Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τζολί και Πάλτροου αποκάλυψαν ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από διάσημο παραγωγό

Μπορεί κανείς υποψιασμένος να μην πιστεύει πως είναι όλα αγγελικά πλασμένα στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ, αλλά οι αποκαλύψεις σε βάρος του παραγωγού Χάρβει Γουέινσταϊν και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κι ακόμα και βιασμό έχουν πλέον πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στις λιγότερο ή περισσότερο γνωστές ηθοποιούς που αποκάλυψαν πως ο παραγωγός τις είχε πλησιάσει σεξουαλικά, προστέθηκαν δύο «ογκόλιθοι» της βιομηχανίας του θεάματος.

Δύο μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, πρόσθεσαν τις φωνές τους στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Και οι δύο είπαν πως τα περιστατικά συνέβησαν όταν ήταν στην αρχή της καριέρας τους, και είναι ακόμα δύο γυναίκες ηθοποιοί που τον κατηγορούν για παρενόχληση. Την Τρίτη ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό που είχαν διατυπωθεί στο περιοδικό The New Yorker.

Με δηλώσεις τους στους New York Times, που πρώτοι δημοσίευσαν καταγγελίες εναντίον του Γουάινσταϊν την περασμένη εβδομάδα. «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Χάρβεϊ Γουέινσταϊν όταν ήμουν μικρή και ως αποτέλεσμα επέλεξα ποτέ ξανά να μην δουλέψω μαζί του ενώ προειδοποιούσα και τους άλλους, όταν συνεργάζονταν μαζί του. Αυτή η συμπεριφορά σε βάρος των γυναικών, σε οποιαδήποτε δουλειά, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απαράδεκτη» τονίζει η Τζολί.

Η Πάλτροου, από την πλευρά της, τονίζει πως αφότου ο Γουέινσταϊν την πέρασε από κάστινγκ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Emma, την κάλεσε στη σουίτα του στο ξενοδοχείο, όπου έβαλε τα χέρια του πάνω της και της πρότεινε μασάζ στο υπνοδωμάτιό του.

«Ήμουν παιδί, είχα τρομοκρατηθεί» δήλωσε στην εφημερίδα. Όπως περιγράφει, όταν είπε στον τότε σύντροφό της Μπραντ Πιτ για το περιστατικό, εκείνος απευθύνθηκε σε εκείνον τετ-α-τετ. «Φοβόμουν πως θα με απολύσει» ανέφερε.

Το ρεπορτάζ του New Yorker λέει πως 16 πρώην και νυν εργαζόμενες στις εταιρείες του Γουέινσταϊν δήλωσαν στο περιοδικό πως «είτε ήταν μάρτυρες είτε είχαν γνώση ανεπιθύμητων σεξουαλικών ενεργειών και αγγιγμάτων σε εκδηλώσεις σχετιζόμενες με τις ταινίες του Γουέινσταϊν και στους χώρους εργασίας».

Το περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις της Ιταλίδας ηθοποιού και της Ιταλίδας σκηνοθέτιδας Asia Argento και Lucia Stoller, οι οποίες εξομολογούνταν πως είχαν εξαναγκαστεί σε σεξουαλικές πράξεις από τον παραγωγό.

Ακόμα μια γυναίκα, διατηρώντας την ανωνυμία της, κατήγγειλε πως ο Γουένσταϊν «της είχε επιβληθεί σεξουαλικά».

Η Argento εξήγησε πως δεν είχε μιλήσει μέχρι σήμερα επειδή φοβόταν πως μπορεί να της κατέστρεφε την καριέρα. «Γι’ αυτό η ιστορία μου- που είναι 20ετίας- δεν έγινε γνωστή έως σήμερα» δήλωνε.

Η Mira Sorvino, που το 1996 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Ακαταμάχητη Αφροδίτη», είπε στο περιοδικό πως ο Γουέινσταϊν την είχε πιέσει να κάνει δεσμό μαζί του.

Η Roseanna Arquette εξομολογήθηκε πως απέρριψε τις προσπάθειές του να την προσεγγίσει και πως πιστεύει πως αυτό είχε επιπτώσεις στην καριέρα της.

Ο ίδιος ο Γουέινσταϊν απορρίπτει κάθε καταγγελία για μη συναινετική σεξουαλική επαφή και πως υπήρξαν «αντίποινα» σε όποια γυναίκα δεν αποδέχθηκε την προσέγγισή του.

ΧΑΡΒΕΙ ΓΟΥΕΙΝΣΤΑΙΝ

Η εκπρόσωπός του τόνισε σε δήλωσή της, προς απάντηση στο δημοσίευμα: «Ο κ. Γουέινσταϊν προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει σε ανώνυμες καταγγελίες, αλλά σεβόμενος όλες τις γυναίκες που τις διατύπωσαν, πιστεύει πως όλες αυτές οι σχέσεις ήταν συναινετικές».

Η γυναίκα του Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει. «Η καρδιά μου ραγίζει για όλες τις γυναίκες που υπέφεραν τρομακτικό πόνο λόγω των ασυγχώρητων πράξεών του» δήλωσε η 41χρονη στο περιοδικό People. Με τον 65χρονο Γουέινσταϊν έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Στις εκδηλώσεις οργής προστέθηκε και αυτή των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. «Είμαστε αηδιασμένοι από τις πρόσφατες αναφορές» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «και επαινούμε το κουράγιο των γυναικών που βγήκαν μπροστά και μίλησαν».

Σοκ και αποτροπιασμό εξέφρασε και η Χίλαρι Κλίντον.

Το μεγαθήριο του Χόλιγουντ, η εταιρεία παραγωγής Γουέινσταϊν, απέλυσε τον 65χρονο λόγω των καταγγελιών.

localStorage.clear();


Πηγή