επίσης δύο άλλες κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη, οι οποίες θα εκδικαστούν στο δικαστήριο αργότερα φέτος.

Ο Milko δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αμφισβητήσει τη διαθήκη της μητέρας του. Αν και είναι έξαλλος που στον Piazzolla έχουν αφεθεί τα δικαιώματα για τις φωτογραφίες, τους πίνακες, τα γλυπτά και τις ταινίες της μητέρας του, λαχταρά την ειρήνη.

«Αισθάνομαι οργή μόνο όταν βρίσκομαι στη βίλα προσπαθώντας να την καθαρίσω. Ξέρεις, κάθε δέντρο στον κήπο έχει το αρχικό μου σκαλισμένο στο πάνω κλαδί από τότε που τα ανέβαινα ως παιδί». Σιωπά για μια στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή τη στιγμή ιδρύω ένα ίδρυμα στο όνομά της για την υποστήριξη νέων ταλέντων στους διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς που αγαπούσε. Το πιο λυπηρό θα ήταν να πεθάνει ένας άνθρωπος σαν τη μητέρα μου -κάποιος που έχει δώσει τόσα πολλά στην Ιταλία όσον αφορά την εικόνα μας στον κόσμο- και στο τέλος το μόνο που θυμάται ο κόσμος είναι αυτό. Η μητέρα μου ήταν πολύ περισσότερα από αυτό».


Πηγή