Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Τζορτζ Κλούνεϊ: Πώς ο Μπόρις Τζόνσον και τα Γλυπτά του Παρθενώνα εμπλέκονται στο γάμο του με την Αμάλ

Τζορτζ Κλούνεϊ: Πώς ο Μπόρις Τζόνσον και τα Γλυπτά του Παρθενώνα εμπλέκονται στο γάμο του με την Αμάλ

Ήταν το 2014, όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ εγκατέλειψε την εργένικη ζωή, της οποίας ήταν αμετανόητα πιστός, για χάρη της Αμάλ Αλαμουντίν. Μάλιστα, τότε αρκετοί ήταν εκείνοι που έψαχναν να ανακαλύψουν το «μυστικό» της γοητευτικής δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με το οποίο κατάφερε να βάλει στεφάνι στον πιο διάσημο εργένη του Χόλιγουντ.

Έξι χρόνια μετά κι έχοντας το ζευγάρι αποκτήσει δύο παιδιά, την Έλα και τον Αλεξάντερ, ο Κλούνει στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Observer» αποκαλύπτει από μόνος τι ήταν εκείνο που τον κέρδισε στην Αμάλ και αποφάσισε πως θέλει να την παντρευτεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, στην απόφασή του «βοήθησε» ο… Μπόρις Τζόνσον και κατά κάποιο τρόπο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, το 2014 όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του, «Μνημείων Άνδρες», στις συνεντεύξεις Τύπου για την προώθησή της, μεταξύ άλλων αναφερόταν και στην κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν που μέχρι και σήμερα κοσμούν το βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα, ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως έπρεπε να επιστραφούν στη βάση τους, δηλαδή στην Ελλάδα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με το Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τότε ήταν δήμαρχος του Λονδίνου. Μάλιστα, ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορεί τον χολιγουντιανό σταρ πως… «προωθεί την χιτλερική ατζέντα».

Τότε, ο Κλούνεϊ – όπως εξομολογείται – ζήτησε τη βοήθεια της Αμάλ, η οποία είχε γνώσεις πάνω στο ζήτημα, αφού εκείνη την περίοδο είχε αναλάβει να προσφέρει νομικές συμβουλές στη χώρα μας. Μάλιστα, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για το λόγο αυτό.

Εκείνη την περίοδο, οι δυο τους έβγαιναν κρυφά, αλλά όταν η Αλαμουντίν προσφέρθηκε να τον βοηθήσει στο θέμα, ώστε να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τον Τζόνσον, ο Κλούνεϊ εντυπωσιάστηκε μαζί της. Οι γνώσεις της τον ενθουσίασαν και μαζί με τον θαυμασμό, ήρθε και το φλογερό ειδύλλιο που λίγους μήνες μετά κατέληξε σε γάμο στη Βενετία.

Σήμερα, ο ηθοποιός αστειευόμενος, αναγνωρίζει τη… συμμετοχή του Μπόρις Τζόνσον στην οικογενειακή του ευτυχία, γι’ αυτό και όπως λέει, θα του στείλει ως δώρο «μία ευχαριστήρια κάρτα και μία… χτένα».


Πηγή